Σελίδες

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ο Αντώνης τα είπε έξω από τα δόντια: "Αναζητείστε αλλού την συναίνεση για το μνημόνιο"


Ξεκάθαρο '''όχι' και στο νέο Μνημόνιο'' είπε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς
  Αθήνα:-
Η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει ένα δεύτερο μνημόνιο -το δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2012-2015-  ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην κυβέρνηση.
«Πυροδοτείτε την κοινωνική ένταση με τη στάση σας», είπε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη απόφαση των αστυνομικών αρχών των Σερρών να μην επιτρέψουν στους αγρότες να κατευθυνθούν στον Προμαχώνα.
«Καταφεύγετε σε πρωτοφανείς μεθόδους τρομοκράτησης και καταστολής που παραπέμπουν σε άλλες εποχές», σημείωσε.
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε, ότι το μνημόνιο ήταν ένα ολέθριο σφάλμα και σημείωσε πως δικαιώνεται η στάση της ΝΔ. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα αρνηθεί να συμφωνήσει και να συναινέσει στο αυστηρό μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2012-2015.
«Τώρα, μάλιστα, συζητιέται, όχι απλώς νέα επικαιροποίηση του Μνημονίου, που υπογράψατε πέρσι. Συζητιέται Μνημόνιο-ΙΙ που θα κρατήσει πολύ περισσότερο και που θα έχει πολύ αυστηρότερες δεσμεύσεις πολιτικής.
»Εμείς, σας το λέμε ευθέως, ότι όπως απορρίψαμε το Μνημόνιο-Ι, έτσι απορρίπτουμε κι αυτά που προεξοφλούνται πλέον για το, πολύ χειρότερο, Μνημόνιο-ΙΙ».
Ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε, ότι η ΝΔ δεν είναι κατά των μέτρων περιστολής της δημόσιας σπατάλης, ή της αύξησης της ανταγωνιστικότητας με διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά εξήγησε ότι το Μνημόνιο είναι η πολιτική δέσμευση επ' άπειρον σε μόνιμη ασφυξία της οικονομίας.
«Κάτι τέτοιο ούτε το στηρίξαμε, ούτε το στηρίζουμε, ούτε και πρόκειται να το στηρίξουμε. Αν θέλει η κυβέρνηση συναίνεση στην ασφυξία, να την αναζητήσει αλλού», είπε.
Απαντώντας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις Σαμαρά για «εφαρμογή χουντικών μεθόδων», υπενθυμίζοντας τις τρεις περιοδείες του ανά την Ελλάδα και τον διάλογο που διεξάγεται για την αγροτική πολιτική, με συμμετοχή και της ίδιας της ΝΔ.
* Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας: «Όλοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και ειδικά αυτοί που κυρίως ευθύνονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/News in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: