Σελίδες

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο Εβραίος πρωθυπουργός παράδειγμα προς μίμηση για τους γελοίους δικούς μας

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εγκωμίασε σήμερα την «αυτοσυγκράτηση» που επέδειξαν τα μέλη των ομάδων καταδρομέων που πραγματοποίησαν το ρεσάλτο κατά του στολίσκου για τη Γάζα στις 31 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του οποίου βρήκαν τον θάνατο εννέα τούρκοι ακτιβιστές. «Δράσατε με επαγγελματικό τρόπο, ηρωικά, με αυτοσυγκράτηση και ηθική, αντιδρώντας απέναντι σε εκείνους που θέλησαν να σας σκοτώσουν», τόνισε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη βάση των καταδρομέων στο Ατλίτ, στο βόρειο Ισραήλ.
«Αυτό που πράξατε ήταν ζωτικής σημασίας, αναγκαίο, πέρα για πέρα νόμιμο και μεγάλης σημασίας», πρόσθεσε ο Νετανιάχου, εκτιμώντας πως η Λωρίδα της Γάζας, η οποία κατέχεται από την ισλαμιστική Χαμάς, έχει μετατραπεί σε «βάση της ιρανικής τρομοκρατίας». Ο δε αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατηγός Γκάμπι Ασκενάζι, ο οποίος συνόδευε τον Νετανιάχου, πλειοδότησε στα εγκώμια προς τους καταδρομείς που συμμετείχαν στην έφοδο στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, όπου επέβαιναν οι εννέα νεκροί Τούρκοι. «Πυροβολήσατε εναντίον εκείνων που έπρεπε να πυροβολήσετε και αποφύγατε να ρίξετε εναντίον εκείνων που δεν έπρεπε», τόνισε ο Ασκενάζι στους στρατιώτες.
Ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο έρευνα για τις συνθήκες της εφόδου, μολονότι διαπίστωνε πως είχαν σημειωθεί «σφάλματα σε ανώτατο επίπεδο στον σχεδιασμό της» κατέληγε επίσης σε «θετικά συμπεράσματα για την θαρραλέα και άκρως επαγγελματική συμπεριφορά των ισραηλινών καταδρομέων», οι οποίοι «χρησιμοποίησαν τη βία μόνον όταν η ζωή τους απειλήθηκε άμεσα», σύμφωνα με τον επιβλέποντα τις έρευνες, απόστρατο στρατηγό Γκιόρα Ειλάντ.

Εθνικά Θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: