Σελίδες

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΟΙ ΚΑΛΟΙ & ΟΙ ΚΑΚΟΙ !!

Όταν πρωτοξεκίνησα αυτό το blog, τα πρώτα μου σχεδόν λόγια ήταν σε γενικές γραμμές, πως ζώντας σε ένα κόσμο διττό, θετικού - αρνητικού, άσπρου - μαύρου, καλού - κακού, όπου καλό κακό στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, αυτό που κατάφεραν κάποιοι όνομα και μη χωριό στη ζωή μας, ήταν να τα έχουν μπερδέψει τόσο έντεχνα, περίτεχνα και διεξοδικά, που οι κοινωνίες δύσκολα θα γυρίσουν να πουν "απεταξάμην", αν δεν γνωρίσουν τα δύο διαφορετικά σχέδια. Το ένα είναι καθαρά και αποκλειστικά ανθρώπινο, το άλλο είναι αποκλειστικά Θεϊκό. Το πρώτο φυσικά εμπεριέχεται στο δεύτερο

Σας προκαλώ να μου υποδείξετε το οτιδήποτε που θεωρείτε : μόνον κακό ή μόνον καλό. Ακόμα και κάποια απ' τα σύμβολα του καλού στον υλικό μας κόσμο : διαμάντι , κρύσταλλο (κρυστάλλινος ή διαμάντι χαρακτήρας) για να αποκτήσουν την τελική τους μορφή, έχουν υποστεί πλείστες επεξεργασίες και καθαρισμούς από διάφορους ξενιστές, πχ χώμα, άλλα μέταλλα ή ουσίες. Βλέπουμε λοιπόν πως παίρνοντας μαθήματα από την φύση, με την βοήθειά της μπορούμε να κατανοήσουμε τα περισσότερα που αφορούν την ζωή μας, τους εαυτούς μας.
Αλλά και ο λεγόμενος διάβολος, αντιπρόσωπο έχει αυτόν που...

φέρει το φως, τον Εωσφόρο !!!

Η μεγάλη αλλαγή λοιπόν ξεκινά ακριβώς σε ένα σημείο. Όταν ο άνθρωπος επέλεξε - γιατί εκείνος το επέλεξε και κανένας άλλος - να ανοίξει την πόρτα του Κήπου όπου νόμιζε πως ήταν "προστατευμένος" και "περιορισμένος", θέλοντας να επιδοθεί στην γνώση του μεγαλείου της ισορροπίας, ανάμεσα στο "καλό" και το "κακό", το γιν και το Γιανγκ όπως άλλοι το ονομάζουν. Δεν έδωσε όμως πολύ σημασία πως όντας μη δημιουργός ο ίδιος, έστω και εάν προερχόταν από τα συστατικά του δημιουργού του, όπως όλα άλλωστε, δεν είχε τα εφόδια να αντιμετωπίσει την μεγάλη πρόκληση. Θέλησε να μάθει το μεγαλείο της δημιουργίας, την Σκέψη από όπου όλα εκπορεύτηκαν, χωρίς όμως να μπει στον κόπο να γνωρίσει πρωταρχικά το μεγαλείο της δικής του ύπαρξης.
Άρχισε να τον νικά σταδιακά η μία του πλευρά.
Έκανε τα πάντα να εξομοιώσει τον Θεό με τον εαυτό του.
Αφού ο ίδιος προτίμησε να εκδικείται, δεν μπορεί να μην το έκανε και Εκείνος !! Αφού και εκείνος άρχισε να δημιουργεί εκμεταλλευόμενος τον ήδη υπαρκτό υλικό κόσμο, δίνοντας την δική του κατευθυντήρια γραμμή χωρίς Σοφία, επειδή το ίδιο θα έχει κάνει και Εκείνος, μη κατέχοντας όμως την δική Του Σοφία.

Θέλω να σας ρωτήσω, πόσους γνωρίζετε στην ανθρώπινη ιστορία που να ήταν σε θέση να κατανοήσουν σε βάθος την σκέψη ενός συνανθρώπου τους, πόσο μάλλον να συλλάβουν την γενική ιδιότητα και έννοια της ανθρώπινης σκέψης, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων όπως Σωκράτης - Γκάντι, αν θέλετε και ο Χριστός ;; Αν συμφωνείτε με αυτήν την θέση, πως τότε θα μπορούσε ο άνθρωπος να έχει συλλάβει ποτέ την Σκέψη ενός Θεού, χωρίς να μην είναι επηρεασμένη μέσα από την δική του ιδιοσυγκρασία ;;
Την ιδιοσυγκρασία και τον νόμο των ισορροπιών, κάποιοι λοιπόν πολύ πριν από τον φερόμενο ως Αδάμ τα γνώριζαν. Η ανθρωπότητα δεν έδωσε σημασία και άρχισε αργά αλλά σταθερά να μειώνει το ύψος των επιδόσεών της, εξ ου και οι φθίνουσες κατηγορίες των γενών του Ησιόδου.

Να με συμπαθάτε που έκανα αυτήν την περίληψη, που την θεωρώ πολύ σημαντική για όσα ακολουθούν και όσα τέλος πάντων αντιμετωπίζουμε.

Βρίζουν οι μεν τους δε, χωρίς να είναι κανείς κάτι διαφορετικό από τον άλλο. Αυτό μπορεί να γίνει αποδεκτό, μόνον όταν είμαστε συνειδητοποιημένοι και όχι απλά κολλημένοι .
Παράδειγμα, βγήκε ο Σμαίλης να κατηγορήσει τους Χρυσαυαγίτες πως είναι ναζί. ΟΚ ας πούμε σωστά μέχρι εδώ. Γιατί ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να αποδεχθεί την ίδια κατηγορία για τον Στάλιν του, αντ' αυτού να προτιμά τον ξύλινο λόγο του "στρίβειν δια του αρραβώνος" ή "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" ή "τρία πουλάκια κάθονται" ;;
Μιλούν για χαιρετισμούς, όταν δεν μας κακοφαίνεται να βλέπουμε άλλους πιο μυστικούς, γιατί είτε είναι φυσικά κατά πολύ λιγότερο γνώριμοι είτε γιατί τους συνηθίσαμε να τους βλέπουμε ως φυσιολογικούς και επειδή δεν είναι δεικτικά φανεροί. Είτε η προταγμένη μπουνιά των αριστερών, είτε η ειδική χειραψία των στοϊκών, είτε ο χαιρετισμός του Γιωργάκη στο "μέρος της καρδιάς" που έλεγε και ένα τραγουδάκι, είτε του Ταύρου και κεράτων του γνωστού μεγάλου ηγέτη Μπους και όχι μόνον !!

Οι αντιμνημονιακοί προσπαθούν να μας πείσουν πως πρέπει να παλέψουμε εντός του ευρώ και Ολοι οι μνημονιακοί άνετα μπορούν να μεταμορφωθούν σε αντιμνημονιακούς, χρησιμοποιώντας τον ίδιο λόγο των απαρχής αντιμνημονιακών, λόγοι που να ταιριάζουν με την περίσταση, κανείς τους όμως για την ταμπακιέρα με ειλικρίνεια, σαφήνεια και ηθική. Θα πρέπει να είμαστε κατ' αυτούς και ευχαριστημένοι που αγαπούν την Ελλάδα, επειδή απλά μόνον το προφέρουν. Κρύβονται όλοι δε στο "φιλοσοφικό" θεώρημα "κανείς δεν μπορεί να πει πως αγαπά την πατρίδα του περισσότερο από κάποιον άλλον, αλλά η διαφορά βρίσκεται στην πολιτική άποψη " !!! ΜΠΑ, δεν το ήξερα πως είναι θέμα πολιτικής. Και η διπλωματική γλώσσα, ανήκει στην πολιτική. Η ουσία όμως των πραγμάτων δεν αφορά καμιά πολιτική και καμιά διπλωματία, από ένα σημείο και μετά πλέον.

Εξ αρχής ήμουν και θα παραμείνω στην άποψη ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ. Λίγο με ενδιαφέρει τι λένε διάφοροι οικονομολόγοι, όταν επίσης κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους υποστηρίζουν το αντίθετο. Λίγο με ενδιαφέρει, αν είναι σχέδιο των παγκοσμιοποιητών, να διαλύσουν την ευρώπη. Λίγο με ενδιαφέρουν όλοι οι φόβοι, οι παραπλανήσεις και εκβιασμοί που σπείρουν, για να μην μπορώ να ισχυρίζομαι την άποψή που θεωρώ σωστή για το συμφέρον του τόπου μου. .
Πόσοι προσπαθούν να μας πείσουν, πως εξεγείρουν τον κόσμο για να στραφεί σε πιο απολυταρχικά κόμματα, στρώνοντας το χαλί για την παγκόσμια δικτατορία, με την βοήθεια αυτών των περιβόητων καρτών ενός παιχνιδιού, προβλέποντας το μέλλον.!!! Έγιναν δηλαδή τα ταρώ της χαρτορίχτρας, κομμάτι της ζωή μας. Αν μπορούσα να τυπώσω ή να ήμουν γραφίστας θα κυκλοφορούσα σε ίδιο στυλ μια κάρτα που να απεικονίζει, αντιπρόσωπο των ισχυρών και φαινομενικά αδυνάτων ανθρώπων, να συλλαμβάνει φαινομενικά ισχυρό αλλά στην ουσία ανίσχυρο αντιπρόσωπο της εξουσίας και να ακολουθεί το παντοτινό Φως. Άμα μπορούσα θα την ανακάτευα την κάρτα μέσα σε όλες τις άλλες. Κάποτε δεν θα έβγαινε και η δική μου στο στρώσιμο της τράπουλας του παιχνιδιού ;; Ναι γνωρίζω δεν την έφτιαξα εγώ την τράπουλα, αλλά δεν σημαίνει πως θα την παίξω κιόλας, όπως την θέλουν αυτοί, ούτε θα την πιστέψω όπως την θέλουν οι δημιουργοί της.
Θα πρέπει δηλαδή παρακαλώ να ακολουθώ την κάθε βλακώδη ιδεολογία , άποψη και προβοκάτσια ή εκφοβισμό του οιουδήποτε, μην και είναι αλήθεια, ώστε να μην προτάσσω ή εκφράζω ή εμπιστεύομαι την δική μου αλήθεια ;; Δύσκολα νομίζετε, όλα αυτά διασπούν τις σκέψεις μας και την συνοχή μας ;;; Βάζουμε και εμείς όμως το χεράκι μας. Ελκόμαστε από την βία, τα ηχητικά εφέ ενός πολέμου, την δυστυχία του άλλου, μένοντας καμπουριασμένοι μπροστά τους και όχι ευθυτενείς με στόχο την εξάλειψη τους.

Αν μιλήσουμε για φασισμό, πόσοι γνωρίζουν ποιοί τελικά ήταν οι φασίστες ;; Ή μήπως είχαν λάθος οι εκπρόσωποι της Χρυσής αυγής, λέγοντας πως δεν έφταιγε μόνον ο Χίλτερ, εννοώντας πως αυτοί που προσπαθούν να κάνουν κουμάντο στην χώρα μας και όχι μόνον, δεν είναι αυτοί που χρηματοδότησαν και τις δύο πλευρές και στους δύο μεγάλους τελευταίους πολέμους ;;; Όπως και όλους τους πολέμους σ' αυτόν τον πλανήτη ;;; Αυτοί δεν είναι που στους αιώνες τα έκαναν θάλασσα από πλευράς νοημάτων, αξιών, ιδεολογιών, ευγονικών ;; Όσοι έχετε διαβάσει και έχετε πραγματικά ανοικτό νου, ξέρω πως θα καταλάβετε τι προσπαθώ να πω. Με λίγα λόγια όσον αφορά εμάς, την βάση, τον λαό, τους άγνωστους που κανένας απ' αυτούς δεν δίνει σημασία είμαστε θύματα μιας τεράστιας πλεκτάνης.

Οι σίγουροι βέβαια υποστηρικτές των "δημοκρατικών" θεσμών μιλούν άνετα και επί του ασφαλούς, αφού το σύστημα τους "προστατεύει" με την δική του λογική !!! Οι διαφορετικοί θα φοβούνται να πουν το όνομά τους. Την άποψη όμως του απλού πολίτη, που λέει "δεν με ενδιαφέρει πως θα λέγεται ο πατριώτης, αρκεί να είναι αληθινός πατριώτης" ποιόν ενδιαφέρει ;;
Κανέναν. Πραγματική υποκρισία που καταλήγει εις βάρος σε μας τους ίδιους. Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι δημοσιογράφοι. Ποτέ δεν είχαν να μου προσθέσουν ή να μου μάθουν κάτι, με μετρημένες στα δάκτυλα εξαιρέσεις !! Τώρα θα τους μάθω ;; Όταν ποτέ δεν ακούσαμε την αλήθεια, αντίθετα με απροκάλυπτο τρόπο εμπλέκονται όλοι τους σε όλο το φάσμα αυτού που λέγεται κοινοβουλευτισμός και κέρδος ;;

Ποιός είναι αυτός που δεν θέλει να ζει σε ειρήνη και ελευθερία από όλους εμάς ;;; Υπάρχει κάποιος που να μην θέλει ;; Φαντάζομαι Όχι.

Έτσι εθιστήκαμε να ακούμε τους καλο βαλμένους λόγους, τους πολιτικούς επικοινωνιακούς λόγους, χωρίς να μας αρέσει να ακούμε τα πράγματα καθαρά και ξάστερα, σταράτα. Επειδή δεν το διδαχθήκαμε , επειδή ποτέ δεν υπήρξαμε κυνηγοί της αλήθειας. Οι ψεύτες, οι περισσότεροι πολιτικάντηδες όλων των αποχρώσεων, δεν αποκλείω κανέναν αν θέλετε, μας κάνουν ό,τι θέλουν. Τι καταλαβαίνω ;; πως είμαστε άβουλα όντα που άγονται και φέρονται, όπου τους πηγαίνουν. Μη γνώστες της αλήθειας και της ιστορίας, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε που σταματά η αλήθεια και που ξεκινά το ψέμα !! Έτσι έχει η κατάσταση. Όταν βρεθεί κάποιος να μιλήσει για κάποια αλήθεια, με έξυπνο τρόπο θα πάρει άλλη τροπή η κουβέντα από κάποιον άλλον ή αλλάζοντας άμεσα θέμα ή τέλος “ας τα αφήσουμε αυτά”.
Τρέμουμε φυσικά αν δεν κρατά κάποιος ανθοδέσμη στα χέρια του, άσχετα αν αρχίσαμε να μαθαίνουμε πως κατά κύριο λόγο κρύβει εντός της κάποιο όπλο, αλλά δεν μας αρέσει η περίπτωση που το κρατά κάποιος ευθέως. Όχι βέβαια δεν είμαι της άποψης να κρατά κάποιος ένα όπλο, όπου όπλο εννοώ ο ωραιοποιημένος λόγος του σελοφάν και των γιρλαντών, όμως απαιτώ τον ειλικρινή και σαφή. Αν γίνεται η απάντηση από όλους να περιορίζεται ακριβώς στην ουσία της, αντί ενός μπερδεμένου λόγου που στο τέλος κανείς δεν θα βγάζει συμπέρασμα, ει μη μόνον εκ των υστέρων για τις προθέσεις του τελικώς.

Και σας ρωτώ, χωρίς να έχω δόλο ούτε κακή πρόθεση στον Τσίπρα άσχετα αν δεν μπορώ να αποδεχθώ πολλές από τις θέσεις του κόμματος που εκπροσωπεί. Δεν μας έλεγε πως θα καταγγείλει το μνημόνιο ;; Άρχισαν τώρα εκπρόσωποί του να μιλούν για απονομιμοποίηση ή επαναδιαπραγμάτευση ! Δηλαδή τον λόγο των φιλικών προς εμάς αντιμνημονιακών , εξ αιτίας του οποίου εξελέγησαν. Γνωρίζουμε πως σοβαροί οικονομολόγοι μας έχουν εξηγήσει πως αυτό δεν γίνεται, απλά μόνον αν απορρίψεις εντελώς την σύμβαση !! Αν δεν εμπιστεύεστε τον Καζάκη, έχουν υπάρξει πολλοί Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού που το έχουν αναλύσει, γνωρίζοντας ακόμα περισσότερα πράγματα, απ' ότι εμείς.
Και η λογική αυτό λέει, όταν η όλη υπόθεση στήθηκε δολίως επί σειρά ετών !!!
Οι άνθρωποι συνυπέγραψαν άπαντα όσα έκτηζαν όλα αυτά τα χρόνια, γι αυτό και είναι προδότες όλοι μαζί επί δύο. Πρώτα επειδή το μεθόδευσαν και δεύτερον επειδή δεν μετανόησαν και στο τέλος το υπέγραψαν, εν γνώσει τους πως αυτό είναι η καταστροφή της Ελλάδας.

Οι διαμορφωτές άρχισαν ήδη να μας δείχνουν νέες προθέσεις ψήφου. Καλό θα ήταν, κανείς να μην τους δίνει αυτό που τους εξυπηρετεί, για να προβάλουν. Κανονικά θα έπρεπε όλοι τους να δικαστούν για προσηλυτισμό και παραπλάνηση της κοινής γνώμης, καθότι και αντισυνταγματικό !

Θέλετε επίσης να δεχθώ την μεγάλη ιδέα της Ευρώπης ;; Να την δεχθώ, ήμουν και εγώ αυτής της ιδέας, για τους λόγους που λίγο πολύ οι οραματιστές την συνέλαβαν. Όχι όμως όπως οι "οραματιστές" της tritental, αλλά οι αγνοί οραματιστές όπως εγώ και όποιοι εσείς.
Όταν όμως ψαχουλεύοντας την ιστορία, αυτούς που την έγραψαν, με τον τρόπο που την έγραψαν, αλλά και ανθρώπους που την υπερασπίστηκαν, έχουμε κοντινά ζωντανά παραδείγματα τύπου Ρεπούση, Δραγώνα, Τσατσόπουλου αλλά και ιστορικούς μας, επιστήμονες τρομάρα τους * εν συνεχεία τις εκάστοτε εξουσίες διαφόρων ενδυμάτων και τους εκπροσώπους, τότε δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για κανένα οραματισμό, όταν το όλο οικοδόμημα πρέπει να αλλάξει από τα θεμέλια. Για να αλλάξει εντελώς θα πρέπει να αλλάξει πρώτα η δική μας νοοτροπία και πεποίθηση, μέσα από στοιχεία και αντίληψη. Για να αλλάξουν αυτά, θα πρέπει να είμαστε αυστηροί με τους εαυτούς μας χωρίς να τους κανακεύουμε. Είναι ο μόνος τρόπος αν κάποιος καλώς επιθυμεί την ειρηνική οδό.

Αν οντως το επιθυμούσε, γιατί η ίδια η κοινωνία δεν ανταποκρίθηκε ορθά σε αυτό ;; Αυτό που εννοώ είναι, αν ήταν η κοινωνία αφυπνισμένη θα τους είχε πετάξει με το που παρουσιάστηκαν μέσα σε ένα μήνα, χωρίς υπερβολή. Ακόμα και μετά το πρώτο μνημόνιο που ήταν τα πράγματα στην αρχή. Δεν το πίστεψε όμως. Προσηλώθηκε σε αυτά που της πιπίλιζαν το μυαλό. Επιβεβαίωσε με την στάση της την αποτελεσματικότητα της δικής τους στρατηγικής, χωρίς η κοινωνία να προτάξει την δική της.
Κατακερματισμένη ούσα ενέδωσε στην ανασφάλεια και τον φόβο, όπως τα πρώτα μη που έμαθε από την μητέρα της ως νήπιο. Από την πρώτη εξουσία που γνώρισε όταν άνοιξε τα μάτια στην ζωή της, τους γονείς με τα δικά τους όμοια λάθη επί σειρά ετών. Έμαθε περισσότερο να τους φοβάται, παρά να τους σέβεται. Έμαθε να ακολουθεί μερικά από τα κοινωνικά πρέπει στο όνομα του "τι θα πει ο άλλος". Όμως και οι γονείς δεν σεβάστηκαν τα παιδιά τους στον βαθμό που θα έπρεπε. Σόι το βασίλειο.
Με την χαλάρωση των δεσμών και των ηθών, έγιναν ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Η εξουσία που γνώρισε και έπαιρνε μαθήματα αποτυπώνεται σε ένα μικρό παράδειγμα ελευθεριότητας "πες τους πως δεν είμαι δω" για να απαντά ο αρχικά αθώος "μου είπε να σας πως δεν είναι δω" . "Κοίτα τι θα κάνεις εσύ και άσε τους άλλους" !! Έμαθε από την πρώτη στιγμή την εξουσία πάνω στο είναι του, ως θέσφατο. Προστέθηκαν οι θρησκείες και οι νόμοι των μεγάλων μαντριών με όσα επιμέρους εντός των μεγαλλιτέρων, άντε τώρα να εξηγηθεί χωρίς να παρεξηγηθεί η όλη αυτή κατάσταση.....

Ίσως να ακούγονται όλα αυτά μπερδεμένα. Δεν σας θα κατηγορήσω. Ίσως για μένα να μην ακούγονται τόσο μπερδεμένα, επειδή κατανοώ την αλληλουχία τους. Άλλωστε είπαμε οι λέξεις δεν επαρκούν για την έκφραση των ιδεών, ούτε υπάρχουν ικανά συγγραφικά σεντόνια να τα καλύψουν όλα. Όταν πάψαμε να επικοινωνούμε τηλεπαθητικά και εκπαιδευτήκαμε με πρωταρχικό νόμο τον λόγο και όχι την σκέψη, χάσαμε και την επαφή. Ποιός λοιπόν θα κατηγορήσει ποιόν ;; Η επιλογή έγινε στο απώτερο κάποτε, στραβώνοντας στην πορεία. Αυτοί που θέλησαν να καταστείλουν κάθε αφύπνιση του ανθρώπου και κάθε αλλαγή , αφού τα είχαν και έχουν στρώσει τόσο ωραία, οργάνωναν και οργανώνουν τους διάφορους πολέμους και καταστολές τους. Και ρωτώ ;; Γιατί δεν αφήσαμε τα όπλα κάτω ;; Γιατί μια άλλη εξουσία, μας έμαθε την πειθαρχία. Μα στην πειθαρχία όμως μπορείς να στηρίξεις, ό,τι και όπως ακριβώς συμφέρει, όταν δεν υπάρχει η στοιχειώδης λογική !!!

Η σαλατοποίηση διευκολύνει τους διάφορους Κουβέληδες να αναπροσαρμόζουν τους λόγους τους.
Διευκολύνει τους Σαμαράδες και του Βαγγέληδες να φορούν περούκες κουρεμένες,
Η σαλαμοποίηση διευκολύνει να επιπλέουν οι "δημοκρατικοί" φελλοί.
Η κυμαδοποίηση επιτρέπει το πλάσιμο και την διασπορά των σκέψεών μας.

Αντί η σκέψη μας να εφαρμόζει και να λειτουργεί, σαν το καθάρισμα της φακής (το χάσαμε και αυτό ως εμπειρία), γινόμαστε ευάλωτοι μπροστά στις ανθοδέσμες των διαφόρων εραστών της εξουσίας, που λειτουργούν ως ζιγκολό πάνω στις ζωές μας.
Αντί να κόψουμε τις κάνουλες της δικής τους επιβίωσης, τρομάξαμε ή δεν πιστέψαμε πως θα χάσουμε τα αυγά και τα πασχάλια. Συνεχίσαμε να ακολουθούμε την πεπατημένη και μόνη γνώριμη οδό, πως ο δικός μας εκπρόσωπος είναι ο καλλίτερος που θα τα καταφέρει.
Δεν επέλεξε λοιπόν η εν πολλοίς πλειοψηφία τρομάρα μας τον ειρηνικό, σίγουρο, ασφαλή και γρηγορότερο δρόμο, αυτόν της συσπείρωσης, ούτε προσπάθησε να δώσει σημασία στις διαφορετικές φωνές και με αυτόν τον τρόπο να αδράξει την ευκαιρία προς όφελός της , παρά πήρε ο καθένας το δικό του ασφαλή δρόμο εντός των ορίων των διαμορφωτών ή των περιχαρακωμένων απόψεών του. Οτιδήποτε άλλο ήταν σαν μην υπάρχει δίπλα του, παρά μόνον η κάθε παράγκα με το περιεχόμενο της.
Άντε να προσθέσω και τις διαβολές, άντε να προσθέσω και τις κριτικές, που στάθηκαν σημαντικότερες από την ουσία.

Ε, μάθετε λοιπόν αγαπητοί και αγαπητές μου, πως όταν δεν επιλέγεις ενσυνείδητα τον ειρηνικό δρόμο, τι απομένει ;; Η αντιπαράθεση, ο πόλεμος. Γιατί ο πόλεμος δεν κερδίζεται με ανθοδέσμες, αλλά με φωτιά και τσεκούρι που έλεγε και ο Κολοκοτρώνης.

Αν αισθανόμαστε ή διαπιστώνουμε πως κάτι τελικά δεν πάει καλά με όλους τους πολιτικούς μας, ένα πράγμα έχουμε να κάνουμε, αν αγαπάμε την πατρίδα μας, αν αγαπάμε τα παιδιά μας, αν σεβόμαστε την ύπαρξή μας, ΠΟΤΈ να μην θεωρήσουμε εχθρό ή αντίπαλό μας το διπλανό μας, είναι ένα ακόμα θύμα όπως ο καθένας μας, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ, από το βαρύ παρελθόν μας.

Ασπασία

Δεν υπάρχουν σχόλια: