Σελίδες

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Τα κόλπα του αμετανόητου Φίλιππου Σαχινίδη!



Ορθάνοιχτο το «παράθυρο» για νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις αμέσως μετά τις εκλογές άφησε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Σε συνέντευξή του, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είπε ότι «κανένας δεν μπορεί να δώσει καμία δέσμευση».

Αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, επανέλαβε τη γνωστή και χιλιοειπωμένη ρήση ότι «εκείνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε και να επιμείνουμε ότι η χώρα μας θα μείνει συνεπής...
στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, αν συμβεί το παραπάνω, τότε «η χώρα δεν έχει καμία υποχρέωση να προχωρήσει σε άλλες περικοπές, που θα οδηγήσουν σε ακόμη χειρότερη κατάσταση τους μισθωτούς».

Αν όμως κάτι τέτοιο δεν συμβεί, που είναι και το πιθανότερο σενάριο, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Άρα τη μη εφαρμογή των όρων του Μνημονίου 2 θα την πληρώσουν και πάλι τα γνωστά υποζύγια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Όλα αυτά βέβαια θα συμβούν στον βωμό της ανάγκης για περαιτέρω μείωση του ελλείμματος. Όπως μάλιστα σημειώνει με νόημα ο κ. Σαχινίδης, στέλνοντας το μήνυμα στην επόμενη κυβέρνηση, «τα νέα μέτρα είναι η μεγάλη απόφαση που θα κληθεί να πάρει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές».

Αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στη Δημόσια Διοίκηση, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από τις δημόσιες υπηρεσίες και από τις παροχές του κράτους, παρά το γεγονός ότι η χώρα συγκαταλέγεται μεταξύ των κρατών που πληρώνουν πολλά χρήματα γι’ αυτές τις υπηρεσίες.

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπάρξει επαναξιολόγηση δομών και υπηρεσιών, καθώς ορισμένες δεν θα έπρεπε να υπάρχουν», αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο για καταργήσεις φορέων στο Δημόσιο, που θα σημάνει εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις εργαζόμενων, σύμφωνα και με τις απαιτήσεις της τρόικας.

Βασίλης Αγγελόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: