Σελίδες

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΣΧΟΛΙΟ-Ναυπηγεία: Συνέχεια παράστασης σε χώρα παράνοιας


Κάθετη είναι η κλιμάκωση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με τις δυο πλευρές να ανταλλάσσουν βαρύτατες, έμμεσες και ευθείες κατηγορίες που φλερτάρουν τα όρια των ύβρεων.

Του Μιχαήλ Βασιλείου
Η όλη κατάσταση αναδύει τη δυσωδία πολιτικού λόγου που συνάντησε η χώρα τη δεκαετία του 1980 και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να φτάσουμε τελικά στη σημερινή κατάσταση. Η επικίνδυνη ασχετοσύνη του πολιτικού κόσμου για φλέγοντα ζητήματα αλλά και τη διεθνή πραγματικότητα, δυστυχώς μόνο αισιόδοξος οιωνός δεν μπορεί να θεωρηθεί.
Το σημειώνουμε για ακόμα μια φορά και ενυπογράφως για να καταγραφεί από όσους – ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης – έχουν αποφασίσει να πάρουν διαζύγιο από τη λογική και για χάρη μικροκομματικών υπολογισμών να καταστρέψουν – περαιτέρω – τη χώρα. Οι ευθύνες στη συγκυρία που διέρχεται ο τόπος είναι ακόμα πιο βαριές, ευτυχώς όμως, έχουμε περάσει σε περίοδο που πλέον αναζητούνται και καταλογίζονται.
Σε αυτό το κλίμα, τα δεδομένα θύματα της «κλωτσοπατινάδας» είναι οι εργαζόμενοι που θα

χάσουν τις δουλειές τους. Δεν φανταζόμαστε ότι πιστεύει στα σοβαρά κανείς πως με τον τρόπο αυτό θα λυθεί το πρόβλημά τους, ή πρόκειται να επιβιώσουν σε… κρατικοποιημένο ναυπηγείο. Με μόνο κερδισμένο τελικά τον επενδυτή, που μπορεί να τον βάζουν σε εισαγωγικά, όμως όσα ισχύουν διεθνώς, όντας κατοχυρωμένα από τη νομοθεσία, δεν δείχνουν να μας αθωώνουν.
Κι όλα αυτά για να πάρει κάποιος τελικά τις ψήφους τους έχοντας πείσει ότι αποτελεί προστάτη και με συνθήματα της δεκαετίας του 1980, σε έναν δυτικό κόσμο που έχει αφήσει πίσω τη χώρα μας, να συντηρεί ψεύτικες προσδοκίες. Πρόκειται πραγματικά για έγκλημα…
Ή μήπως υπάρχει και γενικότερη στόχευση με τους «στρατηγούς» κομμάτων να επιθυμούν επίδειξη ισχύος προς τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη των 10.000 οικογενειών, με στόχο το ακροατήριο του ΚΚΕ και των… με αριστερές καταβολές «δραπετών» προς την πλευρά της Χρυσής Αυγής;

Δεν υπάρχουν σχόλια: