Σελίδες

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η Κύπρος αλλάζει Πρόεδρο στις επόμενες Προεδρικές εκλογές

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης" ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας αποφάσισε να μην επαναδιεκδικήσει το αξίωμα, τόνισε ότι το κόμμα δεν έχει να ανακοινώσει κάτι για το θέμα.
Όταν θα έχει κάτι να ανακοινώσει, είπε ο κύριος Κυπριανού, θα το κάνει επίσημα.
Ανέφερε ότι ο ίδιος έχει επανειλημμένα συζητήσει με τον Πρόεδρο Χριστόφια για το θέμα, αλλά το Κόμμα δεν έχει καταλήξει στον υποψήφιο που θα υποστηρίξει.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχει λάβει κάποιες αποφάσεις ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο κύριος...

Κυπριανού είπε ότι δεν είναι μόνος του που αποφασίζει, αλλά μαζί με το ΑΚΕΛ.

Πάντως, πληροφορίες της Κουκουβάγιας αναφέρουν ότι, ο Πρόεδρος Χριστόφιας όντως έχει αποφασίσει οριστικά ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις Προεδρικές εκλογές του 2013 και το έχει ανακοινώσει στο ΑΚΕΛ. Όλα αυτά έγιναν, όπως πληροφορούμαστε, την περασμένη εβδομάδα με το ΑΚΕΛ να τρέχει και να μην φτάνει τώρα, για να μπορέσει να βρει τον κατάλληλο υποψήφιο. Ψηλά στην ατζέντα του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές βρίσκεται το όνομα του τέως Υπουργού Οικονομικών, Κίκη Καζαμία, σύμφωνα με έγκυρες πηγές μας.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας και συγκεκριμένα σε συνέντευξη τύπου που είχε δώσει στο Προεδρικό, λίγο πολύ, είχε ανακοινώσει ότι, θα ήταν υποψήφιος. Στη συνέχεια σταθμίζοντας την κατάσταση και βλέποντας ότι, τα πράγματα δεν πάνε καλά σε διάφορους τομείς, αναφορικά με την αποδοχή του από τους πολίτες, έλαβε την απόφαση να μην επαναδιεκδικήσει, αιφνιδιάζοντας το ΑΚΕΛ. Ο πρόεδρος Χριστόφιας προφανώς, έχει αντιληφτεί ότι, εάν διεκδικήσει εκ νέου θα χάσει πανηγυρικά κι έτσι, αποφάσισε, όπως δείχνουν τα πράγματα, να μην το πράξει.

Τώρα το ΑΚΕΛ τρέχει να προλάβει, όχι μόνο να δει με ποιους θα συμμαχήσει αλλά και να προτείνει υποψήφιο. Ονόματα ακούγονται αλλά όλα είναι ρευστά.
Το σίγουρο είναι ότι η Κύπρος αλλάζει πρόεδρο στις επόμενες Προεδρικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: