Σελίδες

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Αυτή είναι Πολιτικός που την ενδιαφέρει η χώρα της !



 Δεν χρειάζεται να έχεις όρχις φυσικούς, για να κάνεις πολιτική με όρχις για την χώρα σου και όχι όρχις πολιτικοί σαν τους δικούς μας.
 Μια Γυναίκα πολιτικός η Κριστίνα Κίρτσνερ η γνωστή μας Πρόεδρος της Αργεντινής για το καλό και το μέλλον της χώρας της δεν διστάζει να τα βάλει με τα τεράστια πετρελαϊκά συμφέροντα έτσι αποφάσισε την
 εθνικοποίηση του 51% της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της Αργεντινής, της YPF, ανακοίνωσε χθες με στόχο τον περιορισμό των εισαγωγών καυσίμων.
Όπως είπε η Κριστίνα Κίρτσνερ, η κίνηση αυτή ήταν απαραίτητη καθώς η ...πετρελαϊκή εταιρεία που ελέγχεται από την ισπανική Repsol, δεν συγκινήθηκε από τις πολύμηνες πιέσεις της κυβέρνησης που ζητούσε από την εταιρεία να αυξήσεις τις επενδύσεις και την παραγωγή της.
«Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική από την YPF – να εξαντλεί τις πετρελαιοπηγές μέχρι τελευταίας ρανίδας, να μην πραγματοποιεί έρευνες για πετρέλαιο και να μην κάνει ουσιαστικά καμιά επένδυση – στο τέλος η χώρα δεν θα έχει βιώσιμο μέλλον, όχι επειδή δεν έχει φυσικούς πόρους, αλλά εξαιτίας της πολιτικής των εταιρειών», τόνισε η Κίρτσνερ.
 Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβέρνηση θα απαλλοτριώσει το 51% της YPF, και θα δώσει έμφαση στην εντατικοποίηση των ερευνών για νέα κοιτάσματα και τη μείωση των εισαγωγών καυσίμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της YPF έπεσε κατακόρυφα ενώ Ισπανία και Ευρωπαϊκή Ένωση επέκριναν την Αργεντινή για τις κινήσεις της. Η ισπανική κυβέρνηση μάλιστα δήλωσε ότι θα «υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα» της.  
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: