Σελίδες

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Το Wikileaks δοκιμάζει ένα νέο ρόλο.


«Η πυρηνική υποδομή του Ιράν είχε καταστραφεί ακόμα στα μέσα του 2011 από τους Ισραηλινούς μισθοφόρους που υποστήριζαν τους Κούρδους. Δεν υπάρχει τίποτα για να να βομβαρδιστεί». Ο σημερινός δε θόρυβος σχετικά με την προετοιμασία του ισραηλινού χτυπήματος δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία ιδιόμορφη εκστρατεία με παραγγελία των Ευρωπαίων ηγετών.
Έχουν σκοπό τους να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών τους, που έχουν βαρεθεί την κρίση. Πάντως τέτοιο νόημα έχουν τα μηνύματα του προσωπικού της κατασκοπευτικής και αναλυτικής εταιρείας των ΗΠΑ  Stratfor τα οποία δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του Wikileaks.
Η ιδιωτική κατασκοπευτική εταιρεία Stratfor αποκαλείται «σκιά της CIA», εκτιμώντας αντάξια το κύρος και την επιρροή που έχει. Προηγήθηκαν της εντυπωσιακής «ιρανικής» διαρροής οι εντατικές αμερικανικές επισκέψεις στην Ιερουσαλήμ. Αρχίζοντας από τον Ιανουάριο εκεί πηγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο...
υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν την ισραηλινή ηγεσία να εγκαλείψει τα σχέδια καταφοράς χτυπήματος. Στις 5 Μαρτίου θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο και ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον. Ως εκ τούτου, η μετάθεση της προσοχής από το Ισραήλ στην Ευρώπη που διέρχεται βαθειά κρίση είναι παιχνίδι τακτικής, είπε ο  στρατιωτικός εμπειρογνώμονας  Βίκτορ Μπαρανέτς.
-«Είναι φανερό πως εδώ τίθεται ο σκοπός της εκτόνωσης της επιθετικότητας του Ισραήλ. Θέλουν να δείξουν ότι το Ισραήλ το κάνει αυτό κάθε άλλο παρά σύμφωνα με τη δική του θέληση. Ότι το Ισραήλ, σε γενικές γραμμές, αντιτάσσεται στην επίθεση εναντίον του Ιράν και ότι  τον υποκινούν  για τέτοιες ενέργειες οι ευρωπαϊκές χώρες.
Οι δημοσιευθείσες πληροφορίες χρειάζονται στους Αμερικανούς   ως βοηθητικό επιχείρημα ασφάλισης για να μεταπείσουν το Ισραήλ  σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή πολέμου, σε περίπτωση αποτυχίας των άλλων επιχειρημάτων. Η ιστοσελίδα Wikileaks στη δοσμένη περίπτωση ενεργεί ως εργαλείο του πληροφοριακού πολέμου όχι μόνο κατά του Ιράν, αλλά και κατά του ίδιου του Ισραήλ ακόμη. Η Ουάσιγκτον υποκινεί το Τελ Αβίβ να εγκαταλείψει την τυχοδιωκτική ιδέα, χρησιμοποιώντας αδίστακτα ακόμα και  πλαστά πράγματα».
Στη συνέχεια ο Βίκτορ Μπαρανέτς είπε:
-«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αρχίζουν να χρησιμοποιούν πλήρως την ιστοσελίδα Wikileaks. Ας σημειωθεί σε σχέση με αυτό ότι το Wikileaks δημοσίευσε ένα e-mail της Stratfor η γνησιότητα του οποίου δεν μπορεί να εξακριβωθεί. Αν υπήρχε  το έντυπο έγγραφο, τότε στην ιστοσελίδα Wikileaks θα εμφανιζόταν το αντίγραφό του. Αλλά τέτοιο έγγραφο δεν υπάρχει, κάτι που δείχνει ότι όλα όσα έχουν δημοσιευθεί  είναι ψέμα»,- σημείωσε ο Βίκτορ Μπαρανέτς.
Οι ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, βέβαια, υπάρχουν. Αν όχι, τότε  για ποιό σκοπό πηγαίνουν στην Ιερουσαλήμ οι Αμερικανοί απεσταλμένοι. Αλήθεια, δεν πρέπει να υπερεκτιμάται  και το επίπεδο πυρηνικής βασιμότητας του Ιράν,- θεωρεί ο ανατολιστής Σεργκέι Ντρουζιλόφσκι.
-«Όλα εκεί είναι πρωτόγονου επιπέδου.  Ο ΑΗΣ του Μπουσέρ δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία σε όλη την ισχύ του. Οι προετοιμασίες για τον εμπλουτισμό του ουρανίου στο επίπεδο του 20% δεν είναι πειστικές, μιά και δεν του αρκούν οι φυγοκεντρητές. Αδιάκοπες επιθεωρήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), εκθέσεις, συζητήσεις στο ΣΑ του ΟΗΕ, κυρώσεις κλπ. Μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πια εξουδετερώσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και αυτό είναι σωστό, διότι δεν υφίσταται ως τέτοιο.
Οι Αμερικανοί δεν αφήνουν να σβήσει η φωτιά σε μερικά καυτά σημεία του κόσμου και δεν τους χρειάζεται ακόμα μία, μάλιστα με την μυρωδιά πυρηνικής καταστροφής, ειδικά στην προεκλογική περίοδο. Ως εκ τούτου,  χρησιμοποιούν όλα για να σταματήσούν το Ισραήλ Χρειάστηκαν ακόμη να εφεύρουν ένα νέο ρόλο στο Wikileaks»,- παρατήρησε συμπεραίνοντας ο Σεργκέι Ντρουζιλόφσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: