Σελίδες

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Προκαλεί ο Παπακωνσταντίνου με τον ...άμισθο Αθεμπίγιο

«Εύλογη» χαρακτήρισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος την υπέρογκη αμοιβή του ...άμισθου Ισπανού αρχιτέκτονα Χοθέ Αθεμπίγιο.

Προκαλεί ο Παπακωνσταντίνου με τον ...άμισθο Αθεμπίγιο  
Ο πολυδιαφημισμένος από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό αρχιτέκτονας, όχι δωρεάν όπως ειπώθηκε αρχικά, αλλά αντί του ποσού των 180.000 ευρώ, μας έδωσε τα φώτα του για το έργο ανάπλασης του Ελληνικού.

Στην έγγραφή απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή με αφορμή σχετική ερώτηση του... βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου, ο κ. Παπακωνσταντίνου, επικαλείται για την στοιχειοθέτηση της …«εύλογης» αμοιβής, τα προβλεπόμενα στην ελληνική νομοθεσία σύμφωνα με τα οποία «μία πολεοδομική μελέτη χωρίς προσδιορισμό κτηρίων ανέρχεται σε 280.000 ευρώ ανά στρέμμα , δηλαδή σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Η προμελέτη μίας τέτοιας μελέτης θα ανήρχετο στο 30% αυτού του ποσού, δηλαδή 510.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Είναι συνεπώς προφανές ότι το ποσό της αμοιβής του Τεχνικού Συμβούλου για την πραγματοποιηθείσα εργασία είναι απολύτως εύλογο».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει επίσης ότι στο ποσόν των 180.000 ευρώ περιλαμβάνονται όλα τα κόστη και οι δαπάνες της εταιρείας Barcelona Strategic Urban Systems, καθώς και οι δαπάνες για τα απαιτούμενα ταξίδια και διαμονή των μελετητών, ενώ διευκρινίζει ότι ο κ. Αθεμπίγιο «δεν λαμβάνει καμμία περαιτέρω αμοιβή σε προσωπική βάση». πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: