Σελίδες

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΟΚ κύριε Τσίπρα, αλλά πώς;

Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη

Εάν διαβάσει κανείς προσεκτικά την έκθεση του ΔΝΤ για την Ευρώπη καταλαβαίνει πόσο επικίνδυνα εξελίσσονται τα πράγματα και πόσο κοντά είμαστε σε μια νέα κρίση χρέους. Καθώς τώρα το ίδιο το ΔΝΤ προτείνει την χρήση ευρωομολόγων. Τα πράγματα επίσης δεν είναι καθόλου εύκολα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, μεγάλο μέρος των οποίων εξαρτάται ακόμα από την ΕΚΤ.

Σε ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που λειτουργεί ακόμα με δεκανίκια προς τι η παρατήρηση του κ. Τσίπρα, ότι πρέπει να σταματήσει η επανακεφαλαιοποίηση πριν τις εκλογές. Θέλει να δημιουργήσει μια βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα, να προφυλάξει το κονδύλι από τις διοικήσεις για να...
το κατευθύνει αυτός κάπου αλλού αν γίνει κυβέρνηση; Όλα αυτά δείχνουν πόσο κάποιες πλευρές αμφισβητούν τους εντός ευρώ κανόνες και το νεοφιλελεύθερο μόρφωμα που συνεπάγονται. Γιατί αυτή είναι η Ευρώπη του ευρώ, που όλοι θέλουμε, θέλετε;

Πρέπει όμως οι πολιτικές αυτές πλευρές να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν και πώς το θέλουν και με ποιους όρους θα παραμείνουν με την πολιτική τους εντός του ευρώ. Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους δεν είναι άγιοι, όμως ανίσχυρες τράπεζες αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα για μια χρεοκοπημένη οικονομία, όπως η ελληνική.

Δεν είναι κακό όμως κανείς να παίρνει θέσεις, απλά εφόσον ξεκινά μια θέση ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ας την ολοκληρώσει, για να μπορούμε να ξέρουμε που πάμε. Τουλάχτιστον στο ΚΚΕ τα λένε έξω από τα δόντια.

Εκείνο που είναι εξαιρετικά άστοχο είναι τα ανώνυμα σχόλια που αντιμετωπίζουν με εμπάθεια μια ανάλυση στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Δεν θα σας φταίω εγώ αγαπητοί αναγνώστες αν το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που ο Βενιζέλος θα "κατσικωθεί" στο πολιτικό παιχνίδι μετά τις εκλογές. Δείτε λίγο και τις επόμενες δημοσκοπήσεις.

ΥΓ. Αυτιά με δραχμολαγνίες και ανατροπές για ανάλυση καφενείου δεν χαϊδεύουμε.

panagiotis.bousbourelis@capital.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: