Σελίδες

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011



Posted: 10 Feb 2011 09:35 AM PST
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου απέρριψε τις εκκλήσεις της Ουάσινγκτον για επιτάχυνση των πολιτικώνμεταρρυθμίσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιβάλλουν τη θέλησή τους σε μία «μεγάλη χώρα». 

Και όλα αυτά ενώ χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδηλώνουν καθημερινά και ακούραστα από τις 25 Ιανουαρίου ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Την Τετάρτη οι διαμαρτυρίες επεκτάθηκαν έξω από το αιγυπτιακό κοινοβούλιο, όπου σημειώθηκαν βίαια επεισόδια ενώ αιματηρές συγκρούσεις σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις. Παράλληλα, η «κατάληψη» της πλατείας Ταχρίρ καλά κρατεί για 17η ημέρα με τους διαδηλωτές να προετοιμάζονται για τη μεγάλη, προγραμματισμένη διαδήλωση της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα ο εργαζόμενος της Google, WaelGhonim, που αφέθηκε ελεύθερος μετά από 12 ημέρες κράτησης, είπε ότι δεν έχει πολιτικές βλέψεις και μόλις η κατάσταση στη χώρα ηρεμήσει, θα επιστρέψει στην φυσιολογική ζωή του. Κατά τα άλλα από την έναρξη των διαδηλώσεων έχουν σκοτωθεί 297 άνθρωποι σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: