Σελίδες

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Διχασμένες οι Βρυξέλλες για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λιχαβόνας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίρνει αποστάσεις από τις δηλώσεις της Ευρωπαίας Επιτρόπου Ρέντινγκ σχετικά με την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πήρε σήμερα αποστάσεις από τις δηλώσεις της Ευρωπαίας Επιτρόπου για τη Δικαιοσύνη Βίβιαν Ρέντινγκ σχετικά με το γαλλογερμανικό σχέδιο αναθεώρησης της Συνθήκης της Λισαβόνας.
«Είναι προσωπικές δηλώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Δεν θα σχολιάσω τις προσωπικές δηλώσεις της κυρίας Ρέντινγκ», υπογράμμισε.
Σε μια σειρά από συνεντεύξεις της που δημοσιεύθηκαν σήμερα σε ευρωπαϊκές εφημερίδες η Ρέντινγκ επέκρινε έντονα το σχέδιο της Γερμανίας και της Γαλλίας να αναθεωρήσουν τη Συνθήκη της Λισαβόνας. Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Die Welt χαρακτήρισε μάλιστα τις δύο χώρες «εντελώς ανεύθυνες που βάζουν στο τραπέζι χίμαιρες με νέες συνθήκες»
«Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λαμβάνονται στη Ντοβίλ», υπογράμμισε η Ρέντινγκ αναφερόμενη στη γαλλική πόλη απ' όπου ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα μία συμφωνία για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας προκειμένου να ενισχυθεί η δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρώπη.
Σε μία άλλη συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro η Ρέντινγκ κατήγγειλε τη γαλλογερμανική «διαταγή» και υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις σχετικά με την αναθεώρηση της Συνθήκης «πρέπει να λαμβάνονται από τις 27 (χώρες) και ομόφωνα».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: