Σελίδες

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Με διασπορά ψευδών ειδήσεων συνέχισε ο διορισμένος στη θέση του πρωθυπουργού μεγαλοτραπεζίτης Παπαδήμος αλλά ήδη...


 Ο λαός χάνει την υπομονή του
Με διασπορά ψευδών ειδήσεων συνέχισε ο διορισμένος στη θέση του πρωθυπουργού μεγαλοτραπεζίτης Παπαδήμος το εγκληματικό έργο του σε βάρος του λαού, μιλώντας τις τελευταίες ώρες για διαμόρφωση «συνθηκών ανάκαμψης» εν μέσω υποβαθμίσεων, αρνητικής ανάπτυξης και ψηφοφοριών με συνοπτικές διαδικασίες στη βουλή, όπου χθες ψηφίστηκαν εν ριπή οφθαλμού ο νόμος για το PSI και ο νόμος για τις επικουρικές συντάξεις.

Την ίδια ώρα περίπου 6000 διαδηλωτές υπό βροχή έδιναν βροντερό παρόν στην Αμαλίας, μπροστά στο κτίριο της πάλαι ποτέ βουλής έχοντας μπροστά τους και πάλι τα γνωστά σιδερένια φράγματα και τους μισθοφόρους των κατασταλτικών μηχανισμών του καθεστώτος .

Κατά τον διορισμένο απο τους τοκογλύφους διοικητή της χώρας Παπαδήμο, ό οποίος...

συνειδητά ακολουθεί ένα χωρίς προηγούμενο παραλήρημα επιχειρώντας να εξαπατήσει για μία ακόμα φορά τους πολίτες που απλά θεωρεί .. ιθαγενείς υπήκοους, οι αποφάσεις του Eurogroup θα διαμορφώσουν τις αναγκαίες συνθήκες που θα συντελέσουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καθώς εξασφαλίσθηκε η χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια. 

Ο αδίστακτος αυτός μεγαλοτραπεζίτης δεν αισθάνεται-έστω προσχηματικά-την ανάγκη να αναφέρει κάποια ανακριβή οικονομικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τους παραπάνω αυθαίρετους ισχυρισμούς και βέβαια παραλείπει να διευκρινήσει ότι το 81% της χρηματοδοτικής στήριξης στην οποία αναφέρεται πηγαίνει κατ ευθείαν στα θησαυροφυλάκια των ομοίων του μεγαλοτραπεζιτών-τοκογλύφων .. 

Στο μεταξύ και σε επίπεδο σκληρής πραγματικότητας, η πορεία του δημόσιου τομέα εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχίες, καθώς καταβάλλονται προσπάθειες να συνεχίσει να θεωρείται εθελοντική η υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών και ήδη η σχετική αμφιβολία προκάλεσε χθες άλλη μια υποβάθμιση. 

Οι επιθέσεις απο τη Γερμανία κατά των ελλήνων πολιτών συνεχίζονται αμείωτες. 

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Φορολογουμένων, Καρλ-Χάιντς Ντέκε, κάλεσε τα μέλη της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής να καταψηφίσουν το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας στη συνεδρίαση της 27ης Φεβρουαρίου. 

Μιλώντας στην εφημερίδα «Osnabruecker Zeitung» υποστήριξε ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι είναι για μια ακόμη φορά οι χαμένοι και ότι η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στην αναδιάρθρωση του χρέους θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη.Λησμόνησε βέβαια ο παραπάνω γερμανός συνδικαλιστής να υπογραμίσει ότι η χώρα του έχει γίνει πλεονασματική σε βάρος και της Ελλάδας στην οποία επένδυσε για δεκαετίες δις μάρκα και μετέπειτα ευρώ λαδώνοντας τους ντόπιους διεφθαρμένους πολιτικάντηδες και τα ντόπια αφεντικά τους, μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοβιομήχανους και μεγαλέμομπορους, με τα χρήματα και των ελλήνων πολιτών-φορολογούμενων .. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, οι φορολογούμενοι της Γερμανίας ανέλαβαν να εγγυηθούν 320 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός, το οποίο, όπως τονίζει, είναι «απαράδεκτο», ενώ επιμένει πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα πρέπει πλέον να θεωρείται ταμπού.Δεν θεώρησε βέβαια καθόλου «απαράδεκτο» ότι τη στιγμή που η χώρα του αρνείται αυθαίρετα να καταβάλει στους έλληνες φορολογούμενους τις πολεμικές αποζημιώσεις, μίλησε για βοήθεια, ενώ πρόκειται για δάνεια τα οποία πρέπει να αποπληρώσουν μέχρι σέντ οι .. συνάδελφοί τους φορολογούμενοι της Ελλάδας .. 

Σε άλλο κύματος μήκος κινήθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόιερ, ο οποίος μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», δήλωσε πως πέρα από το .. αναπόφευκτο πρόγραμμα λιτότητας -. έτσι απλά-η Ελλάδα χρειάζεται ένα «Σχέδιο Μάρσαλ», προκειμένου να επιστρέψει στην ανάπτυξη χωρίς βέβαια και αυτός, ψαρεύοντας σε θολά νερά για λογαριασμό των τοκογλύφων, ΝΑ αναφέρει πώς ΘΑ υλοποιηθεί ΜΙΑ τέτοια προοπτική

Και Νέο χτύπημα Σόιμπλε 

ΣΤΟ μεταξύ , ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ως άλλος Ιανός, αν και μέχρι προχθές υποστήριζε πως δεν έχει νόημα η κατάτμηση του δανείου, τώρα αλλάζει γνώμη και δηλώνει πως τα δάνεια (βοήθεια τα αποκαλεί και αυτός) προς τη χώρα μας θα δοθούν σε δόσεις και αφού η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε, εντάσσοντας τα μεταρρυθμιστικά μέτρα στη νομοθεσία της μέχρι την 1η Μαρτίου. 

Μιλώντας στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD, ο κ.Σόιμπλε υπενθύμισε με αυτοικανοποίηση αντάξια των ολοκληρωτικών γερμανικών ενστίκτων που ωστόσο πήραν συντριπτική απάντηση απο την ελληνική Αντίσταση πριν κοντά 70 χρόνια, ότι συμφωνήθηκε με τους ντόπιους δοσίλογους αυστηρή επιτήρηση (κατοχή) - όπως τότε-για την Ελλάδα και δημιουργήθηκε ειδικός συμψηφιστικός λογαριασμός καταλήστευσης του χρήματος που θα παράγεται στο εξής με τον ιδρώτα και τις πρωτοφανείς στερήσεις και χρέωση του σκλαβωμένου λαού, προκειμένου «να μην εκπορεύεται πλέον από την Ελλάδα κίνδυνος αποσταθεροποίησης της Ευρωζώνης ». 

Επίσης έκανε λόγο για μια «σειρά σοβαρών αποφάσεων» που έλαβε το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα, όπως η εγκληματική μείωση του κατώτατου μισθού, την οποία χαρακτήρισε απαραίτητη για τα συμφέροντα των οικονομικών εξουσιαστών, καθώς, όπως είπε, «η Ελλάδα είναι υπερβολικά ακριβή σε ό, τι αφορά το εργασιακό κόστος» και πρέπει να μεταβληθεί άμεσα σε σκλαβοπάζαρο του 21ου αιώνα-παράδειγμα και για τους υπόλοιπους ευρωπαικούς λαούς .. 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί και κάποιου είδους « Σχέδιο Μάρσαλ », ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε καταφατικά, αλλά διευκρίνισε ότι για την ανάπτυξη αποτελούν προϋπόθεση οι μεταρρυθμίσεις, δηλαδή το ολοκληρωτικό ξεπόυλημα θεσμών-προιόντων αγώνων, δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών, εργασιακών δικαιωμάτων και των ίδιων των ζωών των πολιτών της χώρας, οι οποίες θα καταστήσουν την ελληνική οικονομία ανταγωνιστική. 

Τέλος, ερωτηθείς αν χάνει σιγά σιγά την υπομονή του με τους Έλληνες, απάντησε: «Προσπαθώ να μην τη χάσω. Αλλά έχω την εντύπωση ότι οι αρμόδιοι στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και όσοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση (σ.σ. του Eurogroup) έχουν πράγματι αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης ». 

Τον ρώτησε κάποιος αν σκέφτεται τι πρόκειται να συμβεί όταν ο λαός της χώρας αυτής χάσει την υπομονή του τόσο μαζί του όσο και με τους ντόπιους δοσίλογους της παρέας του? 

Σκέφτεται μήπως ότι αυτή η στιγμή πλησιάζει γοργά? 



stopcartel Newsdesk

Δεν υπάρχουν σχόλια: