Σελίδες

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Οι Κύπριοι πιο κοντά στους Σύρους, παρά στους Έλληνες. Χριστόφια προδότη!!!

Εκτύπωση | 06/11/2010 | ΤΗΣ ΝΤΙΑΣ ΧΑΪΛΗ

Αποφασισμένοι να προωθήσουν την επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Συρίας εμφανίστηκαν οι Δημήτρης Χριστόφιας και Μπασάρ Αλ Άσαντ, αλλά αίσθηση προκάλεσε αποκάλυψη του Σύρου Προέδρου...

Την κοινή τους πρόθεση για προώθηση της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Συρίας εξέφρασαν οι Πρόεδροι των δύο χωρών, Δημήτρης Χριστόφιας και Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Οι Πρόεδροι Χριστόφιας και Άσαντ εγκαινίασαν το πρώτο επιχειρηματικό φόρουμ, που διοργανώθηκε από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) στο πλαίσιο της επίσκεψης του Σύρου Προέδρου στην Κύπρο και στην παρουσία επιχειρηματιών και από τις δύο χώρες.
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «μια ισχυρή και παραγωγική σχέση μεταξύ της Κύπρου και της Συρίας είναι σημαντική για τις οικονομίες των δύο χωρών και θα βοηθήσει στην ενίσχυση ακόμη περισσότερο των διμερών μας σχέσεων σε σχέση με το εμπόριο, τις επενδύσεις και τον τουρισμό».
«Η Κυβέρνησή μας έχει πολύ υψηλότερες φιλοδοξίες για την εμβάθυνση της σχέσης μας και η παρουσία σήμερα εδώ τόσων πολλών επιχειρηματιών, δείχνει πόσο δεσμευμένες είναι οι χώρες μας στο να καταστήσουν αυτήν τη σχέση πετυχημένη», είπε.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Συρίας είπε ότι η επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια πέρσι στη Δαμασκό ήταν «ένα καίριο σημείο στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».
Αναφερόμενος στο μέλλον των δύο χωρών, ο κ. Άσαντ είπε: «Κλειδί σε αυτό το μέλλον είναι ένας νέος και ενεργός συνεταιρισμός, που μπορεί κανείς να χτίσει πάνω στα κοινά μας συμφέροντα και προτεραιότητες».
Ο Πρόεδρος της Συρίας, ωστόσο, αστειευόμενος, προχώρησε και σε μιαν αποκάλυψη, που προκάλεσε αίσθηση.
«Έχουμε την ίδια ιστορία, τις ίδιες συνήθειες, μοιάζουμε ο ένας στον άλλο», είπε, για να προσθέσει, «και ο κ. Πρόεδρος πιστεύει ότι είμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλον απ' ό,τι είστε με την Ελλάδα»…

Δέσμευση για ενίσχυση  των σχέσεων

Καλωσορίζοντας τους δύο Προέδρους, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Μάνθος Μαυρομμάτης είπε ότι η παρουσία τους «καταδεικνύει τη σημασία αυτού του φόρουμ και τη δέσμευσή τους να ενισχύσουν τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».
«Η παρουσία σας εδώ σήμερα», είπε απευθυνόμενος στους δύο Προέδρους, «ενισχύει τις προσπάθειές μας στην ανάπτυξη και ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της φιλικής χώρας της Συρίας».
Όπως είπε, το Κυπριακό Επιμελητήριο κατανοεί την ισχυρή προοπτική για οικονομική συνεργασία με τη Συρία και υπόσχεται να υποβοηθήσει, να προωθήσει και να ενισχύσει την επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά αυτή την περίοδο, που η σχέση της Συρίας με την ΕΕ προχωρά και νέες επενδυτικές ευκαιρίες προκύπτουν στην κοντινή γειτονική χώρα.

Στο Δημαρχείο Λευκωσίας

Τρόποι ενδυνάμωσης των σχέσεων Λευκωσίας - Δαμασκού, ιδιαίτερα σε πολιτιστικό επίπεδο, συζητήθηκαν κατά την ημίωρη συνάντηση του Προέδρου της Συρίας Bashar al -Assad με τη Δήμαρχο Λευκωσίας Ελένη Μαύρου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και, κατά τη διάρκειά της, η δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το Σύρο Πρόεδρο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Λευκωσία, λόγω της συνεχιζόμενης διαίρεσης της πόλης και των ανθρώπων.
Περαιτέρω συμφωνήθηκε η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των δύο πρωτευουσών σε ό,τι αφορά τη συντήρηση και την ανάδειξη αρχαιολογικών μνημείων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο και σε αυτή συμμετείχαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις.
Στην είσοδο του δημαρχείου είχαν συγκεντρωθεί 20 με 30 Σύροι που διαμένουν στην Κύπρο, οι οποίοι επευφημούσαν ενθουσιωδώς τον Πρόεδρο της χώρας τους, τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αναχώρησή του.
Ο Σύρος Πρόεδρος αναχώρησε νωρίς χθες το απόγευμα για τη χώρα του, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στο νησί.
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: