Σελίδες

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Το «τέρας»

Δουλειά δεν είχαμε, δουλειά βρήκαμε. Και όχι ό,τι κι ό,τι δουλειά, αλλά δουλειά ‘’επαναστατική’’, που πατώντας στον αριβισμό, τον αμοραλισμό και το μπάχαλο, έρχεται να επιβεβαιώσει το αδιαμφισβήτητο –πλέον- γεγονός, πως καθώς το ‘’τέρας’’ της μεταπολιτευτικής ασυδοσίας και αρπαχτής ...ψυχορραγεί, γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο. 

Ναι, το ‘’τέρας’’ είναι πάντα εδώ. Και δείχνει τα νύχια του στο προαύλιο της ΕΡΤ, εκεί που παίζεται –πλέον- το μεγάλο στοίχημα, εάν δηλαδή θα γυρίσουμε σελίδα και θα βγούμε στο φως ή θα παραμείνουμε στις εγκληματικές πρακτικές που το ‘’τέρας’’ εξέθρεψε και μας έφερε στα σημερινά αδιέξοδα. 

Κι επειδή κάποιοι θα αναρωτηθείτε, για το ποιό είναι το ‘’τέρας’’ που απ’ την αρχή του κειμένου επικαλούμαι, ας το δούμε απ’ την αρχή και σε όλες του τις εκφάνσεις: 

-Είναι το ‘’τέρας’’-σύστημα που με φενάκη τη δημοκρατία και προτάσσοντας τη γενιά του Πολυτεχνείου, ανακάλυψε και καθιέρωσε, πως: τα μπράβο, τα ζήτω και τα παράσημα είναι για τα κορόϊδα και οι μάσες και τους ξύπνιους. 

-Είναι το ‘’τέρας’’ που πρωτίστως, ανέδειξε κάποιους πολιτικούς, οι οποίοι με άλλες συνθήκες, το πολύ να έφθαναν μέχρι διαχειριστές της πολυκατοικίας που θα κατοικούσαν. Σ.Σ. χρησιμοποιώ το ‘’θα κατοικούσαν’’, γιατί οι τύποι αυτοί, ασπάλακες και βδέλες κατ’ ουσίαν και όχι άνθρωποι της προσφοράς, σήμερα κατοικούν σε ιδιόκτητες βίλες των βορείων και νοτίων προαστείων, έχοντας προ πολλού εγκαταλείψει τα ταπεινά διαμερισματάκια του ...πολυπολιτισμικού Κέντρου, για να πούμε κομψά τα γκέτο που ευνοούν και χαϊδεύουν οι παντός είδους και κοπής ‘’προοδευτικοί’’. 

Ναι. Το ‘’τέρας’’ ανέδειξε κάποιους πολιτικούς πρόθυμους να το υπηρετήσουν, ανθρώπους που μαθηματικά αποτυπώνονται με το: ‘’Μηδέν, από μηδέν, μας κάνει: μηδέν’’. Πολιτικούς που όχι μόνο δεν θα έπρεπε να ήσαν στη Βουλή, αλλά που στο γεωγραφικό κομμάτι που ορίζεται από τον Κηφισό και τον Ιλισό, δε θα έπρεπε –καν- να εισέρχονται. 

-Είναι το ‘’τέρας’’ που δημιούργησε μια ερζάτς πνευματική κάστα, που αποτελείται από ημιμαθείς ή ‘’στρατευμένους’’ ή κρατικοδίαιτους ή πνευματικά διεστραμένους ή όλα τα παραπάνω μαζί, θολοκουλτουριάδηδες, που ‘’γάνωσαν’’ τα μυαλά των ανυποψίαστων και που αυτοπροσδιορίσθηκαν ως πνευματικοί ταγοί ενός λαού, που όσο δαιμόνιος είναι επιχειρηματικά, άλλο τόσο αγαθιάρης είναι στο επίπεδο της πολιτικής σκέψης. 

Που πάκτωσε τα Ανώτατα Πνευματικά Ιδρύματα με μια μασωνικής πρακτικής καθηγητική αριστεράντζα, που αποδέχεται –αν δεν ευνοεί κιόλας- να ‘’χτίζουν’’ συναδέλφους τους σαν τη γυναίκα του πρωτομάστορα της Άρτας, να τους κρατούν ομήρους, να τους γιαουρτώνουν και να ξυλοφορτώνουν όποιον συνάδελφό τους καθηγητή, αποτολμήσει να θυμηθεί τη θέση του, το λειτούργημά του, την αποστολή του. 

-Είναι το ‘’τέρας’’ που εξέθρεψε δεκάδες ‘’ασπόνδυλα’’ δημοσιογραφικά, ‘’Γιουσουφάκια’’, που όποτε επιχειρήθηκε να αλλάξει κάτι σ’ αυτόν τον τόπο, ανέβαιναν σαν Γεναριάτικοι γάτοι στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κεραμίδια, σκούζουντας και ξεσηκώνοντας τον κόσμο, ώστε να μην αλλάξει τίποτα. Και οι αντιδράσεις τους δεν αποτελούσαν προϊόντα πολιτικής ή κοινωνικής άποψης, αλλά καθαρά θέμα αυτοσυντήρησης, αφού για να εξακολουθήσουν να μακροημερεύουν εις βάρος των ανύποπτων κορόϊδων, αυτήν την Ελλάδα ήθελαν. Την Ελλάδα του αλισβερισιού, της συναλλαγής, της ρεμούλας των αντιπαροχών’’ και των υπόγειων διαδρομών. 

-Είναι το ‘’τέρας’’ που γέννησε, εξέθρεψε και άνδρωσε ένα άλλο τέρας, τον συνδικαλισμό. Αφήστε το μυαλό σας να γυρίσει καμμιά 30νταριά χρόνια πίσω και θυμηθείτε τους Πιπεργιάδες, τους Κολλάδες, τους Σταμούλους, τους Ραφτόπουλους και τ’ άλλα παιδιά, αλλά μη σταματήσετε εκεί. 

-Είναι το ‘’τέρας’’ που εξέθρεψε παμφάγους και ερχόμενους από το ‘’πουθενά’’ επιχειρηματίες, ανθρώπους που είτε με την αβάντα, είτε με την ανοχή, είτε με το αλισβερίσι, είτε με την δεδομένη ανικανότητα των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών θησαύρισαν εις βάρος της χώρας, δηλαδή εις βάρος μας. 

Επιχειρηματίες που χειραγωγούν κυβερνήσεις και Κόμματα, άθλιους τύπους που παίρνουν κάτι Γιωργάκηδες και μας τους μοστράρουν για σωτήρες, ανθρώπους που άπαξ και δεν τους κάνεις τα χατήρια, σου ανακαλύπτουν ‘’Βατοπέδια’’ και σε πριονίζουν μέχρι να σε δουν ριγμένο κάτω. 

-Είναι το ‘’τέρας’’ που έφτιαξε μια λαϊκή συνείδηση πιο εύπλαστη κι από το ζυμάρι, που έκανε τον Έλληνα παρτάκια, που τον γαλούχησε να κλέβει το Κράτος, δηλαδή τον ίδιο του τον εαυτό, που τον έμαθε να ζει με το: ‘’δάνεισον ημίν σήμερον’’ και όταν έρχεται το ‘’αύριο’’ να βλαστημάει που καλείται να επιστρέψει τα δανεικά. 

-Είναι το ‘’τέρας’’ που δημιούργησε Τσίπρες, Καμμένους, Μιχαλολιάκους, αυτούς που σήμερα κορυβαντιούν πάνω στο ‘’πτώμα’’ της Ελλάδος, και που φευ, αυτός ο λαός-ζυμάρι, όπως προείπαμε, όχι μόνο τους πιστεύει, αλλά κάποιοι -μάλιστα- τους ακολουθούν. 

-Είναι το ‘’τέρας’’ που διοχετεύει τους πιστούς του προς τα εκεί που το βολεύει, που παίρνει πατεντάτους αριστερούς και τους μεταλλάσσει σε εκσυγχρονιστές Πασόκους, που παίρνει Πασόκους παλιάς κοπής και τους μεταλλάσει σε Συριζαίους, που διακινεί μια μάζα κρατικοδίαιτη προς τα εκεί που της υπόσχονται ότι θα συνεχισθεί το φαγοπότι, έστω κι αν αυτό σημαίνει πως θα εξακολουθήσει ο κατήφορος της χώρας, γιατί τη χώρα αυτή, ποτέ δεν την αγάπησαν, αλλά μόνο τα συμφεροντάκια τους. 

-Είναι το ‘’τέρας’’ που ξεσηκώνει σήμερα τα ‘’λιμά’’ των δημοσκοπήσεων και ζητούν να μην αλλάξει τίποτα, γιατί έτσι έμαθαν να πολιτεύονται, έτσι γαλούχησαν την εκλογική ‘’πελατεία’’ τους, γιατί δεν έχουν τ’ αντερα –να το πούμε λαϊκά- να πιάσουν τον ταύρο της πραγματικότητας από τα κέρατα. 

Κι ο λαός, αυτός ο λαός που ο Κονδύλης έλεγε πως άμα ήξερε με ποιούς είχε να κάνει, θα τους κυβερνούσε από δεκανέας, σήμερα αναζητά ενόχους, λες και δεν τους ξέρει, λες και δεν τους ψήφιζε, λες και δεν παρέβλεπε αυτά που γινόντουσαν, γιατί τον έμαθαν να προσδοκά ‘’μερίδιο’’ απ’ αυτά. 

Και τώρα που ήρθε ο ‘’λογαριασμός’’, με κάνα εννιάρι ακέραιους αριθμούς μπροστά και κάνα-δυό δεκαδικούς πίσω, ο λαός τρίβει τα μάτια του από την έκπληξη, ψάχνει τις τσέπες του που είναι άδειες και απορεί για το ποιοί έφαγαν τον άμπακο, τη στιγμή, που αυτός την έβγαλε με ψίχουλα και ‘’αποφάγια’’. 

Να του πω εγώ, λοιπόν, αυτού του λαού, ποιός έφαγε τον άμπακο, για να τελειώνουμε. Το ‘’τέρας’’ τον έφαγε και μην το πολυψάχνετε. 

Γι’ αυτό, στείλτε τους δεκαδικούς προς εξόφληση σε κάποιους της ‘’από εδώ’’ μεριάς, αλλά τους ακέραιους στείλτε τους εκεί που πρέπει. Δηλαδή, στους ‘’απέναντι’’. 

Στείλτε τους στην πάλαι ποτέ ακμάζουσα Χαριλάου Τρικούπη, στις ροζ και κόκκινες ΜΗΚΥΟ, στις στρατιές των ‘’επίστρατων’’ θολοκουλτουριάρηδων, στους συνδικαλιστάδες που έγιναν κεχαγιάδες στο σβέρκο μας και ενίοτε βουλευτές και υπουργοί, στους επιχειρηματίες που τους θέριεψαν τα θαλασσοδάνεια, οι ύποπτες επιδοτήσεις, οι φωτογραφικοί νόμοι, τα ‘’μαύρα λεφτά’’. 

Στείλτε τον, να τελειώνουμε, στον τερατώδη μεταπολιτευτικό εσμό που έκανε ‘’σημαία ευκαιρίας’’ το Πολυτεχνείο, μόνο που από τη λέξη ‘’Πολυτεχνείο’’, ο εσμός αυτός, κράτησε μόνο το πρώτο συνθετικό της, γιατί το δεύτερο το διέγραψε, βάζονται στη θέση του το: ‘’βολεμένοι’’. 

Ναι, σ’ αυτούς τους ‘’Πολυ-βολεμένους’’ στείλτε το λογαριασμό. Κι επειδή δε θα πάρετε μήτε ευρώ πίσω, μετατρέψτε –τουλάχιστον- τον ‘’λογαριασμό’’ σε πολιτική αντίδραση και μην τους αφήσετε να ονειρεύονται ‘’πλατείες Ταξίμ’’ στη Λ. Μεσογείων... 



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: