Σελίδες

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Οι Atenistas σου βρίσκουν συγκάτοικο


Γνωριμία μεταξύ Αθηναίων που ψάχνουν για συγκάτοικο, είναι το νέο project των atenistas. Διαβάστε που θα γίνει η συνάντηση

Δεν είναι πάντα ευχάριστοι στο κοινό. Σίγουρα. Αλλά δεν γίνεται να μην παραδεχτούμε ότι οι δράσεις τους ποικίλλουν, πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον, αλλά και με μοναδικό στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και της κοινωνικής ανέχειας.
Αρκετές από τις πρωτοβουλίες τους έχουν στόχο τον εξωραϊσμό αναξιοποίητων δημόσιων χώρων, αλλά και την βελτιστοποίηση της αισθητικής μιας γκρίζας πια… Αθήνας.
Ο λόγος για τους Atenistas που αυτή τη φορά ξαναχτυπούν και μάλιστα… με μία εθελοντική δράση, τόσο ανατρεπτική, όσο ποτέ…
Και αφού έβγαλαν τις σκούπες και καθάρισαν το κέντρο της Αθήνας, αφού έδωσαν ρούχα σε άστεγους και βοήθησαν τους Γιατρούς του Κόσμου, τώρα η ομάδα των Atenistas έρχεται για βρει συγκάτοικο σε όποιον θέλει να μοιραστεί τα έξοδα του σπιτιού του, στον απόηχο της κρίσης που γονατίζει εκατοντάδες νοικοκυριά.
Την Κυριακή, από τις 13:00 έως τις 16:00 οι Atenistas (Αθηναίοι στην Πράξη) καλούν στο Camp (Απέλλου 2, 1ος όροφος, Πλατεία Κοτζιά) όσους έχουν σπίτι και ψάχνουν για συγκάτοικο, όσους δεν έχουν και ψάχνουν κάποιον να νοικιάσουν μαζί, όσους θέλουν να μοιραστούν τα έξοδα του γραφείου τους και να συστεγαστούν με άλλους.
Το πρόγραμμα έχει τίτλο: “Συγκατοικώ – Συστεγάζομαι” και μέσω της ιστοσελίδας των εθελοντών, το μήνυμα που προωθείται είναι το εξής:
* Έχεις σπίτι και ψάχνεις συγκάτοικο;
* Δεν έχεις και ψάχνεις κάποιον να νοικιάσετε μαζί;
* Θες να μοιράσεις τα έξοδα του γραφείου και να συστεγαστείς με άλλον επαγγελματία;
Να μια ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο που ψάχνει το ίδιο με σένα, εύκολα, απλά, χωρίς κόπο!
Μετά από την πρωτότυπη αυτή δράση, ένα είναι σίγουρο.
Ακόμα και να μην πετυχαίνουν πάντα, οι Αtenistas προσπαθούν με δημιουργικότητα να κάνουν πιο ανθρώπινη τη ζωή της πόλης – με καινοτομίες και αθηνοκεντρικές ιδέες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: