Σελίδες

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Υπάρχει και άλλος δρόμος

  Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010, 12:45



Υπάρχει κι άλλος δρόμος
ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗΣ αν η αλαζονεία και η αμετροέπεια είναι στοιχεία κυρίαρχα στην προσωπικότητα ενός πολιτικού καλό θα ήταν ο ψηφοφόρος να βρει άλλους δρόμους ανάπτυξης και ελπίδας.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εμμένει να κινείται προς τις επικίνδυνες ατραπούς που ο ίδιος επέλεξε να βαδίσει. Το έχουμε ξαναγράψει: Αν ήταν μόνος του, με γεια του με χαρά του. Ομως δεν είναι. Τον ακολουθούν υποχρεωτικά θέλοντας και μη κι άλλοι πολλοί. Ο πρωθυπουργός ακόμη και την τελευταία ώρα, σε συνέντευξή του σε γνωστό ιταλικό περιοδικό, προσδιορίζει τις αδιανόητες επόμενες κινήσεις του.

Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ είναι η πρώτη του πολιτική πράξη. Ολα τα άλλα έπονται. Ξανάπε ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές αν αντιληφθεί ότι ο κόσμος δεν τον στηρίζει πλέον. Μα δεν υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση που να βάλει μυαλό και στους υπόλοιπους; Ο κόσμος έξω υποφέρει, βρίσκεται σε κατάσταση καταθλιπτική και αυτό που έχει να τους πει ο Γιωργάκης είναι ότι θα παραιτηθεί αν δεν ψηφισθεί ο Σγουρός; Είναι τρελά πράγματα αυτά. Παντού τα προβλήματα είναι δυσβάστακτα. Ραγδαία η αύξηση της ανεργίας, εκατοντάδες λουκέτα στα μαγαζιά. Η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει στην αλαζονική κυβέρνηση έναν άλλο δρόμο, αλλαγή πολιτικής με ανάπτυξη κι ελπίδα. Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση το μόνο που κατορθώνει είναι να σηκώνει νέο κύμα διαμαρτυρίας με τα αδιανόητα σημειώματα της περιβόητης περαίωσης.

 Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ με την οποία το υπουργείο Οικονομικών χειρίσθηκε την όλη υπόθεση δείχνει το μέγεθος της αδιαφορίας της παρούσης κυβέρνησης προς τα πραγματικά προβλήματα. Πριν από ένα χρόνο το ΠΑΣΟΚ πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Σήμερα ο… αγοραστής ξύπνησε και βλέπει καθαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: