Σελίδες

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Σφίγγει ο κλοιός για την οικογένεια


Σφίγγει ο κλοιός για την οικογένεια του Γιώργου Παπανδρέου. Οι αποκαλύψεις διαδέχονται πλέον η μια την άλλη, για τον ίδιο, τον αδελφό του Νίκο και άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του. Ο (ευρισκόμενος στην Κόστα Ρίκα αυτές τις ημέρες) τέως πρωθυπουργός φέρεται να ανατριχιάζει στη σκέψη ότι -ενώ μέχρι πρότινος ήταν πανίσχυρος- τώρα κινδυνεύει να βρεθεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου. Ηδη η πρώτη υπόθεση για το τεχνητά φουσκωμένο έλλειμμα του 2009 παίρνει την άγουσα για τη Βουλή, ενώ φαίνεται ότι μένει και χωρίς υποστηρικτές εντός του ΠΑΣΟΚ. Ορισμένες φωνές που ακούγονται, όπως του Ανδρέα Λοβέρδου, αποσκοπούν καθαρά στην εσωκομματική οικειοποίηση όσων παπανδρεϊκών θυλάκων έχουν απομείνει...

Χθες είδαν το φως της δημοσιότητας στοιχεία και φωτογραφίες που φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Νίκο Παπανδρέου, καθώς εγκαλείται για χλιδάτη λάιφ στάιλ ζωή που προκαλεί, την ώρα που η Ελλάδα χρεοκοπεί. Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τον τίτλο «Τι φοβάται ο Γιώργος για τον Νίκο» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στα 55 του ο Νίκος Παπανδρέου έχει διανύσει μια επιτυχημένη διαδρομή ως πολυτεχνίτης της γραφής, με πεζογραφία, σενάριο, θέατρο, δοκίμιο, αλλά δεν εξασκεί πλέον την τέχνη του και ως ερημοσπίτης. Τη στεγάζει σε μισθωμένη τριώροφη έπαυλη...
στην Εκάλη με πισίνα, γκαράζ που φιλοξενεί πολυτελή αυτοκίνητα, οικιακή βοηθό, σοφέρ και προσωπικό ασφαλείας».

Στη συνέχεια τονίζεται ότι ως πριν από έναν χρόνο ζούσε σε διαμέρισμα 150 τ.μ. στα Βριλήσσια και μετά τη μετακόμισή του στην Εκάλη ζει στην αχανή έπαυλη των 530 τ.μ., όπου κατοικούσε ο μουσικοσυνθέτης Φοίβος.

Η πολυτελής οικία χωρίζεται σε τρία επίπεδα. Στην μπροστινή πλευρά έχει δημιουργηθεί πισίνα, ενώ στην πίσω υπάρχει διαμορφωμένος υπαίθριος χώρος με κατασκευή μπάρμπεκιου. Σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, το ενοίκιο υπολογίζεται από 5.000 έως 6.000 ευρώ, ενώ η τιμή αγοράς της υπολογίζεται περίπου στα 3.000.000 ευρώ. Οδηγός μεταφέρει ένα εκ των παιδιών του σε βρετανικό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο των βορείων προαστίων, με δίδακτρα ύψους 12.000 ευρώ ετησίως.

Το δημοσίευμα συνοδεύεται από φωτογραφίες της έπαυλης με την πισίνα, της Φιλιππινέζας υπηρέτριας αλλά και δύο πανάκριβων αυτοκινήτων που μπαινοβγαίνουν στο γκαράζ. Ενα Porsche Cabrio 180.000 ευρώ για τον ίδιο (σύμφωνα με την εφημερίδα) και μια BMW 4x4 40.000 ευρώ για τη σύζυγό του.

Αν και ο ίδιος ο Ν. Παπανδρέου διέψευσε ότι τα αυτοκίνητα του ανήκουν, δηλώνοντας ότι τα πάρκαρε «μια μέρα επισκέπτης στα γκαράζ μου» και ότι έχει «ένα οικογενειακό VOLVO του 2003», προκαλεί ενδιαφέρον μια περίεργη σύμπτωση. Το ένα τουλάχιστον από τα αυτοκίνητα (η BMW), ανήκει στην εταιρία χρονομίσθωσης (leasing) Olympic SA, η οποία ελέγχεται από τον επιχειρηματία Αλκη Πέτα. Στον κ. Πέτα ανήκει όμως και η μεζονέτα, την οποία μάλιστα αγόρασε από τον Φοίβο το 2010 αντί 1.300.000 ευρώ με βάση τα συμβόλαια. Και το περίεργο είναι ότι λίγους μήνες αργότερα την εκμίσθωσε στον κ. Παπανδρέου. Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι οι κ. Παπανδρέου και Πέτας εμφανίζονταν να διαμένουν στην ίδια πολυκατοικία στα Βριλήσσια!

Κατά το δημοσίευμα, το κόστος ζωής του κ. Παπανδρέου ανέρχεται στο ποσόν των 15.000 ευρώ τον μήνα. Γίνονται επίσης αναφορές στις συναντήσεις του με Αραβες επιχειρηματίες στον Αστέρα Βουλιαγμένης, παρουσία του εμίρη του Κατάρ, στην υπόθεση του Αστακού, στις πασχαλινές διακοπές με τον Θόδωρο Πάγκαλο και τον Νίκο Σηφουνάκη στο ξενοδοχείο «Creta Palace» του Ρεθύμνου, στη Μύκονο για τον γάμο του Λιβανέζου δισεκατομμυριούχου Ρόναλντ Σαγκουρί αλλά και στα βαφτίσια της εγγονής του Χάλακ.

Στο Διαδίκτυο κυκλοφόρησε μια φερόμενη ως απάντηση του Νίκου Παπανδρέου, στην οποία αποδίδει τις αποκαλύψεις σε προσπάθεια «να αποτελειώσουν διά της λασπολογίας το επώνυμο Παπανδρέου μια και καλή». Ο κ. Παπανδρέου επικαλείται επίσης τις φορολογικές δηλώσεις του, τασσόμενος παράλληλα «υπέρ του πόθεν αίσχες (σ.σ.: όπως ανορθόγραφα γράφει το “έσχες”) για όλους».



Τα αυτοκίνητα και η βίλα του αδερλφού με leazing από τον ίδιο επιχειρηματία !

Ο πασίγνωστος κοσμικός επιχειρηματίας Αλκης Πέτας, «ναύαρχος» του στόλου των 35.000 προς ενοικίαση αυτοκινήτων της εταιρίας Avis, είναι ο πόλος που συνδέει δύο παλιούς γνώριμους από το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι, λόγω παλιάς έριδας, δεν λένε ούτε καλημέρα: τον άτακτο (πρώην υπουργό) Κίμωνα Κουλούρη και τον αδελφό του τέως πρωθυπουργού Νίκο Παπανδρέου. Κάνοντας ρεπορτάζ για τις σκοτεινές ακόμα πτυχές της αναμέτρησης Κουλούρη με τους τέσσερις «ράμπο» αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του «Χρηστάκη του Παπουτσή του αγνώμονα», πέσαμε δύο φορές πάνω στις δραστήριες διευκολύνσεις του επιχειρηματία Αλκη Πέτα στα «πράσινα» κομματικά ιερατεία. Φαίνεται τελικά ότι ο πρώην υπάλληλος του ευφυούς ιδρυτή της Avis Hellas Αλκη Σκαρλατίδη είναι εξαιρετικά γενναιόδωρος με τους φίλους του και διαπλέκεται ακόμα σθεναρά με το κόμμα που έριξε την Ελλάδα στις ξέρες της χρεοκοπίας. Γιατί ο κ. Πέτας «κρύβεται» πίσω από τη μακροενοικίαση (leasing) της μπλε Mercedes Kompressor C200 που κυκλοφορούσε σαν τρελό φορτηγό χωρίς δίπλωμα ο κ. Κίμωνας. Ο κ. Πέτας όμως νοικιάζει και το πολυεπίπεδο «ανάκτορο» των 530 τ.μ. στον αδελφό του Γιώργου Παπανδρέου στην Εκάλη...

Η Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε., που λειτουργεί κάτω από το εμπορικό σήμα AVIS - Πειραιώς Best Leasing, διοικείται από το 2007 από τον 56χρονο Ζακυνθινό επιχειρηματία. Πριν από την «κυβέρνηση Παπαδήμου» ο κ. Πέτας πρόλαβε και εισέπραξε μια μεγάλη «χάρη» από το πρωθυπουργικό περιβάλλον και τον ευνοούμενό του, πρώην υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας πούσαρε στα ΜΜΕ ως προσωπικό του άθλο την πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση για τη δυνατότητα των εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων να μπορούν να μισθώνουν με leasing στις επιχειρήσεις, εκτός από Ι.Χ., και φορτηγά ιδιωτικής χρήσης έως 3,5 τόνους. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, από τα μισθωμένα οχήματα που κυκλοφορούν στην αγορά, η Avis κατέχει πίτα περίπου 30%. Σε εποχή οικονομικού στραγγαλισμού, ο Πέτας ψαρεύει σε καθαρά και γόνιμα νερά και τζιράρει απίστευτα ποσά στην αγορά, που απογειώνουν την Avis. Μπροστά λοιπόν στο ευεργέτημα Ραγκούση, η μπλε Κompressor του Κίμωνα Κουλούρη, που με φωσκολικό ύφος καταχέριαζε από το Mega τον Παπουτσή, φαντάζει ως προσωπικό «ρουσφετάκι» σε ένα φιλαράκι από το παρελθόν, με γραφικές προεκτάσεις.


Η έπαυλη της Εκάλης

Ο πολυπράγμων «πράσινος» επιχειρηματίας όμως διαπλέκεται και με την έπαυλη όπου διαμένει σήμερα ο Νίκος Παπανδρέου με την οικογένειά του. Ο κ. Παπανδρέου διέμενε πριν από τη μετακόμιση στα βόρεια προάστια στα Βριλήσσια, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 12. Το αξιοπερίεργο είναι ότι την ίδια διεύθυνση ως κατοικία δήλωνε και ο κ. Πέτας. Ή συγκατοικούσε με τον αδελφό του πρωθυπουργού στο τριάρι των 142 τ.μ. σαν φοιτητοπαρέα ή έμενε σε άλλο διαμέρισμα, αλλά στο ίδιο πολυτελές συγκρότημα. Τον Οκτώβριο του 2010 ο Αλκης Πέτας αποφασίζει να αγοράσει ένα «ανάκτορο» στην Εκάλη. Το σπίτι ανήκε στον γνωστό μουσικοσυνθέτη Φοίβο (Ευάγγελος Τασόπουλος, γιος της παλιάς φίλης του Γιάννη Γκιωνάκη, της Αφροδίτης Κοζανιτά). Ο Φοίβος το πουλά στον Πέτα την 1/11/2010 αντί 1.300.000 ευρώ, κάτω από την αντικειμενική αξία που είναι, βάσει των συμβολαίων, 1.380.951.27 ευρώ. Τα 200.000 ευρώ δίνονται στο χέρι, ενώ το υπόλοιπο πιστώνεται ως δάνειο στην Τράπεζα Πειραιώς. Ενεκα του δανείου μπαίνει προσημείωση στο σπίτι από την τράπεζα τον Δεκέμβριο του 2010. Στο «ανάκτορο» επί της οδού Κουμαριάς μετακομίζει έπειτα από λίγο καιρό ο Νίκος Παπανδρέου. Δηλαδή ο Πέτας χρυσοπλήρωσε βίλα (που η αξία της στο real estate πρέπει να είναι πάνω από 4.000.000 ευρώ) όχι για να μείνει ο ίδιος, αλλά ο Νίκος Παπανδρέου. Το σπίτι βρίσκεται σε οικόπεδο 1,5 στρέμματος, κάθετης ιδιοκτησίας 529.50 τ.μ.Το υπόγειο έχει συνολικό εμβαδόν 122,40 τ.μ. Αποτελείται από τρεις αποθήκες, πλυντήριο, σιδερωτήριο, λεβητοστάσιο, WC, διάδρομο και κλιμακοστάσιο που οδηγεί στο ισόγειο, το οποίο είναι 100 τετραγωνικών και διαθέτει τραπεζαρία, λίβινγκ ρουμ, κουζίνα, family room, WC και χολ. Με εσωτερική σκάλα οδηγεί στον πρώτο όροφο με 3 υπνοδωμάτια, 2 λουτρά, ιματιοθήκη και χολ συνολικής επιφάνειας 100 τ.μ. Η βίλα διαθέτει επίσης πισίνα διαστάσεων 28 μέτρων, καθώς και parking για τρία αυτοκίνητα.

Πρόσφατα οι δύο κουμπάροι καθώς λέγεται (Πέτας και Νίκος Παπανδρέου) εθεάθησαν σε ένα από τα πολυτελή σαλέ που ανεγείρει ο «πράσινος» μπίζνεσμαν στα Καλάβρυτα, να πίνουν τον καφέ τους μαζί με τον δήμαρχο της περιοχής...


Στέφανος Χίος



Συμφωνία Γιώργου - Βενιζέλου για να γλιτώσει το ειδικό δικαστήριο!

Σε παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ώστε να προστατεύσει τον εαυτό του, τα μέλη της οικογένειάς του και δύο από τους «κηπουρούς» του, τον Στ. Λαμπρινίδη και τον Παύλο Γερουλάνο, από ποινικές διώξεις έχει προχωρήσει εσχάτως ο Γιώργος Παπανδρέου. Οπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», ο τέως πρωθυπουργός ανησυχεί μήπως βρεθεί κατηγορούμενος ενώπιον ειδικού δικαστηρίου και γι' αυτόν τον λόγο προσπαθεί να διασφαλιστεί, αλλά και να εντάξει τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του σε «καθεστώς προστασίας». Η ανησυχία επιτείνεται μετά την αποστολή του φακέλου για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 από τους οικονομικούς εισαγγελείς στη Βουλή.

Ετσι, θέτει ως προϋπόθεση προς την πλευρά Βενιζέλου την «ασπίδα προστασίας» για να διευκολύνει τις διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ και να «παραδώσει», τελικά, το κομματικό κάστρο. Η προστασία αυτή, όπως λέγεται, μπορεί να έχει, εκτός των άλλων, και τη μορφή κοινοβουλευτικής ασπίδας μετά τις εθνικές εκλογές.

Ετσι εξηγείται και γιατί ο κ. Παπανδρέου, στη συνάντηση της Πέμπτης με τους άλλους πολιτικού αρχηγούς υπό τον Λουκά Παπαδήμο, επανέφερε πιεστικά την πρόταση να ισχύσει η λίστα. Θέλει να υπάρχει μια ισχυρή ομάδα «δικών του» βουλευτών και στην επόμενη Βουλή, που να μπορεί να τον υπερασπιστεί.

Οπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», οι συζητήσεις με τον κ. Βενιζέλο προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν ξεκινήσει, μέσω ειδικών απεσταλμένων, εδώ και αρκετές εβδομάδες.


Οι καρναβαλιστές της Πάτρας τέλεσαν την «κηδεία» του ΓΑΠ!

Με καυστικό και ακραίο χιούμορ το Καρναβάλι της Πάτρας δίνει για ακόμα μια χρονιά τον τόνο των εκδηλώσεων της φετινής Αποκριάς, στηλιτεύοντας τα κακώς κείμενα της πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης που βιώνει η χώρα. Οι κάτοικοι της Πάτρας αποφάσισαν να ανοίξουν φέτος την αυλαία του καρναβαλιού με τον πλέον σκωπτικό τρόπο, τελώντας την... κηδεία του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε με κάθε... επισημότητα στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού, την Πάτρα, όπου τα σχετικά κηδειόχαρτα τοιχοκολλήθηκαν σε κάθε γωνιά της πόλης, πληροφορώντας τους κατοίκους ότι «Πέθανε ο θείος... Σήμερα κηδεύουμε τον τρισκατάρατο ΓΑΠ. Για καλή μας τύχη έφυγε από την πολιτική σκηνή. Λοιποί συγγενείς: ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ΔΝΤ».

Στο... μακάβριο άρμα τους οι καρναβαλιστές δημιούργησαν ένα ομοίωμα του Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο τοποθέτησαν σε φέρετρο τυλιγμένο με την αμερικανική σημαία, ενώ τα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που ξεπρόβαλλαν από τις τσέπες του... νεκρού αποτέλεσαν τη λεπτομέρεια που ολοκλήρωνε το σαρκαστικό θέαμα. Οι κάτοικοι της πόλης τίμησαν το ξεκίνημα του καρναβαλιού βγαίνοντας στους δρόμους, με τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και την πλατεία Αγίου Γεωργίου να έχουν παραδοσιακά την τιμητική τους. Οι Πατρινοί, πάντως, αποδεικνύουν και φέτος ότι στη μιζέρια και στην κακοκεφιά ξέρουν να αντιτάσσουν τον αυτοσαρκασμό και τη σάτιρα ως μόνη απάντηση.


Ετοιμάζονται και για σενάριο αιφνιδιαστικής εκλογής αρχηγού

Μπορεί επισήμως στην Ιπποκράτους να «ετοιμάζονται» για εσωκομματικές εκλογές στις 18 Μαρτίου, ανεπισήμως όμως το χρονοδιάγραμμα αμφισβητείται. Ο Ευ. Βενιζέλος φέρεται να πιστεύει ότι ίσως οι συνθήκες δεν επιτρέψουν καν να φτάσει σε κάλπες το ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας «συμμαχίες κορυφής» για το ενδεχόμενο αιφνίδιας εκλογής αρχηγού από την Κ.Ο. Στην υποψηφιότητα που δεν έχει ακόμα ομολογήσει δημοσίως επιμένει ο Αν. Λοβέρδος, ενώ σε αυτήν εμμένει ακόμα και ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Υποψηφιότητα άφησε να εννοηθεί ότι θα θέσει ο Χ. Καστανίδης, στο παρασκήνιο κινείται ο Χρ. Παπουτσής, ενώ τα κουκιά μετρούν Λούκα Κατσέλη, Στ. Τζουμάκας και Γ. Αμοιρίδης. Εν τω μεταξύ, διχογνωμία στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί η πρόσφατη παρέμβαση Σημίτη.

Αλλαγή ηγεσίας, δομής και πολιτικής φυσιογνωμίας ζήτησε ο Αν. Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλύτερα στις εκλογές με άλλη ηγεσία, αλλά και δηλώνοντας σίγουρος από καιρό για την αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου. Οτι «η ιστορία “το λέει η τρόικα” είναι για υπαλλήλους» και προσωπικά δεν την αφορά είπε, αποδομώντας το βασικό επιχείρημα των υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου επί διετία, σε εκδήλωση «Για την Ελλάδα τώρα», η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία -παραμένοντας σε τροχιά άλλου κόμματος- κατέβασε «μανιφέστο» για την «Εθνική Ατζέντα 2020». Η ίδια δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πάρει άλλη μορφή, να είναι άλλοι άνθρωποι, αλλά η παράταξη είναι εκεί από την εποχή του Βενιζέλου», ενώ τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης και τελικά της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων, εφόσον κριθούν ανεπαρκείς. Κάτι ανάλογο υπαινίχθηκε παραπέμποντας πάντως σε συνταγματική αναθεώρηση ο Δ. Ρέππας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι ξανά υποψήφιος. «Αυτονόητο» χαρακτήρισε ο ίδιος ό,τι είπε ο Κ. Σημίτης περί «πολιτικά μοιραίου λάθους», εξηγώντας ότι η προσαρμογή έπρεπε να γίνει μέσω αναπτυξιακής πολιτικής. Την ίδια ώρα, αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού άφηνε ο Χ. Καστανίδης, δηλώνοντας εμμέσως παρών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: