Σελίδες

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Επίθεση στην αριστερά εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς


Μέτωπο με την Αριστερά άνοιξε χθες με την ομιλία του Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς,  επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στο ΠΑΣΟΚ και όσους καταψήφισαν την δανειακή σύμβαση ενώ υπεραμύνθηκε της προοπτικής μιας «γαλάζιας» αυτοδυναμίας.

Καταλογίζοντας αυξανόμενη επιθετικότητα στην Αριστερά ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δεν είναι υπεράνω κριτικής  και την κάλεσε να κοιταχτεί στον καθρέφτη της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ανακαλύψει ότι μπορεί η ίδια να μην κυβέρνησε ποτέ, αλλά άσκησε επιρροή και στήριξε καταστάσεις νοσηρές και στρεβλώσεις απίστευτες, που έχουν μεγάλη ευθύνη για εδώ που φτάσαμε. Στήριξε προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, που δημιούργησαν ακυβερνησία και όργιο σπατάλης. Έδιωξε επιχειρήσεις από την Ελλάδα με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις.»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του έβαλε την Αριστερά στο ίδιο, τσουβάλι με το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας:  «Η Αριστερά, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δεν είχε βαλθεί να διώξει τους... Κινέζους από τον Πειραιά μόλις πριν δυόμιση χρόνια;». Την κατηγόρησε ακόμη για κατάχρηση κινητοποιήσεων , υπεράσπιση της κατάχρησης του ασύλου και τις καταλήψεις και για ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας

«Γι’ αυτό καλά θα κάνει να μην μας κουνάει το δάχτυλο,» είπε ο κ. Σαμαράς ενώ έστρεψε και τα πυρά εναντίον όσων δεν στήριξαν την  δανειακή σύμβαση. Δηλαδή και κατά των διαγραμμένων της ΝΔ. Είπε συγκεκριμένα:  «Δεν βλέπουν ότι τώρα κουρεύεται το χρέος, επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής, κόβονται τα επιτόκια και οι τόκοι των επομένων ετών και  απομακρύνεται η χρεοκοπία – η επιστροφή στη δραχμή - και η εγκατάλειψη της Ελλάδας από τους εταίρους της; Νομίζω ότι το πιο σοβαρό σφάλμα τους είναι το πώς αντιλαμβάνονται την Πολιτική.»

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, πολιτική δεν είναι να λες τα ίδια συνεχώς, ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι είχες δίκιο. Σημασία, όπως επισήμανε,  δεν έχει μόνον η πολιτική πρόβλεψη αλλά κυρίως  η πολιτική παρέμβαση και τόνισε: . «Πολιτική είναι να βλέπεις κάθε φορά πιο μακριά, αλλά και να βοηθάς τη χώρα σου να βγει από τα δύσκολα.

Αν δεν βλέπεις πιο μακριά από τους άλλους, δεν κάνεις Πολιτική. Αλλά κι αν δεν βοηθάς τη χώρα σου να βγει από τα δύσκολα, πάλι δεν κάνεις Πολιτική!» Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε στο ΠΑΣΟΚ για τα περπαγμένα του πριν και μετά το πρώτο Μνημόνιο έως το δημοψήφισμα και απέναντι στα όσα ακούγονται περί συγκυβέρνησης σημείωσε ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» ενώ επέμεινε με σκληρή γλώσσα στον στόχο της αυτοδυναμίας.

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Η «μη αυτοδυναμία» είναι το τελευταίο «χαρτί», που προσπαθούν να παίξουν, το τελευταίο «ανάχωμα» που προσπαθούν να δημιουργήσουν. Ας μη ματαιοπονούν. Θα πέσει κι αυτό, πολύ σύντομα. Και θα σαρωθεί στις εκλογές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: