Σελίδες

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ο Γκρουέφσκι αποφεύγει τον Επίτροπο Διεύρυνσης Φούλε.


- Απογοητευμένες οι Βρυξέλλες από τις συνομιλίες των Σκοπίων με τον Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες, είναι αμφίβολο εάν θα υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα της ονομασίας από την συνάντηση Παπαδήμου-Γκρουέφσκι.  Ωστόσο, ένας άλλος διπλωμάτης είπε ότι το ποτήρι είναι μισογεμάτο: ακόμη και εάν η συνάντηση δεν είναι παρά ακόμη μια ευκαιρία για φωτογραφίες, είναι ήδη κάτι θετικό.

Ο λόγος της απαισιόδοξης διάθεσης είναι η... τελευταία συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τον Γκρουέφσκι στα Σκόπια τη Δευτέρα που μας πέρασε (20/02/2012).

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, η συνάντηση ήταν απογοητευτική, ενώ ο Νίμιτς επισκέφτηκε στη συνέχεια την Αθήνα όπου είχε συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες.

Ερωτηθείς εάν ο Γκρουέφσκι θα διεξάγει συναντήσεις με την Επιτροπή, πηγή της Κομισιόν είπε ότι δεν έχει γίνει κάποιο αίτημα. Ο αξιωματούχος είπε επίσης ότι ο Γκρουέφσκι αποφεύγει τις επισκέψεις στην Επιτροπή και θεωρεί τον Επίτροπο Στέφαν Φούλε πολύ επικριτικό, καθώς πρόσφατα χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα* για τις εθνικιστικές κινήσεις των Σκοπίων, ως άκρως «προκλητικές για την Αθήνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: