Σελίδες

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η Κύπρος μας: Στραβόξυλα και Φοβικό Σύνδρομο

του Λάζαρου Μαύρου

Ο Σ Ο ΚΑΘΕΙΣ ενηλικιώνεται καθίσταται, κατά κανόνα, ωριμότερος και σοφότερος. Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί η πολιτική ηγεσία του Ελληνισμού. Αμφοτέρων των κρατών. Η παρέλευση 39 χρόνων συνεχιζόμενης τουρκικής στρατιωτικής κατοχής στην Κύπρο και η διαδρομή 36 ετών -από 12ης Φεβρουαρίου 1977 της συναντήσεως Μακαρίου - Ντενκτάς έως σήμερα- της άκαρπης (για τους Έλληνες) διαδικασίας των «διακοινοτικών συνομιλιών προς εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης του Κυπριακού», ποσώς έκαναν σοφότερους τους ηγέτες μας.
Δ Ε Ν ΕΔΕΙΞΑΝ τη στοιχειώδη επάρκεια, εκ των παθημάτων να ΄χουν λάβει τ’ αυτονόητα κι αναγκαία μαθήματα. Δεν δείχνουν ικανότητα αντίληψης, ώστε ν' αξιοποιήσουν τη συγκομιδή 39 ετών γνώσης και πείρας. Συνεχίζουν να πολιτεύουν ως ανήλικοι με παιδιάστικη μωρία. Κατατασσόμενοι στ’ ανεπίδεκτα μαθήσεως στραβόξυλα των σχολικών αιθουσών.
Μ Ε Τ Α ΤΗΝ τουρκική εισβολή και την πολεμική κατάκτηση των μισών εδαφών της ΚΔ, η Τουρκία πέτυχε να επιβάλει τη διαδικασία εκείνη που θα της εξασφάλιζε την ανεμπόδιστη

κι ατιμώρητη σταθεροποίηση, μονιμοποίηση και αποδοχή των κατοχικών της κεκτημένων στην Κύπρο. Ήταν η διαδικασία των «διακοινοτικών συνομιλιών». Εξ ορισμού διαδικασία αποκλεισμού κι εξαφάνισης από το τραπέζι των συνομιλιών της ΚΔ. Και αναγόρευσης, του ελεγχομένου απ’ τα στρατεύματά της, τουρκικού κατοχικού καθεστώτος σε «κοινότητα», ισότιμο συνομιλητή.
Δ Ι Α Δ Ι Κ Α Σ Ι Α εκ προμελέτης και εκ κατασκευής εξασφαλίζουσα στην Τουρκία το απυρόβλητο. Και τη διαφυγή της απ’ το οιονδήποτε εδώλιο κατηγορουμένου. Διαδικασία παρέχουσα χρόνο εμπέδωσης του Αττίλα επί των κατακτηθέντων εδαφών και κυρίως επί των μυαλών των ηττηθέντων πολεμικά Ελλήνων. Διαδικασία διαπραγμάτευσης «δώσε-πάρε»: Για το διαρκές ροκάνισμα των ελληνικών θέσεων και τη διαδοχική αποδοχή, με τη μέθοδο φέτα-φέτα του σαλαμιού, των οσημέραι επαυξανομένων τουρκικών απαιτήσεων.
Ε Γ Κ Λ Ω Β Ι Σ Μ Ε Ν Ε Σ , σαν υποζύγια δεμένα σε αλακάτι - μαγγανοπήγαδο με μόνιμες παρωπίδες, οι ηγεσίες τού τελούντος υπό Κομματοκρατίαν Ελληνισμού, επί 39 χρόνια αρνούνται να μελετήσουν ή και να συζητήσουν, έστω μεταξύ τους, οποιοδήποτε Σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση, απόκρουση και ανατροπή της τουρκικής στρατηγικής:
Δ Ε Ι Λ Ι Α πρωτίστως, συν τα γονίδια μακραίωνος ραγιαδισμού, με τα Ηττημένα Μυαλά τους κυριαρχούμενα απ’ το Φοβικό Σύνδρομο μπροστά στην Τουρκία, άλλο δεν κάνουν επί 39 χρόνια παρά μόνο να της επιδεικνύουν την «καλή θέλησή» τους και την αποφασιστικότητά τους για συνθηκολόγηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: