Σελίδες

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τους στηρίζει!!!


Να στηρίξουμε κι εμείς τους δυο εισαγγελείς...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 29-9-2011 ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. κ. Γιάννης Αδαμόπουλος κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ σύμφωνα με το άρθρο 199 του Δικηγορικού Κώδικα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε σχέση με την διάπραξη σοβαροτάτων αξιοποίνων πράξεων που αφορούν την αλλοίωση των στοιχείων από την Ανεξάρτητη Αρχή «ΕΛ.ΣΤΑΤ» η οποία, όπως έχει καταγγελθεί, διόγκωσε παράνομα το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 σε 15,4%, γεγονός που είχε ως τελικό αποτέλεσμα την υπογραφή του Μνημονίου και την επιβολή εξαιτίας αυτού, στη χώρα σκληρών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων (όπως εργασιακή εφεδρεία, εκποίηση δημόσιας περιουσίας κλπ) σε βάρος του Ελληνικού Λαού.
Η ενδελεχής ποινική διερεύνηση οδήγησε τον αρμόδιο Εισαγγελέα σε θετικά συμπεράσματα για την διάπραξη αξιοποίνων πράξεων και σε ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της υποθέσεως και ποινικής αξιολόγησής της.
Καταγγέλουμε την απαράδεκτη επίθεση κατά των ερευνόντων την υπόθεση... δικαστικών λειτουργών που προσβάλλει την Δικαστική Ανεξαρτησία.
Καταγγέλουμε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για αντικατάσταση των ερευνόντων στην υπόθεση Εισαγγελέων.
Καταγγέλουμε την επιλεκτική χρησιμοποίηση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης από εκείνους που έπρεπε να την προστατεύουν.
Ζητούμε την άμεση περαιτέρω ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε όσοι διέπραξαν εγκλήματα σε βάρος του Ελληνικού Λαού να οδηγηθούν στο φυσικό δικαστή τους.
Για τους λόγους αυτούς, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος έχει καθήκον να προστατεύει τα δικαιώματα των μελών του, αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών, παρεμβαίνοντας σε κάθε ζήτημα μείζονος εθνικού ή κοινωνικού συμφέροντος, ζητεί από τις Δικαστικές Αρχές την άμεση και επείγουσα διερεύνηση της υποθέσεως και επιφυλάσσεται για τις περαιτέρω ενέργειές του. Ζητά από όλους τους βουλευτές, ανεξαρτήτως κομματικών σχηματισμών, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν ό,τι το Σύνταγμα και οι νόμοι επιβάλλουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: