Σελίδες

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΓΑΠ-Ξεφτιλισμένος μέχρι τελικής πτώσης: Κατηγορεί την ΕΕ για τη λαίλαπα ΠΑΣΟΚ!! Όταν ο πατέρας του μοίραζε τα πακέτα ήταν ωραία...


Ούτε μια κουβέντα αυτοκριτικής δεν είπε ο ξεφτιλισμένος άντρας στη χθεσινή επίσκεψή του στα γραφεία της Huffingtonpost
«Οι χώρες που θα μπουν στην ευρωζώνη πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένες απ ότι ήταν η Ελλάδα» είπε ο Γ. Παπανδρέου που επισκέφθηκε τα γραφεία της Ηuffington Post (όπως γράψαμε από χθες).

Ο πρώην Πρωθυπουργός αναφέρεται στην περίοδο της ΟΝΕ που την διακυβέρνηση της χώρας είχε ο Κώστας Σημίτης και ο Γ. Παπανδρέου ήταν υπουργός εξωτερικών. Το απόσπασμα από την Ηuffington Post αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Αν και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν επεκτάθηκε μέχρι του σημείου να πει πως μετάνιωσε που η Ελλάδα μπήκε στην Ε.Ε. ωστόσο προειδοποίησε... ότι οι χώρες που θα μπουν στην ευρωζώνη πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένες απ ότι ήταν η Ελλάδα».




Ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστής Διεθνούς συναντήθηκε με την Αριάννα Χάφινγκτον και συζήτησε για την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

«Η ΕΕ είναι πολύ συντηρητική» επισήμανε, αφήνοντας αιχμές για το δόγμα λιτότητας που ακολουθείται στην επίλυση της κρίσης χρέους. Σύμφωνα με αυτό το δόγμα "αν βάλεις τα του οίκου σου σε τάξη και εξαλείψεις τα χρέη και τα ελλείμματα τότε όλα θα πάνε καλά, οι αγορές θα είναι ευτυχισμένες και ούτω καθεξής. Αλλά αυτό είναι στην ουσία πολύ μηχανιστικό. Δημιουργεί έναν είδος φαύλου, άγριου κύκλου περαιτέρω ύφεσης γιατί καθώς κάνεις περικοπές, έχεις λιγότερα έσοδα και κόβεις περισσότερα με αποτέλεσμα η ανάπτυξη να είναι αργή", είπε χαρακτηριστικά



Επεσήμανε επίσης πως η ΕΕ θα έπρεπε να είχε καλύτερα «εργαλεία» αντιμετώπισης των εκάστοτε οικονομικών κρίσεων. Μερικά από αυτά τα εργαλεία είναι διαθέσιμα τώρα, σημείωσε, συμπεριλαμβανομένου και των πακέτων διάσωσης όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τόνισε δε πως είναι επιτακτικό να γίνουν και άλλες αλλαγές, όπως η ικανότητα της Ευρώπης να δανείζεται συλλογικά υπό τη μορφή των ευρωομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: