Σελίδες

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Προβλέπει τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ


Η ομιλία του Κώστα Σημίτη στο Βερολίνο… έκρυβε θησαυρό. Που μάλλον πέρασε σε τρίτο πλάνο, λόγω της δημόσιας καταγγελίας του Μνημονίου από τον προκάτοχο του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και τις σφοδρές αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του, από μερίδα Ελλήνων που βρέθηκε στην αίθουσα, για να του θυμίσει…
τη διαπλοκή.
Στην πραγματικότητα, η πιο σοβαρή παράμετρος της δημόσιας παρουσίας του Κώστα Σημίτη στο πλευρό του Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, ήταν η παραδοχή-πρόβλεψη ότι το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς τη διάλυσή του. «Για να αντικατασταθεί από κάτι άλλο», όπως σχολίασε με νόημα ο πρώην πρωθυπουργός.
Τι εννοεί με το «κάτι άλλο»; Γνωρίζει περισσότερα; Έχει ενεργό συμμετοχή; Υπάρχει σε εξέλιξη κίνηση διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, με τον ίδιο να την ανέχεται, αν όχι να την εγκρίνει και να την πριμοδοτεί;
Ο Κώστας Σημίτης, ο πρωθυπουργός… με το μπλοκάκι, όπως έμεινε στην Ιστορία, υπήρξε πάντοτε εξαιρετικά προσεκτικός, ειδικά στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Είναι λοιπόν μάλλον δύσκολο να του… ξέφυγε μια τόσο σοβαρή διαπίστωση, ειδικά από τη στιγμή που γνώριζε ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις.
Επομένως, το λογικό συμπέρασμα παραπέμπει στη διατύπωση της εκτίμησης ότι, για να μιλάει ο Κώστας Σημίτης δημοσίως για την προοπτική διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει ήδη να έχουν συντελεστεί τα πρώτα, προπαρασκευαστικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Και ο ίδιος να τα γνωρίζει. Τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: