Σελίδες

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Τα 224 στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στην Ε.Ε ...






Στην ελληνική κοινή γνώμη -και για αυτό ευθύνονται κατά κύριο λόγο τα ΜΜΕ- είναι άγνωστο το τι συμβάινει στην Ευρώπη με το θέμα  της μετανάστευσης.

Δεν έχει γίνει π.χ καμία συζήτηση για την πολυπολιτισμική κοινωνία,για το Ισλάμ,για το άν οι μετανάστες που έρχονται από τις χώρες του Μαγκρέμπ ή τις ισλαμικές σαν το Πακιστάν και το Αφγανιστάν μπορούν να αφομοιωθούν μέσα στην ελληνική κοινωνία κ.λπ....



Τα δυό παραπάνω βίντεο περιγράφουν μια τέτοια ενδεικτική συζήτηση που έγινε στην Αθήνα, ενώ ανάλογες συζητήσεις έχουν διεξαχθέι στην Βρετανία με την κάλυψη του BBC , στις ΗΠΑ με την κάλυψη  μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων, όμως στην χώρα μας κανείς δεν ενδιαφέρεται να καλύψει τηλεοπτικά.

Η ελληνική κοινή γνώμη επίσης δεν γνωρίζει  ότι στο διαδύκτιο διαφημίζεται η χώρα μας σαν ξέφραγο αμπέλι και ότι η αγορά των κλεμμένων προβάλλεται στο you tube από τους Αλγερινούς και τους Μαροκινούς πορτοφολάδες.


”Οι κλεφτες από το Αλγέρι” λέει ο τίτλος του βίντεο και αν μεταφράσει κανέις τα σχόλια ντρέπονται ακόμη και οι συμπατριώτες τους.

Ακόμη και η ΕΛΑΣ ή οι μυστικές υπηρεσιες που έχουν υποχρέωση να ψάχνουν τέτοια ευάισθητα ζητήματα-που εχουν σχέση με την δημόσια τάξη και ασφάλεια-, δεν ενδιαφέρθηκε να προσλάβει να μεταφραστές να της εξηγήσουν τι λένε αυτοί που πουλάνε μούρη στις χώρες τους από την χώρα μας.

Η αγορά των κλεμμένων στο κέντρο. Αυτό περιγράφει το βίντεο και σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ευρώπης όλοι αυτοί θα έιχαν απελαθεί. Στην Ελλάδα όχι μόνο κυκλοφορούν έξω ελεύθεροι αλλά διαφημίζονται και μέσω του  you tube.

Και εδώ μπορήτε να δείτε δύο ενδεικτικά βίντεο (προφανώς τραβηγμένα από κλεφτρόνια) που διαφημίζουν σχετικά την πατρίδα μας με τα ανάλογα βερβερίνικα σχόλια στο διαδύκτιο.


Ενας πολύγλωσσος κλέφτης που  προφανώς εκδιώχθηκε από τα άλλα κράτη της Ε.Ε βρήκε απάγκιο στην χώρα μας!

Kανείς επίσης δεν γνωρίζει ποιά έιναι η πραγματικότητα σχετικά με τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών και όσων αιτούνται πολιτικό άσυλο στα εδάφη της Ε.Ε τι ισχύει και τι κανονισμοί επιβάλλονται  σε κάθε χώρα ξεχωριστά κλπ.

Κανείς δεν γνωρίζει στατιστικά στοιχέια και έρευνες, κανέις δεν έχει πληροφορηθεί τι πράττουν στην Ευρώπη και τι προσπάθειες έχουν γίνει- αν εχουν γίνει- για να συγκρατηθεί το τεράστιο μεταναστευτικό ρεύμα από την Ασία και την Αφρική.

Όμως είναι τα  κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα χώρες με ιστορία στην φιλοξενία και αφομοίωση των μεταναστών στα εδάφη τους, χώρες που έχουν επωφεληθέι από την ανεκτικότητά τους και πλέον έχουν σχεδόν αποδεχτεί ότι το πολυεθνικό και πολυφυλετικό μοντέλο που εφήρμοσαν δεν πέτυχε (Αγγλία-Γερμανία-Γαλλία)  ενώ τα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε  έχουν αυστηροποιήσει το άσυλο που χορηγούν κι έχουν οργανώσει στρατόπεδα υποδοχής-φιλοξενίας και απέλασης για τους “παράνομους” μετανάστες.

ΚΑΙ ενώ η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπέι σε φρούριο (Fortress Europe – όρος του Β’Παγκοσμίου Πολέμου που επανεισήχθη αυτή τη φορά για τους μετανάστες), ξαφνικά λίγο πριν τις εκλογές η καυτή πατάτα του μεταναστευτικού  (βοήθησε και η εκρηκτική άνοδος της ακροδεξιάς στις δημοσκοπήσεις), επανήλθε στο προσκήνιο, ένω τόσα χρόνια τα μέτρα ήταν μόνο εξαγγελίες ή βρίσκονταν στα χαρτιά.

Το τείχος στον Έβρο δεν έχει ακόμη φτιαχτέι, κανέις δεν έλεγξε εδώ και μια δεκαετία τις ροές της παράνομης μετανάστευσης και την εγκληματικότητα, κανέις δεν ενδιαφέρθηκε να περιορίσει το πρόβλημα, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξαντλιόταν σε κορώνες στα τηλεοπτικά πάνελς.

Όσο λοιπόν όλοι αυτοί οι ειδήμονες  κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου χιλιάδες ήταν και έιναι οι άνθρωποι που παραβίαζουνν καθημερινά  τα σύνορα, μιλιούνια έιναι αυτοί που συνωστίζονται σε διαμερίσματα και τρώγλες του κέντρου των Αθηνών, εκατοντάδες και όσοι εγκληματούν,ξαφρίζουν μαγαζία, δολοφονούν και επιδίδονται σε λαθρεμπόριο ρούχων και ναρκωτικών.

Στην Ελλάδα  της μαζικής εισροής μεταναστών και της άκριτης πολυπολιτισμικής ανοχής, αλλά και της δοξολόγησης της (πολιτικής) βίας λαθρέμποροι,αναρχικοί και μετανάστες (όχι όλοι) έχουν συνάψει μια άτυπη συμφωνία και τους βολεύει η ανομία!

Αυτά συνεχίζουν να συμβάινουν στην Ελλάδα του μνημονίου και της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης ενώ την ίδια στιγμή οι παγκόσμιες πόρτες της μετανάστευσης δέιχνουν να έχουν κλέισει ερμητικά.


Ένας χάρτης της Ευρώπης και των γύρω περιοχών στην Μεσόγειο . Ο χάρτης απεικονίζει τον αριθμό των κέντρων κράτησης και των στρατοπέδων εγκλεισμού για τους παράνομους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο

Δείτε λοιπόν τι συμβάινει στην Ευρώπη και γιατί οι εταίροι απειλούν να μας πετάξουν έξω από την συνθήκη του Σέγκεν:

Συνολικά υπάρχουν 224 τέτοια “κέντρα κράτησης” στο έδαφος της ΕΕ και τα περισσότερα διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά του στρατοπέδου συγκέντρωσης: ένοπλους φρουρούς με σκυλιά, τείχη με συρματοπλέγματα, πύργους επίβλεψης κ.λπ.


ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Άλλωστε μερικά από αυτά, όπως η εγκατάσταση στο Rivesaltes (Γαλλία), έχουν την κατάλληλη προϊστορία, δηλαδή ήταν στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Στους οργανωμένους καταυλισμούς κρατούνται επί μερικές ημέρες, μερικούς μήνες ή και χρόνια χιλιάδες άνθρωποι και ολόκληρες οικογένειες που έφτασαν χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα σε ευρωπαϊκό έδαφος, αναμένοντας τη (συχνά βίαιη) “επαναπροώθησή τους”…

Και η  Ελλάδα δεν πάει πίσω, καθώς λειτουργούν  φρουρούμενοι “Ειδικοί Χώροι Παραμονής Αλλοδαπών” στον Έβρο και αλλού – παρόλο που δεν έχουμε ακόμη φτάσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο,χτίζοντας το τείχος στα σύνορα, ανοίγοντας π.χ. ξανά τη Γυάρο (έχει ακουστέι και αυτό) και  ενώ τσακωνόμαστε για το αν θα ανοίξουμε το στρατόπεδο φιλοξενίας της Κοζάνης.


ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

(Θα πρέπει το κράτος να ρωτήσει πρώτα τους Κοζανίτες και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κύριο Αγοραστό πρίν να χαράξει την πολιτική του για το μεταναστευτικό, την ασφάλεια και την δημόσια τάξη!)

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων,  το σύστημα κράτησης όπως η φυλάκιση σε κανονικές φυλακές, η παραμονή σε οργανωμένα κέντρα ,τα ειδικά βραχιόλια και άλλα μέτρα  στους αλλοδαπούς που κρατούνται στην Ε.Ε, εφαρμόζονται και σε όσους αιτούνται πολιτικό άσυλο, στους παράνομα εισερχομένους μετανάστες, σε γυναικόπαιδα και όλα αυτά ενώ η κράτηση ανηλίκων απαγορέυεται.


ΣΑΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

Στις περισσότερες χώρες της ΕΕ (π.χ. Αυστρία, Γερμανία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Κάτω Χώρες, Σλοβακία, Σλοβενία, Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχική Δημοκρατία, Λουξεμβούργο, Εσθονία,Ισπανία ) οι ερευνητές που εξετάζουν την εφαρμογή αυτών των αυστηρών καθεστώτων κράτησης την βρίσκουν εξαιρετικά σκληρή, δεδομένου ότι οι πληθυσμοί που κρατούνται σε αυτά τα κέντρα, δεν έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα και αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα.



ΓΕΡΜΑΝΙΑ- Eisenhüttenstadt ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα προστατεύει “όλα τα άτομα” από αυθαίρετες συλλήψεις και κρατήσεις:

“Κανείς δεν πρέπει να υποβάλλεται σε αυθαίρετη σύλληψη ή κράτηση. ”

”Δεν πρέπει να  στερηθεί την ελευθερία του για τέτοιους λόγους, και σύμφωνα με τις διαδικασίες που καθορίζονται από το νόμο “.
Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όμως δεν εμποδίζει την κράτηση των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο, αλλά η κράτησή τους θα πρέπει να επιτρέπεται από το νόμο και να απορρέει από μια σωστή και δίκαιη διαδικασία.


ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΚΑΛΑΙ

Η οδηγία περί διαδικασιών ασύλου προβλέπει την κράτηση των αιτούντων άσυλο.

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την κράτηση των αιτούντων άσυλο και εκθέτει τους λόγους για τους οποίους οι παρανομοι μετανάστες μπορεί να κρατούνται.

Η κράτησή τους δικαιολογήται για να καθιερώσει τον εντοπισμό τους, να επαληθεύσει τα στοιχεία της αίτησης, εφόσον δεν έχουν  χαρτιά  ή  για λόγους όπως η προστασία της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης.
Η διάρκεια της κράτησης δεν έχει οριστεί με σαφήνεια από το ευρωπαϊκό ή το διεθνές δίκαιο και διαφέρει από κράτος σε κράτος της Ε.Ε

Σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (ΣΔΠ), τα παιδιά μπορούν να κρατούνται αλλά  η κράτησή τους υπόκειται σε περιορισμούς,.

Θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιό σύντομη σε χρονική διάρκεια  και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το ύψιστο συμφέρον του παιδιού.


ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΑΙ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΥΠΑ

Στο Βέλγιο, οι ανήλικοι (κάτω των 18)  δεν πρέπει να κρατούνται. ‘Έιτε λοιπόν φλοξενούνται σε ειδικά κέντρα  έιτε τίθενται κάτω από παρακολούθηση. Μόνο έξι ημέρες κράτησης είναι δυνατές εάν η ηλικία τους είναι αμφίβολη.

Επίσης, στην Τσεχική Δημοκρατία, Ουγγαρία, Ιρλανδία,Ιταλία και  Πορτογαλία, η κράτηση των ανηλίκων ηλικίας κάτω των 18 ετών δεν επιτρέπεται.

Στη Γερμανία, η ελάχιστη ηλικία είναι 16, ενώ στη Λετονία είναι 14 ετών.

Στην Ολλανδία, για παράδειγμα, τα παιδιά 12 -16 ετών  πρέπει να πηγαινουν σε ιδρύματα και η χώρα τα τελευτάια χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα και εντονη κριτική από την Ε.Ε για την υποδοχή και την φιλοξενία της σε παράνομους μετανάστες.

Το ίδιο συμβάινει και με την Δανία που έκλεισε τα σύνορά της και πραγματοποιέι πλέον αυστηρούς ελέγχους διαβατηρίων ενώ φυλακίζει τους μετανάστες μέχρι την επαναπροώθησή τους, ακόμη και για διάστημα δύο ετών.

Η Ισπανία που δεχτηκε την συντριπτική πλειοψηφία του μεταναστευτικού ρέυματος από τις χώρες του Μαγκρέμπ,την Ασία και την Λατινική Αμερική την τελευταία 20ετία  (σχεδόν 5.000.000) έχει δημιουργήσει ειδικές συμφωνίες επανεισδοχής με τις αφρικανικές χώρες, έχει οργανώσει στρατόπεδα προσφύγων στις πόλεις Ceuta και  Melilla  , έχει υψώσει τείχη για να εμποδίσει τα μεταναστευτικά ρέυματα από την Αφρική και μέσα στο ισπανικό έδαφος δημιούργησε τουλάχιστον  9  κέντρα υποδοχής και κράτησης μεταναστών.

(Madrid, Barcelona, Valencia, Algeciras, Tariff, Malaga, Gran Canaria, Fuerteventura και Tenerife)


ΤΟ ΤΈΙΧΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ  Ceuta και  Melilla ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΙΑ

Και ενώ Τουρκία, Μαρόκο,Αλγερία και άλλες χώρες τράνσιτ – διέλευσης υποχρεούνται στη συγκράτηση των ροών των προσφύγων και την επανεισδοχή τους , οι περισσότερες από αυτές δεν συνεργάζονται.


ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΦΙΣΣΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΜΑΥΡΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ.

Κατά συνέπεια, η ευθύνη για την πρόληψη ανεπιθύμητων μεταναστών στην ΕΕ  έχει μετατοπιστεί στις χώρες από όπου οι μετανάστες πρωτοπάτησαν σε ευρωπαικό έδαφος, ενώ με την συμφωνία του Δουβλίνου οι πρόσφυγες υποχρεώνονται να ζητήσουν άσυλο στην πρώτη ασφαλή χώρα στην οποία έφτασαν.

(Σ ε χώρες όπως η Ελλάδα δηλαδή με το σχεδόν ένα εκατομμύριο ψυχές να περιφέρονται άσκοπα στο κέντρο των Αθηνών.)

Το φθινόπωρο του 2004, οι ιταλικές αρχές σε μια ιδιαίτερα βίαιη κίνηση επέστρεψαν πάνω από χίλιους παράνομους μετανάστες από διάφορες αφρικανικές χώρες πίσω στη Λιβύη, ενώ η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι είχε προχωρήσει σε συμφωνίες βίαιης επαναπροώθησής τους με το καθεστώς Καντάφι.

Τον Μάιο του 2008 η τότε νεοεκλεγείσα κυβέρνηση Μπερλουσκόνι κήρυξε σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης” την Ιταλία λόγω της άυξησης των μεταναστών και την παρουσία των Ρομά και των Σίντι νομαδικών κοινοτήτων στα εδάφη της χώρας.

Η κυβέρνηση  Μπερλουσκόνι ενέκρινε ένα “πακέτο ασφάλειας” που αποσκοπούσε στη διευκόλυνση των απελάσεων και  εισήγαγε ένα νόμο που ποινικοποιούσεί την παράνομη παρουσία μεταναστών στις ιταλικές πόλεις.”Centri di identificazione ed espulsione” (CIE).

Μεταξύ των κυρώσεων που εισήγαγαν οι Ιταλοί ήταν και η ”υποχρεωτική σύλληψη και γρήγορη δίκη για τους αλλοδαπούς οι οποίοι παραμένουν στην Ιταλία παρά τη διαταγή απέλασης” καθώς και χρηματικά  πρόστιμα για παράνομη είσοδο στην χωρα (WGAD 2009b).

Οι επιχειρήσεις σκούπα,οι μαζικές συλλήψεις μεταναστών και η εμπλοκή του στρατού και της  εθνοφρουράς για την ασφάλεια της Ιταλίας στις μεγαλες πόλεις και αξιοθέατα, έιναι μόνο μερικά από τα μέτρα που εφήρμοσαν οι Ιταλοί για να μειώσουν τις ροές της λαθρομετανάστευσης.

ΚΑΙ οι πολυπολιτισμικοί Γάλλοι έχουν καταστήσει αυστηρότερες τις πολιτικές μετανάστευσης και ασύλου τα τελευταία χρόνια.  Από το 2003, υπήρξαν σημαντικές αλλαγές με τις πολιτικές που διέπουν την κράτηση των παράνομα εισερχομένων μεταναστών στη Γαλλία, ( Code de l’entrée et du séjour des Etrangers et du droit d’ASILE.) και η  διάρκεια της κράτησης τους  εν αναμονή της απέλασης έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.

Το 2006, το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών θεσμοθέτησε την αμφιλεγόμενη πρακτική του καθορισμού στόχων για την απέλαση παράνομων μεταναστών κάθε χρόνο.

Σχεδόν 200 παιδιά κάτω των 10 ετών είχαν τεθεί υπό κράτηση το 2007 με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εκφράζει τις ανησυχίες του σχετικά με την κράτηση τους σε ακατάλληλα κέντρα φιλοξενίας, δηλώνοντας ότι αυτή η μορφή της στέρησης της ελευθερίας είναι «ιδιαίτερα σοκαριστική” όταν επιβάλλεται σε παιδιά .

Η πίεση μαλιστα που ασκήται από την γαλλική κοινή γνώμη  για να αυξηθούν οι ποσοστώσεις απέλασης έχει οδηγήσει να τίθεται υπό διοικητική κράτηση όλο και μεγαλύτερος αριθμός ατόμων . ( Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΜΚΟ CIMADE , του μόνου οργανισμού που έχει εξουσιοδοτηθεί από την κυβέρνηση να παράσχει βοήθεια στους μετανάστες στα κέντρα υποδοχής μεταναστών ).

Από τότε, η κυβέρνηση αύξησε τις εφόδους της αστυνομίας για να συλλάβει τους μετανάστες χωρίς άδεια και εισήγαγε νομοθεσία που  καθιστά πολύ  πιο δύσκολο για τους μετανάστες να φέρουν τις οικογένειές τους στη Γαλλία. (εισήγαγαν στα μέλη των οικογενειών έλεγχο DNA τέστ)  (Lakoff 2008- Bennhold 2007).

Τον Ιανουάριο του 2009, η κυβέρνηση  Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι είχε ξεπεράσει τον στόχο των 26.000 απελάσεων , ενώ για το 2011 σκοπός της ήταν να  απελάσει από την Γαλλία πάνω από 30.000 τσιγγάνους Ρομά, πίσω στην Ρουμανία. ΟΙ γαλλικές αστυνομικές αρχές διέλυσαν τους καταυλισμούς των Ρομά στις γαλλικές πόλεις και των μεταναστών από το Αφγανιστάν στη χερσόνησο του Καλαί.

(Κι αυτό κόντρα στην ευρωπαική νομοθεσία ( Σέγκεν) για την ελεύθερη διακίνηση  ευρωπαίων πολιτών στις χώρες της Ε.Ε.)

Ύστερα μάλιστα από το φονικό στην Τουλούζη, ο Σαρκοζί, φάινεται να κερδίζει έδαφος στις επερχόμενες γαλλικές εκλογές ενώ απαγόρευσε και την έισοδο στην χώρα του σε πάνω από 30 φονταμενταλιστές ιμάμηδες του Ισλάμ.

Στα γαλλικά κέντρα κράτησης μεταναστών  οι μετανάστες χωρίς χαρτιά στην συντριπτική τους πλειοψηφεία υπόκεινται σε απέλαση.

Σύμφωνα με το “Δουβλίνο ΙΙ και τις  συμβάσεις που ρυθμίζουν το άσυλο εντός του χώρου Σένγκεν, οι αιτούντες άσυλο μπορεί να απελαθούν στη χώρα μέσω της οποίας εισήλθαν αρχικά στο χώρο Σένγκεν ή  στη χώρα στην οποία έχουν ήδη υποβάλει αίτημα ασύλου.

ΣΤΗΝ Γερμανία οι πρακτικές κράτησης και οι υποδομές μετανάστευσης   είναι αποκεντρωμένες.

Αυτό καθιστά πολύ δύσκολο το έργο για τις ΜΚΟ και  όσους οργανισμούς αναζητούν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη χώρα, τη συλλογή στατιστικών από την Γερμανία.

Γαι τους Γερμανούς κάθε μεμονωμένο κρατίδιο μπορέι να καθορίζει τηνπολιτική του στο θέμα της μετανάστευσης,όπως και να επιλέξει τις εγκαταστάσεις (συμπεριλαμβανομένων και των φυλακών) για την φιλοξενία των μεταναστών.

Οι Γερμανοί από τα λίγα στοιχέια που κατάφερα να βρώ στο διαδύκτιο έχουν αναθέσει τη διαχείριση της μετανάστευσης και τα κέντρα κράτησης στη Γερμανία σε δυό ιδιώτες αναδόχους, σε μια λογική ιδιωτικοποίησης της κράτησης απο εταιρέιες security που αναλαμβάνουν να εποπτέυουν τα Kέντρα υποδοχής και κράτησης στους μεθοριακούς σταθμούς, τα αεροδρόμια και έξω από τις πόλεις. ( Αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ ,
Κέντρο Κράτησης στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Eisenhüttenstadt- Βραδεβούργο
κοντά στα σύνορα με την Πολωνία κλπ)
Πολλά από τα στρατόπεδα τα διαχειρίζεται η B.O.S.S. , μια εταιρεια security και συστημάτων ασφαλέιας καθώς και υπηρεσιών τροφοδοσίας και καθαρισμού, η οποία και ανέλαβε να φυλά τα στρατόπεδα από τις επιθέσεις των ακροδεξιών.


Ωστόσο, παρά τον ιδιώτη ανάδοχο Γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι διατηρούν μια σχεδόν συνεχή παρουσία στις εγκατάστασεις για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2007 από την Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης
για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT), το προσωπικό που απασχολήται στην
ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας είχε καταγελθέι για βιαιοπραγίες και κακομεταχέιρηση εναντίον των μεταναστών.


Αφίσα Αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στην Γερμανία με πρωταγωνιστή τον Βενσάλ Κασέλ από την ταινία ”ΜΙΣΟΣ”

Γεγονός έιναι ότι ιδιώτες εργολάβοι έχουν διεισδύσει για τα καλά στα γερμανικά σωφρονιστικά ιδρύματα αλλά και τα κέντρα υποδοχής και φίλοξενίας των μεταναστών.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και τις επιθεσεις σε Λονδίνο και Μαδρίτη  οι ανεπτυγμένες χώρες άλλαξαν άρδην τον τρόπο που σκέφτονται για το μεταναστευτικό.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


Στις ΗΠΑ, ο έλεγχος των συνόρων και των μεταναστευτικών ροώ έχει γίνει πολύ πιό αυστηρός έδω δεν έιναι λίγες και οι πολιτείες που έχουν εξαπολύσει πογκρόμ εναντίον των μεταναστών. (Τέξας, Καλιφόρνια, Αριζόνα)

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η κρατούσα αντίληψη είναι να μην δέχονται άλλους μη δυτικούς και έγχρωμους μετανάστες από τις ασιατικές και αφρικανικές χώρες.

ΟΙ υποχρεωτικές εξετάσεις γλώσσας και ένταξης για τους μετανάστες και τους επίδοξους μετανάστες έχουν γίνει ο κανόνας στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τα τελευταία χρόνια.

ΣΤΙς εκκλήσεις  για αυστηρότερους ελέγχους των νόμιμων και παράνομων μεταναστών από τους πολίτες της Ε.Ε έτειναν  εύήκοα ώτα μόνο τα ακροδεξια κόμματα στην Ευρώπη και για αυτόν τον λόγο εξηγήται και η τρομαχτική τους άνοδος.

Οι Σουηδοί ψηφοφόροι εξέλεξαν ακροδεξιό-ρατσιστικό κόμμα στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Βρετανίας έχει θέσει όριο στο άσυλο και τις άδειες παραμονής των  μη-ευρωπαίων πολιτών της  και οι περισσότεροι αλλοδαποί υποχρεούνται να έχουν δελτία ταυτότητας.

Το κυβερνών κόμμα στη Δανία έχει προτείνει μείωση του κατώτατου μισθού για τους μετανάστες στο μισό των μισθών που απολαμβάνουν οι Δανοί.

Στην χώρα μας το πιό  μεγάλο μέρος της αντίστασης στους ξένους πηγάζει από τους φόβους για την δημόσια ασφάλεια.

Η μεγάλη άνοδος της εγκληματικότας,η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και ο τεράστιος αριθμός συγκέντρωσης μεταναστών στις γειτονιές με συνέπεια την υποβάθμιση , την εξαθλίωση και την ανομία που επικρατέι σε ολόκληρες περιοχές είναι οι κυριότεροι λόγοι που οι Έλληνες απαιτούν πλέον την ανακοπή και τον έλεγχο της μεταναστευτικής ροής.

Και έιναι μύθος να συζητάμε ότι οι Έλληνες με ιστορία στην προσφυγιά  και με παράδοση στην οικονομική μετανάστευση είναι ρατσιστές!

Ο φόβος για τον ισλαμικό κίνδυνο (ισλαμοφοβία-ξενοφοβία) σε συνδιασμό με τον υπερπληθυσμό και την πιθανότητα να αλλάξει το δημογραφικό είναι επίσης  μερικοί λόγοι που οι Έλληνες ανησυχούν και επιζητούν να μπέι ένας φραγμός στο μεταναστευτικό

‘”Έχουμε δει πολλές φορές αντι-μεταναστευτικό κλίμα στην παγκόσμια ιστορία”, λέει ο Mark Miller, ένας διεθνής εμπειρογνώμονας της μετανάστευσης στο Πανεπιστήμιο του Delaware και συγγραφέας του βιβλίου ”Η εποχή της μετανάστευσης.”

ΚΑΙ στην Αμερική του 19ου και 20ου αιώνα οι μαζικές αφίξεις Ιρλανδών και Ιταλών οικονομικών μεταναστών έιχαν προκαλέσει πολύ βίαιες αντιδράσεις μέχρι να ενσωματωθούν στην κοινωνία.

”Όμως ποτέ δεν παρατηρήθηκε σαν παγκόσμιο φαινόμενο, στο βαθμό που έχει γίνει σήμερα.”

Δείτε:

France Detention Profile

migrant detention centres in the Netherlands and Europe

The Privatization of Immigration Detention: Towards a Global Vie

http://www.globaldetentionproject.org

Leaving detention?

France: Don’t Return Calais Migrants to Greece

France to shut Calais migrant camp

http://en.wikipedia.org/wiki/Romani_people_in_France

annual report published today.

Global doors slam shut on immigrants

Ue, è allarme immigrati: in Italia il 25% degli arrivi, 12 milioni in più nel 2060

EU Warning: Europe Will be Occupied by Immigrants | EUTimes.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: