Σελίδες

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Σε απεργιακό κλοιό η Ιταλία ενάντια στο άνοιγμα των επαγγελμάτων...


Χάος έχει προκληθεί στην Ιταλία από τα μπλόκα των οδηγών φορτηγών που ανοίγουν το χορό μιας μακράς περιόδου απεργιακών κινητοποιήσεων. Σ' αυτές συμμετέχουν και άλλες επαγγελματικές κατηγορίες όπως οι οδηγοί ταξί και οι βενζινοπώλες που διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για την απόφαση της κυβέρνησης Μόντι να προχωρήσει στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού και...την δημιουργία θέσεων εργασίας. 
Οι διαμαρτυρίες για το άνοιγμα και την αυξανόμενη τιμή της βενζίνης, ξεκίνησαν από την Σικελία και επεκτάθηκαν σε όλη την χώρα, με τα μπλόκα να δημιουργούν προβλήματα σε πολλά οδικά δίκτυα. Μπλόκα υπάρχουν αυτή την στιγμή στις περιοχές της Καμπανίας, Απουλίας και Λομβαρδίας.
Οι οδηγοί φορτηγών ξεκίνησαν χθες τις κινητοποιήσεις και σκοπεύουν να συνεχίσουν μέχρι τις 27 Ιανουαρίου, ενώ ως τις 10.00 σήμερα το βράδυ κατεβάζουν χειρόφρενο στη Ρώμη και σε άλλες πόλεις οι οδηγοί ταξί. 
Επιπλέον, οι βενζινοπώλες σκέφτονται να προχωρήσουν σε 10μερη κινητοποίηση, ενώ επί ποδός βρίσκονται επίσης οι σιδηροδρομικοί (απεργία στις 27 Ιανουαρίου) οι φαρμακοποιοί (απεργία την 1η Φεβρουαρίου) και οι δικηγόροι (23-24 Φεβρουαρίου

 και στη συνέχεια στις αρχές Μαρτίου). πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: