Σελίδες

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Μήνυμα «προς τον Λαό» για την οικονομική κρίση από την Εκκλησία της Ελλάδος


Μήνυμα «προς τον Λαό» για την οικονομική κρίση από την Εκκλησία της Ελλάδος
                                                                           Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνεδρίαση  
Τη συμπαράσταση τους στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό καταρχήν με κείμενό τους και ακολούθως με την «όποια συμπαράσταση στο μέτρο του δυνατού» αποφάσισαν να εκφράσουν ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνεδρίασαν εκτάκτως με κύριο θέμα την οικονομική κρίση.
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε δοκιμασία και η Εκκλησία πρέπει...
να σταθεί όσο ποτέ άλλοτε στο πλευρό των Ελλήνων» δήλωσαν ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της Ιεραρχίας, και σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του ηθικού των πιστών θα αποστείλουν ειδικό κείμενο «Προς το Λαό», που θα διαβαστεί σε όλες τις ενορίες της χώρας, μέσα από το οποίο θα εκφράζονται οι θέσεις της Ιεραρχίας.
«Η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, η ένδεια κάθε μέρα όλο και περισσότερο μας αγγίζουν. Η χώρα μας βρίσκεται σε δοκιμασία» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: «Πρώτος μας στόχος η σωστή και συνεχής διαποίμανση του λαού μας. Η Εκκλησία μας δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί ως μητέρα. Πάντοτε, ιδιαίτερα στις δύσκολες ώρες των δοκιμασιών, ο σύνδεσμος γίνεται πιο δυνατός.»
Κατά τη συνεδρίαση, αίσθηση προκάλεσε η εισήγηση του Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο οποίος είπε στους συναδέλφους του ότι στην περιοχή που ποιμαίνει τέσσερις άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: