Σελίδες

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Σαν πολύ δεν ανακατεύτηκε με τις Ένοπλες Δυνάμεις ο κομπλεξικός δήθεν διπλωμάτης; Τι παριστάνει τώρα;

Μπεγλίτης κατά στρατιωτικής ηγεσίας:«Αντιστάθηκαν στις περικοπές». Δήλωση μέσω Γαλλίας

Ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα κάνει ο Le Monde Dipolamatique στην ηλεκτρονική του έκδοση,για τις αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας! Σ΄ένα άρθρο που έχει να κάνει με τις δραστικές μειώσεις αμυντικών δαπανών σ΄ όλη την Ευρώπη , γίνονται εκτενείς αναφορές στις ελληνικές αμυντικές δαπάνες και στις περικοπές που έγιναν, αλλά και θα γίνουν.

Ποιος μιλάει γι΄ αυτές; Μα ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές για τους στρατιωτικούς, την ηγεσία πιο συγκεκριμένα, λέγοντας ότι βρήκε ισχυρή αντίσταση σε όποια προσπάθεια κι αν έκανε για περικοπές! Αλλά όπως...

υποστηρίζει επέμεινε και κατόρθωσε να κλείσει στρατόπεδα! ( Μπράβο, μπράβο, έκανε κατόρθωμα...)

Γράφει το άρθρο:

Πέμπτη στην κόσμο στη λίστα “πελατών” από 2004 μέχρι 2008, λόγω των διαφορών της με τη γειτονική Τουρκία, η Ελλάδα είδε τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της να πέφετει το 2011 κάτω από 5 δισ. ευρώ.

Ο Πάνος Μπεγλίτης, σοσιαλιστής Υπουργός Άμυνας από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο του 2011, εξήγησε ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κατάφερε να μειώσει κατά ένα δις ευρώ ετησίως το κόστος λειτουργίας του υπουργείου του: «Ήμουν αντιμέτωπος με τη σθεναρή αντίσταση της στρατιωτικής ηγεσίας . Προχώρησα με το κλείσιμο 10 από τα 33 κέντρα εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων, αρχίζοντας με τη δική μου εκλογική περιφέρεια της Κορίνθου “.

Επιμένουμε πάντως -εμείς, όχι οι Γάλλοι- ότι στην Κόρινθο στρατόπεδο εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικότατα.Δεν είναι απλά το 6ο Σύνταγμα Πεζικού.

Συνεχίζει το άρθρο με απόψεις για εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν κοπεί:

16% επιπλέον περικοπές πρέπει να γίνουν το 2012, σύμφωνα με τον σημερινό υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Οι περικοπές δεν μπορεί να εφαρμοστούν χωρίς την περικοπή προγραμμάτων , όπως των γαλλικών και ιταλικών φρεγατών FREMM .

Η έγκυρη γαλλική εφημερίδα μεταφέρει σχόλια αναγνωστών, πολύ εύστοχα:

"Ενώ η Ελλάδα είχε χρόνια έλλειμμα, ήταν - με τη συνενοχή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων - ο τέταρτος μεγαλύτερος εισαγωγέας στρατιωτικού εξοπλισμού το 2009. Αυτές οι αγορές,εγγυώνταν οι γαλλικές και ευρωπαϊκές τράπεζες έπρεπε να εγγυάται δάνεια, και οι πωλητές ... "

Και ένα άλλο: «Οι Έλληνες δεν έχουν καμία απολύτως ανάγκη για φρεγάτες FREMM . Θα μπορούσαν εύκολα να έχουν OPV ένα τύπο σκαφών για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του θαλάσσιου χώρου τους…”

Δεν υπάρχουν σχόλια: