Σελίδες

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Οι θέσεις του Αντώνη Σαμαρά εντυπωσίασαν τους Ευρωπαίους


Εντυπωσίασε η ΝΔ στη Πολιτική Συνέλευση του ΕΛΚ

Εντυπωσίασε η ΝΔ στη Πολιτική Συνέλευση του ΕΛΚ
Τα θετικότερα σχόλια των εκπροσώπων από τα Ευρωπαϊκά Λαϊκά Κόμματα απέσπασε η ΝΔ.
Η αντιπροσωπεία που είχε συγκροτήσει ο κ. Αντώνης Σαμαράς για να εκπροσωπήσει τη ΝΔ στη συνεδρίαση τηςΠολιτικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλες, ( Στυλιανίδης, Μηταράκης, Παπασταύρου, Ευσταθόπουλος, Πεγκλής, Μαυρομάτης),απέδωσε με σαφήνεια τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά για το νέο Ευρωπαϊκό Όραμα, την Ευρώπη ως Ένωση Αξιών και την Ευρώπη ως παγκόσμια ανθρωπιστική δύναμη.
Μάλιστα στην  Ειδική Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση του νέου πολιτικού προγράμματος του ΕΛΚ , οι 30 εκπρόσωποι από ευρωπαϊκές χώρες εντυπωσιάστηκαν από τις θέσεις της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά .
Κατά τη διάρκεια των εργασιών , ο κ. Ε. Στυλιανίδης, που εκπροσώπησε τη ΝΔ, έθεσε ζητήματα  προς εξέταση στις ηγεσίες των Ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων, όπως: Την ανάκτηση από την πολιτική της εμπιστοσύνης των πολιτών μέσα από την ενίσχυση της συμμετοχής τους στις αποφάσεις σε κομματικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Μίλησε για διαδραστικά κόμματα, ενεργούς πολίτες, ημιάμεση Δημοκρατία, νομοθετική πρωτοβουλία των πολιτών κα.
Ο κ. Στυλιανίδης κατέληξε  ότι «όσο περισσότερες ευθύνες μεταβιβάζουμε στους πολίτες, τόσο πιο υπεύθυνα αυτοί θα αποφασίζουν», αποσπώντας τα θετικότερα σχόλια των συμμετεχόντων στην Ειδική Ομάδα Εργασίας.
politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: