Σελίδες

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Οδηγός φόβος, άτυχος προορισμός. Προβληματισμοί υποψιασμένων Ελλήνων...


Τα νέα κόμματα έκαναν την εμφάνισή τους, οι ψήφοι πλέον μετρημένοι και τα σκυλιά δεμένα, ενώ η πόρτα έμεινε ανοιχτή σε κάθε εχθρό, εσωτερικό ή εξωτερικό δεν έχει σημασία, μόνο ότι είναι εχθρός των ίδιων των ανθρώπων.
Άραγε πόσοι τελικά βίωσαν τόσο πολύ αυτό το “ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΑ” του καλοκαιριού και το “ΤΕΡΜΑ Ο ΦΟΒΟΣ” του Φθινοπώρου, με τις ωραίες παρελάσεις του περήφανου Ελληνικού λαού, που για μια στιγμή τουλάχιστον έδειξε σε όλους τι δύναμη κρύβει, όταν ξεπερνά τις φοβίες του και τα γενετήσια ένστικτά του “για βόλεμα”, ένστικτα που δικαιολογούνται  από την χιλιετή υποδούλωσή του σε αυστηρώς μοναρχικά και συγκεντρωτικά καθεστώτα.
Το θέμα τώρα είναι, ως πότε να δικαιολογούμε τον εαυτό μας γι’ αυτή την κατάσταση?
Αν συνεχίσουμε λοιπόν το δρόμο, με οδηγό το φόβο, ένα το σίγουρο. ΑΤΥΧΟΣ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ. Αργά ή γρήγορα, οι τύχες οι δικές μας ή των παιδιών μας, θα κρέμονται πάλι από τα νήματα που πλέκουν...χιλιετίες τώρα οι εξουσίες αυτού του πλανήτη.
Ας είναι – γλιτώστε για λίγο, επειδή φοβάστε να ταλαιπωρηθείτε και να ξεβολευτείτε, άντε και κάτι καλύτερο θα κάνει ο Καμμένος ή ο κάθε αντιμνημονιακός  ρήτορας.
Σε λίγο καιρό μπορεί να ξαναπάρουμε τα επιδόματα που μας στέρησαν με τα μνημόνιά τους.
Τι λέμε λοιπόν στην ουσία?
Καλά περνάγαμε και με τον Καραμανλή!
Είστε σίγουροι πως αυτό θέλετε ή είστε τόσο σίγουροι, πως στο τέλος κάτι τέτοιο θα συμβεί?
Γιατί “τα σύννεφα της Ανατολής είναι για να σ’ ανησυχούν, μην ο καιρός  είν’ άγριος και ‘ρθούν άγριες μέρες”
Πολλοί θεωρούν, ότι οι “γνωστοί – άγνωστοι εξουσιαστές – τοποτηρητές – επιχειρηματίες” του τόπου, βλέπουν στο ΚΟΜΜΑ της ΔΗΜΑΡ τη μελλοντική πρόταση του συστήματος για τη διακυβέρνηση της χώρας, άποψη, που υποστηρίζετε και από οπαδούς της υπόλοιπης, αριστεράς, που ακόμα μια φορά “βολεύεται” στο ρόλο του γκρινιάρη (και της αρέσει κι’ όλας)!
Όχι ότι τους χαλάει κι’ όλας (στους προαναφερόμενους γνωστούς – άγνωστους αναφέρομαι), αλλά τολμώ να κάνω πρόβλεψη, ότι θα δούμε Βενιζέλο σωτήρα – αρχηγό του τόπου.
- Μήπως είναι καλύτερα να την ψάξω με τον Καμμένο? Και αν όχι, γιατί όχι με τον Μίκυ και τον Μανώλη?
-Ψάξτην έτσι θα σου πω… εγώ πάντως όχι και ας μην με παρεξηγήσουν οι προαναφερόμενοι, αλλά νομίζω πως και καλό να θέλουν να κάνουν, κακό κάνουν τελικά.
Ναι σίγουρα, δεν νομίζω ότι ο Μίκης και ο Μανώλης είναι σαν τους άλλους… Αλλά και οι καλοί παππούδες μας, καλοί ήταν! Αλάθητοι ήταν?
-Μα τα λένε καλά.
-Ε, όλοι τα λέμε καλά ρε παιδιά? Δε φτάνει όμως… Και κυβέρνηση να τους βγάλουμε, τι θα γίνει όταν αυτοί φύγουν? Πάλι στα ίδια θα γυρνάμε?
Επιτέλους πρέπει να βάλουμε ένα τέλος, σ’ αυτό το φαύλο κύκλο.
Πόσες φορές ακόμα πρέπει να ζήσουν οι Έλληνες τη μαζική καταστροφή, για να βάλουν μυαλό?
Πόσες χρεοκοπίες ακόμα?
“Γιατί και αν εσώθηκαν τόσες φορές και αν τα καταφέραν δέκα,
εδώ επάλι ήρθανε, να πέφτουν δέκα -δέκα…”
“Από παλικαριά χορτάσαμε και από ουσία πεινάσαμε!”
“…Επίσης, στο “αντιμνημονιακό” κόμμα του κ. Καμμένου εμφανίζονται και αρκετοί γαλάζιοι συνδικαλιστές, που αποχώρησαν ήδη από τη ΝΔ…Αυτοί υπολογίζονται σε αρκετές δεκάδες και θα αποτελέσουν τη “ραχοκοκαλιά” του νέου κόμματος, μαζί με αρκετούς ανθρώπους της αγοράς, με τους οποίους ο κ. Καμμένος διατηρεί καλές σχέσεις τα τελευταία χρόνια…
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο κ. Καμμένος έχει επαφές και με τον Μ. Θεοδωράκη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα εναντίον του Μνημονίου, μαζί με τον Μ. Γλέζο.
…Εν τω μεταξύ, χθες, σε δηλώσεις του στο ρ/σ “Βήμα 99,5″, τόνισε:
“…Κάνω ένα κίνημα πολιτών προκειμένου να αντισταθώ με άλλους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης και προέλευσης και να πούμε όχι στο Μνημόνιο. Ότι αυτό δεν θα περάσει. Να καταστεί άκυρο…Κάνανε, λοιπόν, οι πολίτες γύρω στις 93 προτάσεις οι οποίες, πλέον, διαμορφώνονται σ’ ένα κείμενο αρχών το οποίο θα δοθεί στη κοινή γνώμη, μέσα στις επόμενες μέρες και θα κληθούν να υπογράψουν πολίτες, όχι μόνο 200, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος. Αλλά πολίτες από όλη την Ελλάδα. Καθώς θα υπάρχουν σημεία ανά την επικράτεια; όπου θα μπορεί κάποιος να υπογράψει το κείμενο αρχών και θέσεων εάν το επιθυμεί…”
…Ερωτηθείς για το εάν θα μετάσχουν και άλλοι βουλευτές, απάντησε ότι “…εγώ δεν επιθυμώ να δεσμεύσω κανέναν. Συνομιλώ με συναδέλφους μου και από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αλλά και ανεξάρτητους όπως κι από άλλους χώρους…”.
Πηγή: http://www.news.935radio.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/22524-%CE%95%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%9A%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85.html
Τι κάνει λοιπόν ο Καμμένος? Ιδού:
“αρκετοί γαλάζιοι συνδικαλιστές, μαζί με αρκετούς ανθρώπους της αγοράς, Συνομιλώ με συναδέλφους μου και από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αλλά και ανεξάρτητους όπως κι από άλλους χώρους…”.
Το μείγμα σας κάνει? Γιατί εμένα ΟΧΙ!
Βεβαίως, τα ματάκια μας πρώτα θα έχουνε δει πολλά!
Πάρα μα πάρα πολλά!!!
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια, λένε στον τόπο μου… δουλειά και πάλι δουλειά, θέλει.
Όχι εύκολες λύσεις, επειδή θεωρούμε ότι σαν άνθρωποι έχουμε φτάσει στα όριά μας.
Ο ίδιος ο λαός μας δίδαξε διαχρονικά ότι ουδέποτε δεν αποτύχαμε να ξεπεράσουμε τα όριά μας και να τα καταφέρουμε.
Αρκεί να νικήσουμε το φόβο, λέγοντας όχι στη βόλεψη της γκρινιάρικης ζωής μας…
Αποκτώντας αυτοσεβασμό και διεκδικώντας το μέλλον όχι μόνο το δικό μας, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Πώς?
Ξεκινώντας από την ίδια μας τη ζωή, τον ίδιο μας τον εαυτό. Κινητοποίηση και δημιουργικότητα.
Κλείστε τους υπολογιστές, βγείτε στο δρόμο και περπατήστε και σίγουρα κάτι ενδιαφέρον θα βρείτε να κάνετε ή να δείτε.
Πάρτε τηλέφωνο το φίλο σας και κατεβείτε μια δωρεάν βόλτα στους δρόμους για κουβέντα. Δεν χρειάζεται να χαλάσετε λεφτά.
Αναζητήστε. Ζούμε σε μια εποχή, που πρέπει να αναζητούμε διαρκώς. Ν’ αναζητούμε το ωραίο και το καλό. Ωραίες οι ιστορίες από τα παλιά ωραία χρόνια, όπου πήγαμε μια βόλτα στο χωριό και είδαμε πέντε ωραία πράγματα.
Ωραία ήταν, αλλά πρέπει αντί να τα αναπολούμε, να τ’ αναζητήσουμε.
Βρείτε τ’ ανταλλακτικά παζάρια. Βγείτε και κάτι θα κερδίσετε και εσείς… Είναι σίγουρο. Στεγάστε μόνιμα παζάρια παντού. Εάν δεν σώσουν κάποιον, τότε τουλάχιστον θα υπάρχει ένας χώρος συνάθροισης για να πείτε μια κουβέντα πραγματική κι’ ανθρώπινη.
Όσοι μπορείτε, γιατί όχι! Να πάτε να καλλιεργήσετε την εγκαταλελειμμένη οικογενειακή γη. Τώρα είναι ο καιρός. Μετά θα είναι αργά…
Τοπικές ανταλλακτικές οικονομίες. Έτσι και αλλιώς, η περίφημη “ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ”  οσονούπω μας τελειώνει!
Κλεομένης 23 / 2 /2012 Μολάοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: