Σελίδες

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Το νέο σενάριο για τις εκλογές


ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Μέχρι σήμερα, η πολιτική και δημοσιογραφική… πιάτσα έμοιαζαν να συμφωνούν ότι οι δυο ημερομηνίες εντός των οποίων θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές, είναι η 29η Απριλίου και η 6η Μαϊου. Με διαχωριστική γραμμή τις τελικές εξελίξεις για την ολοκλήρωση και αίσια έκβαση του PSI.
Από το πρωί, στην πολιτική καθημερινότητα που βιώνουμε και καλούμαστε να...
διαχειριστούμε, προστέθηκε ακόμη ένα σενάριο. Το οποίο θέλει τις πρόωρες εκλογές να διεξάγονται είτε στις 6 είτε ακόμη και στις 13 Μαϊου, μετά από σχετική συνεννόηση του Λουκά Παπαδήμου με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά.
Εφόσον το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί από τις εξελίξεις, η Βουλή θα διαλυθεί πρόωρα την Πέμπτη 5 Απριλίου, αν και από το Μέγαρο Μαξίμου αφήνουν να εννοηθεί ότι η ίδια ημερομηνία θα προτιμηθεί και στην περίπτωση που οι εκλογές πραγματοποιηθούν στις 6 Μαϊου.
Το νέο σενάριο είδε το φως της δημοσιότητας μετά τον χθεσινό μίνι ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Λουκάς Παπαδήμος, με την επιλογή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, της Άννας Διαμαντοπούλου για το αξίωμα της Υπουργού Ανάπτυξης, και του Γιώργου Μπαμπινιώτη για τη θέση του Υπουργού Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: