Σελίδες

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Οι Τούρκοι πάντα συμπεριφέρονται βάρβαρα, ακόμη και στους νεκρούς...


6-2-2011 εφ. Ραντικάλ
H Στρατοχωροφυλακή έκανε λαθρανασκαφές στο Μούτκι

Αποκαλύφθηκε ότι η στρατοχωροφυλακή στο Μούτκι, έκανε εκσκαφές στην αυλή του κτιρίου της χωρίς να ενημερώσει τον εισαγγελέα και πως εξαφάνισε τα κόκαλα που βγήκαν καθώς ¨ανήκαν σε σκυλιά¨.
Την ώρα που τα πτώματα που βγήκαν από τους δύο ομαδικούς τάφους που υπέδειξε ο χειριστής μηχανήματος στο Μούτκι έφταναν τα 20, αποκαλύφθηκε ότι η Στρατοχωροφυλακή χωρίς να ενημερώσει τον εισαγγελέα που τρέχει την υπόθεση, έβαλε τους στρατιώτες να σκάψουν μέσα στην αυλή όπου βρίσκεται το κτίριο της. Η Διοίκηση της Στρατοχωροφυλακής του Μούτκι ανακοίνωσε πως τα κόκαλα που βρέθηκαν σε αυτή την εκσκαφή ανήκαν σε ζώα και πως για αυτό τα πέταξε στα σκουπίδια.
Οι κάτοικοι του Μούτκι στην καταγγελία που είχαν υποβάλει στην εισαγγελία ανέφεραν πως στην αυλή της στρατοχωροφυλακής του Μούτκι ήταν θαμμένοι ο γεννηθείς το 1977 Αλιτζάν Κιζίλκαγιά και δύο φίλοι του.
Με βάση τις...
πληροφορίες που συνελλέγησαν από τους κατοίκους του Μούτκι, η εκσκαφή αυτή που έγινε στην αυλή του κτιρίου της στρατοχωροφυλακής, απεκρύβη από τον εισαγγελέα. Έγινε γνωστό πως μετά από την καταγγελία των κατοίκων ο εισαγγελέας Τσετίν Κουτσέτ που τρέχει τις έρευνες γύρω από τους ομαδικούς τάφους πήγε επιτόπου και συναντήθηκε με αξιωματούχους της στρατοχωροφυλακής.Η Στραοχωροφυλακή υποστηρίζει πως τα ανευρεθέντα κόκαλα ανήκαν σε ζώα, ενώ οι κάτοικοι του Μούτκι, λένε πως η εκσκαφή έγινε σε μέρος που είχαν υποδείξει οι ίδιοι, και πως είναι πολύ πιθανόν τα κόκαλα αυτά να ανήκαν στον Αλιτζάν Κιζίλκαγια και στους δύο φίλους του.
Προσπάθεια κουκουλώματος ;
Μετά την ανακοίνωση πως ¨τα κόκαλα ανήκαν σε σκυλιά και πετάχτηκαν¨ οι κάτοικοι του Μούτκι διαμαρτυρήθηκαν για αυτή τη λαθρανασκαφή στην εισαγγελία, στον δικηγορικό σύλλογο και στην Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD). Ο εκπρόσωπος της İHD Χασάν Τζειλάν στην ανακοίνωση σχετικά με τη εκσκαφή ανέφερε :
¨Παλιότερα είχαμε κάνει προσφυγή αναφέροντας πως τρία άτομα ένας εκ των οποίων ο Αλιτζαν Κιζίλκαγια ήταν θαμμένα εκεί. Ο Μεχμέτ Νουρί Κιζίλκαγια μεγάλος αδερφός του Αλιτζάν Κιζίλκαγια είχε προσφύγει στο παράρτημα μας λέγοντας πως είχε ακούσει ότι ο για χρόνια αγνοούμενος αδερφός του είχε συλληφθεί το 1994 στο Μούτκι και αφού τον είχαν σκοτώσει με βασανιστήρια τον είχαν θάψει στην αυλή του στρατοπέδου.
Ο Μεχμέτ Νουρί στην προσφυγή του ανέφερε πως με βάση τα λόγια ενός αυτόπτη μάρτυρα ¨ο αδελφός μου συνελήφθη υγιής και αργότερα δολοφονήθηκε από τα βασανιστήρια¨. Για την εκσκαφή μέσα στο στρατόπεδο δεν ενημέρωσαν ούτε εμάς ούτε τον εισαγγελέα. Μα ποιος πιστεύει ότι τα κόκαλα αυτά που βγήκαν στην κρυφή εκσκαφή ανήκαν σε σκυλιά ; Και εμείς μάθαμε αυτήν την εξέλιξη από τους κατοίκους του Μούτκι. Δεν υπάρχει κάποια άλλη ερμηνεία πλην της συγκάλυψης¨.

Τουρκικά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: