Σελίδες

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΘΑ ΠΛΗΓΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΝΑ...ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Θεωρείται βέβαιον ότι βισκόμαστε ενώπιον μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, σοβαρότερης και αυτήςπου έπληξε τον πλανήτη το 2008, με άμεσο επακόλουθο την κατάρρευση της Leman Brothers.Αυτή τη φορά όμως,το τσουνάμι της παγκόσμιας  κρίσης θα πλήξει την Ευρώπη, της οποίας η οικονομία, λόγω ευρώ, συρρικνώνεται διαρκώς. Ήδη, η Κομισιόν προβλέπει για το 2012 ύφεση της τάξεως του 0,3% στην ευρωζώνη.  Εκτίμηση αισιόδοξη, προφανώς για να μην προκληθεί πανικός σε επενδυτές και στην κοινωνία. 
Υπεύθυνο για το αναμενόμενο κραχ, τώρα όπως και τότε, θα είναι το πετρέλαιο και οι συνεχείς αυξήσεις που σημειώνει η τιμή του.
Όταν το καλοκαίρι του 2008 ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, η τιμή του πετρελαίου είχε φτάσει τα 147 δολάρια το βαρέλι, με την ισοτιμία ευρώ δολαρίου, στο 1,60. Η αντίστοιχη τιμή του βαρελιού πετρελαίου το 2008,  ήταν 91,9 ευρώ. Αυτή ακριβώς η τιμή πετρελαίου, αποτέλεσε το έναυσμα για την...

κρίση του 2008, κρίση που συνεχίστηκε όπως είπαμε, με την κατάρρευση της Leman Brothers τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
Τότε, λίγο πριν την έναρξη του "κραχ" η γερμανική οικονομία γνώριζε ημέρες δόξας, με τον χρηματιστηριακό δείκτη DAX Φραγκφούρτης να αγγίζει τις 8500 μονάδες. Με το προοδευτικό βάθεμα όμως της κρίσης, επλήγη και η Γερμανία έτσι που τον Ιανουάριο του 2009 ο δείκτης DAX κατέρρεε στις 4500 μονάδες! 

Τα άσχημα μαντάτα της παγκόσμιας οικονομίας έφταναν και στην Ελλάδα, η οποία όμως ακόμη εθεωρείτο οικονομικά εύρωστη, μέσα στις 30 ισχυρότερες οικονομικές δυνάμεις παγκοσμίως και συνεπώς ανεπηρέαστη από την κρίση!
Η Γερμανία, βλέποντας ότι η επλήττετο οικονομικά, ως  ογκόλιθος που είναι, σχεδίασε διά της Μέρκελ, την επίθεση στις ευρωπαϊκές οικονομίες του νότου και κυρίως στην Ελλάδα. Στόχος της Μέρκελ, προκειμένου να ανορθώσει την πληττόμενη οικονομία της, ήταν να σαρώσει  τις οικονομίες του νότου και κυρίως της Ελλάδος με τον τεράστιο φυσικό της πλούτο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου επελέγη ως ο διάδοχος του Καραμανλή, ήταν αυτός που (ηθελημένα ή όχι) ανέλαβε να υλοποιήσει το σχέδιο Μέρκελ για τον καταποντισμό της Ελλάδος: Ήταν ο πρόθυμος που θα σταματούσε οποιοδήποτε φιλόδοξο πρόγραμμα της Ελλάδος, ενώ παράλληλα θα παραπλανούσε τον λαό με το "λεφτά υπάρχουν" και τις υποσχέσεις για καλύτερη ζωή στους Έλληνες. Ο Παπανδρέου πριν εκλεγεί Πρωθυπουργός, συνομιλούσε με το ΔΝΤ για την υπαγωγή της χώρας στον μηχανισμό της, συμβάλλοντας με τον ιδανικότερο τρόπο στους σχεδιασμούς  της Μέρκελ!

Σήμερα, η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον νέο μεγάλο τυφώνα κατάρρευσης της παγκόσμιας οικονομίας. Η τιμή του πετρελαίου σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ήδη η τιμή του   βρίσκεται στα 92,9 ευρώ το βαρέλι!!! Πολύ μεγαλύτερη και από αυτή του 2008 που τότε όπως είπαμε, ήταν 91,9 ευρώ. Ο δείκτης DAX της Φραγκφούρτης βρίσκεται στις 6.900 μονάδες, ενώ η κρίση που θα βαθύνει, εκτιμάται ότι μπορεί να ρίξει το χρηματιστήριο Γερμανίας στις 5500 μονάδες.
Η παγκόσμια κρίση θα σαρώσει την Ευρώπη και η Γερμανία διά της Μέρκελ όλο και σκληραίνει τηνσ τάση της προς την Ελλάδα, επισπεύδοντας τις διαδικασίες λεηλασίας της χώρας μας, προφανώς επειδή γνωρίζει την λαίλαπα που πλησιάζει και θέλει να ...καταπιεί τις οικονομίες του νότου, με πρώτη την Πατρίδα μας. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: