Σελίδες

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση Συνδέσμου Εθνικής Ενότητος

Σύνδεσμος
Εθνικής Ενότητας
Κυριακή, 03 Ιούνιος 2012

Ανακοίνωση Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας


Αγαπητοί φίλες και φίλοι του Συνδέσμου

       Η Χώρα μας βρίσκεται σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο από τις 12 Απριλίου με δεύτερη συνεχή κλήση των Ελλήνων εκλογέων για την ανάδειξη αντιπροσώπων του Εθνικού Κοινοβουλίου. Ο Λαός κουρασμένος και απογοητευμένος δείχνει εύκαμπτος να υποκύψει στα κελεύσματα των νέων πολωτικών πολιτικών σχηματισμών. Οι πληροφορίες για τα επερχόμενα καταιγιστικά αντιλαϊκά μέτρα και το δυσοίωνο μέλλον βρίσκουν απαθείς τις λαϊκές μάζες καθώς κατανοούν πως είναι ανήμπορες πλέον να αντιδράσουν. Οι πολιτικές ηγεσίες, κατώτερες των προσδοκιών των πολιτών, στοχεύουν στα προσωπικά - κομματικά και μόνο οφέλη τους. Πρόσωπα που ασχολούνται με την...

πολιτική με επαγγελματική σχέση και ψυχολογία βιοποριστική.

      Η κρίση της τελευταίας διετίας και η ακολουθούμενη «μνημονιακή» πολιτική αποκάλυψε όλες τις σοβούσες αλλά γνωστές παθογένειες του πολιτικού , οικονομικού και κοινωνικού μας συστήματος. Το αποτέλεσμα των επομένων εθνικών εκλογών δεν θα επιφέρει την αναμενόμενη λύση για μια ελπιδοφόρο και αποτελεσματική εθνική πορεία και η κρίση θα συνεχισθεί. Αργά η γρήγορα οι Έλληνες εκλογείς θα κληθούν εκ νέου στις κάλπες.

      Ο ΣΕΕ, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, συγκάλεσε άμεσα την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στις 13 Μαΐου στην μεγαλύτερη πόλη της κεντρικής Ελλάδος, στη Λάρισα, με σκοπό την εξέταση της συμμετοχής του στις εκλογές και τη λήψη δημοκρατικής απόφασης . Ενέργεια η οποία ασφαλώς υπήρξε χαρακτηριστική για τα άμεσα αντανακλαστικά του, μοναδική για τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, αλλά και για την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών του. Επί 9 συνεχείς ώρες 53 ομιλητές εξέθεσαν τις σκέψεις τους και τις προτάσεις τους για το μέλλον του Συνδέσμου και εν τέλει διαμορφώθηκε το περιεχόμενο των αποφάσεων της ΚΕ. Οι επόμενες ημέρες ήταν πιεστικό διάστημα εντόνων διεργασιών προς αναζήτηση οικονομικών πόρων αλλά και λύσεων προς διατήρηση του Συνδέσμου στο πεδίο του πολιτικού προσκηνίου.

        Ακολούθως, όπως είναι γνωστό, ενημέρωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ούτε θα συνεργασθεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Θα αναμένει όμως το αποτέλεσμά τους, όπως όλοι οι Έλληνες, για να λάβει θέση. Διότι πρώτιστο ζήτημα, για το Λαό και την Πατρίδα, είναι να κυβερνηθεί η Χώρα. Από μια κυβέρνηση με ευρωπαϊκό προσανατολισμό μεν αλλά προτάσσοντας και εξασφαλίζοντας το υπέρτερο εθνικό συμφέρον. Που δεν είναι άλλο από την έξοδο από την εθνικά καταστρεπτική πολιτική του μνημονίου που οδηγεί στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού πλούτου αλλά και στην ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του Λαού.

       Το 12μελές Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, με την σύνθεση του όπως προέκυψε σήμερα από τα εκλεγμένα μέλη του , μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις, παραιτήσεις μελών του αλλά και τη διαγραφή του Β΄ Αντιπροέδρου από μέλους του κόμματος, σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες κατόπιν εγγράφου εισηγήσεως του Προέδρου προς τα μέλη του ΑΠΣ και αποφάσεώς τους για καταστατικό λόγο διαγραφής, θα συνεχίσει τη δράση του Συνδέσμου. Με δραστηριότητες και εκδηλώσεις, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προς στήριξη και ενίσχυση των δυνάμεών του, ώστε να οδηγήσει τον Σύνδεσμο εντός του Φθινοπώρου, με προϋποθέσεις επιτυχίας, σε νέο Συνέδριο για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων του από νέα και ικανά πρόσωπα που θα εξασφαλίζουν την υπηρέτηση της ιδέας του. Ο ακριβής χρόνος και τόπος θα καθορισθεί από την επερχόμενη Κεντρική Επιτροπή.

       Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας εισήλθε στην πολιτική όχι στις 21 Νοεμβρίου 2011, ημέρα της ιδρύσεώς του, αλλά το απόγευμα της 6ης Μαΐου 2012 όταν 38.225 Έλληνες εκλογείς, ασκούντες το ιερότερο δικαίωμα τους εντός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, ετίμησαν με την ψήφο τους το κόμμα αυτό. Έναντι των συμπολιτών μας αυτών δεν χωρούν πλέον προσωπικές φιλίες, γνωριμίες, αντιπαραθέσεις και ιδιοτελείς επιδιώξεις. Υπάρχει ευθύνη και μόνον.

     Η απόφαση της μη συμμετοχής του ΣΕΕ στις επόμενες εκλογές αφήνει ασφαλώς τα μέλη και τους φίλους του ελεύθερους να κρίνουν και να επιλέξουν, σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους εκ των πολιτικών δυνάμεων του προσκηνίου , αφού όμως διατύπωσε την πρότασή του . Η προοπτική αυτή, της ψήφου προς άλλο κόμμα, οδηγεί φαινομενικά σε χαλάρωση της ψυχικής σύνδεσής τους με τον ΣΕΕ ενώ θέτει υπό προσωρινή δοκιμασία τη συνείδηση πολλών μελών του.
 
    Από το 1974 μέχρι σήμερα ο ΣΕΕ είναι το μόνο αγνό , αυθόρμητο και ανεξάρτητο κόμμα το οποίο εμφανίσθηκε στη πολιτική ζωή της Πατρίδας μας αποτελούμενο από πατριωτικές - δημοκρατικές δυνάμεις και συμμετείχε σε εκλογές διεκδικώντας την ψήφο του Λαού. Η πρωτοβουλία αυτή έφερε την ανεύθυνη ή δόλια φημολογία για δήθεν εξαρτήσεις από πολιτικές δυνάμεις, μυστικές ιδιοτελείς συμφωνίες, υποκίνηση από ξένες πρεσβείες ή καθοδήγηση από αόρατες προσωπικότητες. Δεν υπάρχει τίποτε από αυτά. Όλα εκπορεύονται από την προσπάθεια σπίλωσης μιας γνήσιας αντίδρασης που προήλθε από συγκεκριμένη ευαισθητοποιημένη κατηγορία πολιτών και στην πραγματικότητα προκάλεσε την ενόχληση και την ανησυχία του κομματικού συστήματος. Γι΄αυτό το λόγο ο ΣΕΕ πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί. Γιατί αποτελεί τη μόνη αληθινή πατριωτική και λαϊκή δύναμη διεμβόλησης του φαύλου και ένοχου πολιτικού συστήματος που κυβέρνησε τη Χώρα μας στη διάρκεια της μεταπολίτευσης .

       Το ΑΠΣ, που βρίσκεται στο τιμόνι του Συνδέσμου και έχει την ευθύνη, καλεί τα μέλη του να επιδείξουν ήθος και συγκράτηση στο κρίσιμο αυτό διάστημα και να μη παρασυρθούν σε ατυχείς ενέργειες. Από την πλευρά του θα διαχειρισθεί την επόμενη μέρα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Θα λάβει όλα τα μέτρα εξασφάλισης και προστασίας της αμοιβαίας συνεργασίας και εμπιστοσύνης όλων των μελών του Συνδέσμου που διακρίνονται για την αγνότητα και την ανιδιοτέλειά των προθέσεών τους. Ακόμη θα ενημερώσει επαρκώς τα μέλη του συλλογικού οργάνου της ΚΕ για όλα όπου θα καθορισθεί και ο περαιτέρω πολιτικός σχεδιασμός.

Η αδυναμία όμως σήμερα, πολλών μελών και φίλων του Συνδέσμου να εμπιστευθούν άλλες πολιτικές δυνάμεις και τα ερωτηματικά τους για το πως θα σταθούν υπεύθυνα απέναντι στην κάλπη, δείχνουν ότι η επιλογή τους στις εκλογές της 6ης Μαΐου προς τον ΣΕΕ ήταν ψήφος απόλυτα συνειδητοποιημένη.
Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνει και ενδυναμώνει την αναγκαιότητα του ΣΕΕ ως πολιτικής δύναμης χρήσιμης και ωφέλιμης για την Πατρίδα. Και θα κληθεί όταν έρθει η ώρα να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

                                                                                                                       To Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο
                                                                                                                          Αθήνα, 3 Ιουνίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: