Σελίδες

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Δεν είναι αρκετή η επανένωση της Κεντροδεξιάς;




Όταν την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, έγραφα ότι ο βασικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λαϊκιστές, ουδείς από τη Συγγρού μπήκε στο κόπο να προβληματιστεί. Επέμειναν μέχρι τέλος στις επιθέσεις κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ σε όλα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων φαινόταν καθαρά ότι αυτή η τακτική έστελνε κόσμο στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικό είναι ότι πολλοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας των λεγομένων καλών περιοχών της Αττικής ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ και Καμένο.
Τώρα, κατόπιν εορτής, ο Αντώνης Σαμαράς…
ανακήρυξε τον ΣΥΡΙΖΑ βασικό αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας! Μα τώρα είναι αργά. Όπως αργά ήταν όταν η Ένωση Κέντρου του ’77 ανακάλυψε ότι αντίπαλος της δεν ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία, αλλά το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και ενίοτε παίρνει την εκδίκησή της από όλους όσοι την αγνοούν. Και αυτό θα συμβεί με τη Νέα Δημοκρατία αν δεν συνέλθει γρήγορα και δεν αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη του αστικού χώρου.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να καταλάβει ότι η επανένωση της κεντροδεξιάς δεν αρκεί. Ποιος νοιάζεται αν θα επιστρέψει ο τάδε ή η δείνα. Απολύτως κανέναν. Η επανένωση θα είχε νόημα πριν από τις εκλογές. Τώρα έρχεται κι αυτή κατόπιν εορτής, όπως και η αναγνώριση ότι αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως η επανένωση είναι θετικό γεγονός, αλλά γι τη κεντροδεξιά και όχι για τη κοινωνία. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η ανασύνταξη της αστικής παράταξης. Μιας μεγάλης παράταξης που θα εκτείνεται από τις παρυφές της Δεξιάς και θα φθάνει μέχρι τις παρυφές της Αριστεράς. Μια Ευρωπαϊκή Παράταξη Εθνικής Ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: