Σελίδες

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΡΑΣΙΜΙ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΟΜΗΜAΤΑ ΤΟΥ


 

Τον έχουμε ξαναπροκαλέσει. Αποτελεί τον ορισμό του πολιτικού θρασιμιού. Το λιγότερο χαρακτηρισμό που μπορούμε να του αποδώσουμε, πλην του χαρακτηρισμού του πολιτικού "χασάπη" ψυχών και σωμάτων. Θαρρεί πως δεν έχουμε μνήμη. Έσκυψε το κεφάλι στο ψαλίδι της κυβέρνησης Παπαδήμου για τις εγκληματικές περικοπές στις δαπάνες της υγείας, είπε ναι στις περικοπές στα νοσοκομεία και κατάντησε τους γιατρούς του ΕΣΥ, επαίτες, ενώ διέλυσε όλα τα ερευνητικά προγράμματα των πανεπιστημιακών κλινικών(του τελευταίου οχυρού της δημόσιας υγείας)που αρνείται να σκύψει το κεφαλι στα πανίσχυρα μπλοκ των ιδιωτικών κέντρων. Ο κύριος αυτός εαν υπήρχε ισχυρή και ανεπηρρέαστη δικαιοσύνη θα έπρεπε να βρίσκεται στο Κορυδαλλό. Καρκινοπαθείς υποφέρουν, τα ταμεία διαλύθηκαν, ο ΕΟΠΠΥ δεν πληρώνει τα νοσοκομεία που σε λίγο θα βγουν στη ζητιανιά για να περιθάλπουν τους ασθενείς, τα φαρμακεία δεν... χορηγούν φάρμακα, οι φαρμακοποιοί θα αρχίσουν να δένουν θηλειές στο λαιμό τους κι αυτός θα παραθερίσει για ένα ακόμα καλοκαίρι στα πολυτελή ξενοδοχεία της Κυλλήνης.

Είχε μάλιστα το απύθμενο θράσος να εξαπολύσει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ο τέως υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δήλωσε ότι οι ιθύνοντές του «μοιράζουν με θράσος ευθύνες σε όλους τους άλλους, επενδύοντας στα μεγάλα προβλήματα των καρκινοπαθών, για να πάρουν ψήφους».

Ο κύριος(ας του χαρίσουμε αυτή την ιδιότητα) Λοβέρδος άσκησε κριτική στην στάση που κράτησε η Κουμουνδούρου για τα θέματα στο χώρο της υγείας: «Ζούμε την πρώτη πράξη της εφαρμογής του προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εξαιτίας της στάσης του οποίου δεν πήραμε 1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα, με τμήμα του οποίου θα είχε λυθεί αμέσως αυτό το θέμα, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας .Όταν το Φεβρουάριο του 2011 δημιουργήσαμε τον ΕΟΠΥΥ οι πιο πολλοί ήταν μαχητικά αντίθετοι. Έφτασαν μάλιστα να καταλάβουν επί ένα μήνα και το Υπουργείο Υγείας. Τώρα όλοι υποστηρίζουν την αναγκαιότητά του, αλλά μας μέμφονται επειδή δεν δίνουμε περισσότερα χρήματα γι' αυτόν», ενώ κατέληξε λέγοντας: «Οι μάσκες πέφτουν η μια μετά την άλλη».

Ο Αλέξης Τσίπρας, που συναντήθηκε για μία ώρα με τον κ. Κίττα, έστρεψε τα πυρά του κατά του τέως υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αποτελεί θράσος και δειλία κάποιοι να έχουν διαχειριστεί επί δυόμισι χρόνια τα προβλήματα της υγείας και να επιρρίπτουν ευθύνες σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που τα διαχειρίζεται για 15 ημέρες».

Ο Λοβέρδος που τα κομματόσκυλα τον ανακήρυξαν πρώτο βουλευτη στη Β'Αθηνών, έχει δύο λύσεις: Ή να φύγει από τη χώρα γιατί θα φάει πολλές φάπες ή να πάει να βάλει το κεφάλι του σε ένα καζάνι με νερό και να μην το ξαναβγάλει.

Πρόκειται για έναν επικίνδυνο πολιτικό που εξακολουθεί να παίζει με τον πόνο του φτωχού λαού. Λοβέρδο για πες αλεύρι; Η Πάτρα σε γυρεύει. Και από αυτά που ξέρουμε μέχρι Κυλλήνη, πας. Στο Γερμανικό ξενοδοχείο. Τράβα και στη Πάτρα. Σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: