Σελίδες

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Το χτύπημα της Βάσως στο “νέο ΠΑΣΟΚ”


Η Βάσω Παπανδρέου ήταν το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που, ανταποκρινόμενη στο χθεσινό προσκλητήριο… συγχώρεσης του Ευάγγελου Βενιζέλου, έδωσε μια διαφορετική ερμηνεία στη στάση που επέλεξε η ίδια να κρατήσει.
Το ιστορικό στέλεχος του Κινήματος ξεκαθάρισε ότι παραμένει στο ΠΑΣΟΚ, στηρίζει την προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου, έχει ωστόσο διαφορετική άποψη από την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, σε ό, τι αφορά τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του, καθώς και σε ό, τι αφορά το μέλλον της χώρας.
Η Βάσω Παπανδρέου έκανε την ανάγκη… φιλοτιμία. Προκειμένου να μην αποτελέσει παραφωνία στην απέλπιδα προσπάθεια συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ, ενόψει μιας εκλογικής αναμέτρησης στην οποία θα καταγραφεί πιθανότατα η πιο βαριά πολιτική ήττα στην ιστορία του Κινήματος, τα...
τελευταία 30 χρόνια, παρέχει τη στήριξή της στη νέα προσπάθεια που επιχειρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Απ’ την άλλη όμως, δεν διανοείται να υποστείλει τη σημαία και να τσαλακώσει μια προσωπική διαδρομή ετών, που δεν λοξοδρόμησε ούτε μπροστά στη θέα του Ανδρέα Παπανδρέου. Η Βάσω Παπανδρέου υπήρξε διαχρονικά η φωνή του ρεαλισμού στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Ο ρεαλισμός αυτός είναι που την οδηγεί σήμερα στο να κρατήσει αποστάσεις από το «νέο ΠΑΣΟΚ» του Ευάγγελου Βενιζέλου. Όσο για την «άλλη άποψη» για το μέλλον του τόπου, την οποία τόσο εμφαντικά υπονοεί, αποτελεί και το πιο καίριο χτύπημα στην πολιτική ρητορική της νέας ηγεσίας του Κινήματος. Η οποία, αγκαλιάζει το Μνημόνιο, ως κεντρική συνιστώσα του μέλλοντος του τόπου. Ενώ η Βάσω, κατανοεί ότι για να υπάρξει μέλλον για την Ελλάδα, δεν μπορεί να υπάρχει Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: