Σελίδες

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Περιοδεία του Π. Καμμένου στην Καβάλα

Περιοδεία στην πόλη της Καβάλας πραγματοποιεί από το πρωί ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος.


Η πρώτη επίσημη συνάντηση με φορείς της πόλης έγινε στα γραφεία του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου Καβάλας. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Άγγελος Τσατσούλης καλωσόρισε θερμά τον Π. Καμμένο και τους υποψηφίους του Νομού οι οποίοι τον συνόδευαν. Περιέγραψε την τραγική ύφεση που μαστίζει την οικονομία του Νομού και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μακεδονίας και έκανε ειδική αναφορά στα αδιέξοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Ο Π. Καμμένος διατύπωσε τις συγκεκριμένες προτάσεις του κόμματος για την έξοδο των ελληνικών επιχειρήσεων από την κρίση του μνημονίου και δη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δηλαδή όπως την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος στις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές της χώρας, που προβλέπεται στο οικονομικό πρόγραμμα του Κινήματος το οποίο έχει...
δημοσιοποιηθεί από τις 18 Απριλίου, αλλά κυρίως, το εξειδικευμένο πρόγραμμα για την ολική ρύθμιση οφειλών των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω του ειδικού λογαριασμού τακτοποίησης χρεών κάθε είδους προς το δημόσιο, όπως δημοσιοποιήθηλε την Τρίτη 29 Μαϊου.

Στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο, το κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους από το σωματείο εργαζομένων της βιομηχανίας λιπασμάτων με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Τσιμενίδη, ο οποίος εξέθεσε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετοπίζει ο τομέας. Εξειδίκευσε το αίτημα να αποσυρθεί άμεσα η επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης φυσικού αερίου με τον οποίο έχει επιβαρυνθεί η λειτουργία της εν λόγω βιομηχανίας, από την εποχή που το κράτος τον επέβαλε για τα νοικοκυριά. Το κόστος από αυτόν τον φόρο επιβαρύνει την λειτουργία της βιομηχανίας με 10 εκ. ευρώ τον χρόνο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πρόεδρος του σωματείου.

Ο Π. Καμμένος ζήτησε υπόμνημα για το θέμα προκειμένου να μελετηθεί επισταμένως το ζήτημα. Καταρχήν δήλωσε ότι θα στηρίξει το αίτημα σύμφωνα με τα όσα εκτέθηκαν στη συνάντηση. Η περιοδεία συνεχίστηκε με επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της "ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ". 


Δεν υπάρχουν σχόλια: