Σελίδες

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Σοσιαλιστικές ανοησίες…


Αυτή η ανοησία, που διαρκώς επαναλαμβάνουν στελέχη των «δημοκρατικών και λοιπών προοδευτικών δυνάμεων» περί «κεντροδεξιών» χαρακτηριστικών που θα έχει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, θεωρώ ότι εκθέτει τους ίδιους που την διατυπώνουν. Θα περίμενε κανείς από όλους αυτούς τους «σοσιαλθολούρες» που έφθασαν τη χώρα στο σημείο που την έφθασαν, τουλάχιστον να κλείσουν το στόμα τους. Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν.
Αντί λοιπόν να καθίσουν στη γωνία και να συλλογιστούν που μας έφθασαν με...
τις εμμονές και τις ιδεοληψίες τους, επιστρέφουν ως «αντιμνημονιακοί» και ζητάνε τα ρέστα στο όνομα του σοσιαλισμού! Και ζητάνε τα ρέστα προπαγανδίζοντας ότι για τα φοροεισπρακτικά μέτρα σοσιαλιστικής έμπνευσης, ευθύνεται η κεντροδεξιά που στο κάτω- κάτω ιδεολογικά είναι κατά των φόρων. Σε λίγο θα μας πουν ότι το μεγάλο κράτος που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ του ’81 και οι φοροεπιδρομή που εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ του 2010, είναι φιλελεύθερα!
Όλοι αυτοί σε ένα πράγμα έχουν «δίκιο». Πράγματι ο Βενιζέλος δεν είναι ΠΑΣΟΚ όπως αυτοί θα ήθελαν να είναι. Αυτό όμως κάθε άλλο παρά πλήττει την εικόνα του Βενιζέλου στη κοινωνία. Το αντίθετο θα δημιουργούσε πρόβλημα και αυτό θα πρέπει να προσέξει ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Να μη ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ και το σοσιαλιστικό παρελθόν του, και να κινηθεί χωρίς αναβολή στη μετεξέλιξή του σ’ ένα κεντρώο δημοκρατικό κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: