Σελίδες

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αργά ή γρήγορα θα γίνουν εκλογές και τότε θα καταλάβετε πολύ καλά τι σημαίνει η λέξη… Έλεoς!


Γράφει ο Δευκαλίων
Θα αφήσουμε για λίγο τα σοβαρά και κυρίως οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την εποχή η χώρα μας και ο λαός μας, και θα ασχοληθούμε με την κυβερνητική αναβάθμιση της κας. Α. Διαμαντοπούλου.
Συγκεκριμένα η κα. Α. Διαμαντοπούλου, μέχρι εχθές Υπουργός Παιδείας και δια Βίου Μάθησης, με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου τοποθετήθηκε στην θέση του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Φυσικά πρέπει να θεωρήσουμε ότι για αυτήν την αλλαγή συναίνεσε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου. Η στήλη και σε αυτό το θέμα τοποθετήθηκε προφητικά… Στις 5 Μαρτίου 2012 στο άρθρο με τίτλο «Μπροστά σε αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη ο Αλ Καπόνε ήταν ένας άκακος καβγατζής», απεκάλεσε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και την κ. Α. Διαμαντοπούλου...
ανθρωπόμορφα κτήνη με αφορμή την είδηση της ημέρας για μείωση του αριθμού των εισακτέων σε όλα τα Πανεπιστήμια, σε όλες τις σχολές, σε όλα τα τμήματα, λόγω έλλειψης χρημάτων.
Φυσικά αυτός ο χαρακτηρισμός του άσημου και ταπεινού Δευκαλίωνα δεν μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο και πρόβλημα για τον αξιακό κώδικα της κυβερνητικής αξιολόγησης.
Εκεί ισχύουν διαφορετικοί κώδικες ηθικής. Ας θυμηθούμε για την κα. Α. Διαμαντοπούλου ότι ήταν η Υπουργός που δεν έδωσε για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες τα βιβλία στους μαθητές των Σχολείων, θα πρέπει επίσης να μείνει γραμμένο στην εκπαιδευτική ιστορία του τόπου ότι επί υπουργίας της κ. Α. Διαμαντοπούλου άρχισαν πάλι να λειτουργούν συσσίτια στα σχολεία για πεινασμένα παιδάκια. Αν θυμούνται μάλιστα οι αναγνώστες της στήλης, η κ. Α. Διαμαντοπούλου στην αρχή διέψευδε ότι υπάρχουν παιδάκια, που λιποθυμούσαν επειδή πεινούσαν, σε σχολεία των Αθηνών. Δεν θέλουμε να το πάμε παρά πέρα και να αρχίσουμε να ρωτάμε για την Λέσχη Μπίλντεμπεργ, της οποίας είναι συνομιλητής και σε ποια χώρα του εξωτερικού σπουδάζει ο γιος της. Η κα. Α. Διαμαντοπούλου σήμερα είναι χαρούμενη γιατί αναβαθμίστηκε στην κυβερνητική επετηρίδα και εμείς οι άσημοι και ταπεινοί δεν θέλουμε να χαλάσουμε μία γιορτινή ημέρα.
Εξ’ άλλου τι είμαστε εμείς μπροστά στους διαπρεπείς κοινοβουλευτικούς του ΠΑΣΟΚ που σε λίγες ημέρες θα έρθουν να...μας ζητήσουν την ψήφο μας. Ένας ρε άθλιοι, μα Ένας από εσάς, δεν φοράει παντελόνια να βγει και να ορθώσει μία φωνή κριτικής γι’ αυτά τα χάλια; Ένας, μα Ένας από εσάς δεν έχει πέτσα ανθρώπινη, για να βγει και να διαμαρτυρηθεί για την τιμή των όπλων μιας ιστορικής παράταξης που οδεύει στην διάλυση και την καταστροφή εξ αιτίας παρόμοιων πράξεων και πρακτικών;

Αν όμως υπήρχε έστω και ένας από όλους εσάς με φρόνημα γενναίο και δημοκρατικό, αν έστω και ένας από όλους εσάς που ο δημοκρατικός λαός σας τίμησε και σας ανέδειξε στα ύπατα αξιώματα είχε άντερα και τσίπα, σίγουρα δεν θα είχατε φτάσει ούτε εσείς σε αυτά τα χάλια, ούτε η παράταξη που αναλάβατε να εκπροσωπήσετε σε τέτοια ταπείνωση, ούτε η πατρίδα σε τέτοια εξαθλίωση.
Δυστυχώς όμως για όλους μας η προαναφερόμενη εξήγηση -παρ’ ότι συντηρητική για την πολιτική και ηθική ποιότητα των προβεβλημένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ- είναι και απολύτως αντικειμενική και πρέπει να θεωρηθεί ως προπομπός της δικής μας πολιτικής συμπεριφοράς.
Αργά η γρήγορα θα γίνουν εκλογές και τότε θα καταλάβετε πολύ καλά τι σημαίνει η λέξη… Έλεος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: