Σελίδες

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

The Greek Mafia…


Μετά από καταγγελίες επιχειρηματιών, αποκαλύπτεται ο οχετός της μίζας στο υπουργείο υπ-Ανάπτυξης.


ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κανείς, ποτέ, δεν είχε ακούσει, πως ορισμένοι εκ των διαχειριστών του δημοσίου χρήματος , εκβιάζουν προκειμένου να μοιράζουν το χρήμα στην αγορά.
Κανείς και ποτέ, διαχρονικά, εκ των κυβερνώντων, δεν τόλμησε να ακουμπήσει το πάρτι-απειλών, που γίνεται με τα λεφτά των επιδοτήσεων και των επενδύσεων στη χώρα.
Κανείς, ποτέ, δεν είχε τα κότσια, να σκαλίσει αυτό που γίνεται και για το οποίο βοά η επιχειρηματική αγορά.
Κανείς, ποτέ, δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει άρση απορρήτου τηλεφώνων και λογαριασμών, αυτών που μοιράζουν χρήμα, «ανάπτυξη» και ελπίδα..
Εκβιαστές δημόσιοι λειτουργοί (κάποιοι), θηρία που έχει εκθρέψει το σύστημα, ως στυγνοί...
μαφιόζοι, ως βδέλλες της ανάπτυξης, πωλούν οικονομική προστασία του μόχθου χιλιάδων επιχειρηματιών και κατά συνέπεια των εργαζομένων τους, για μία έγκριση επιδότησης και στη συνέχεια για μία παραλαβή του έργου. Εφευρίσκουν διαρκώς τεχνάσματα και λοβιτούρες, για να μπλοκάρουν ότι δεν λαδώνει. Εκμεταλλεύονται την λυσσαλέα ανάγκη για ρευστότητα, ως άθλιοι τοκογλύφοι.
Οι ελεεινοί «προστάτες», που θησαύρισαν επάνω στα ερείπια της Ελλάδας και τις ελπίδες όσων πίστεψαν πως στη χώρα μας θα μπορούσαν να στήσουν μία υγιή επιχείρηση ή να επεκτείνουν αυτή που ήδη έχουν, όλοι αυτοί, είναι το νευραλγικό κομμάτι του σάπιου, του διεφθαρμένου και κάτι περισσότερο, είναι αυτοί που έχουν οδηγήσει την πατρίδα μας αθροιστικά στη σημερινή εθνική υποτέλεια.
Όμως, ας μην ψάχνουμε για φαντάσματα.
Η δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας, η αγιοποίηση του συνδικαλισμού και άλλες πολλές άλλες κοινωνικο-απελευθερωτικές αηδίες, που καταδίκαζαν την ιδιωτική πρωτοβουλία, που εξυμνούσαν το δημοσιουπαλληλικό «Greek dream», που κατά δεκαετίες έχουν στοιβαχτεί στα μυαλά όσων κάνουν πολιτική με τα λεφτά του Δημοσίου (τα δικά μας), δημιούργησαν ανθρώπους τέρατα, με υπερεξουσίες σε κομβικές θέσεις, που σήμερα απειλούν τη δημοκρατία μας.
Απειλούν εμάς άμεσα και τις επόμενες γενεές.
Κάποιους τους κατέστρεψαν ήδη ..και είναι ζουν στα πεζοδρόμια. Κάποιοι πέθαναν(!!), είτε αυτοβούλως, είτε λόγω φυσικής εξαθλίωσης.
Τα περιστατικά της «Greek-Mafia», παντού. Στα υπουργεία, τις προμήθειες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις εφορίες, τις πολεοδομίες, τα νοσοκομεία, τους δήμους, παντού!
Παντού, τέρατα δημόσιοι λειτουργοί(κάποιοι), εξουσιαστές, νταβάδες, που μεταπωλούν την υπηρεσία που θα έπρεπε να προκύπτει με βάση τους φόρους που πληρώνουμε καθημερινά. Αυτά τα κτήνη, εκβιάζουν για ένα κρεβάτι σε κλινική, για μία επιδότηση, για μία άδεια καταστήματος, για μία διευκόλυνση στα χρέη, για τα πάντα.
Τις σκληρές ώρες της ύφεσης, των φοροεπιδρομών και των λουκέτων, τα χρήματα που προορίζονται για ανάπτυξη είναι ακόμη αντικείμενο για κερδοσκοπικό παιχνίδι στις υπογραφές ολίγων.
Να ποιοι είναι οι «μαζί τα φάγαμε».. οι «μόνοι τους τα έφαγαν».
Να που ήταν τα Λεφτά.. κάτω από τη μύτη των Αδιάβαστων και των δημιουργών προεκλογικών σλόγκαν..
Για ποια «κοινωνική συμφωνία» μιλάμε;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: