Σελίδες

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Στη Βουλή σήμερα η δικογραφία για το «φουσκωμένο» έλλειμμα. Επί εσχάτη προδοσία...

Στην Βουλή πρόκειται να διαβιβάσει σήμερα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής τη δικογραφία για το «φουσκωμένο» έλλειμμα, που χειριζόταν ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.
Ο τελευταίος είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία καθώς προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Ο κ. Τέντες ανέθεσε στον κ. Παντελή, ο οποίος είναι επόπτης του οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη, να μελετήσει την υπόθεση και εν συνεχεία να αποφανθεί εάν έπρεπε να διαβιβαστεί άμεσα στη Βουλή η δικογραφία ή έπρεπε να προηγηθούν ορισμένες ενέργειες, όπως είναι η εξέταση μαρτύρων κ.λπ.
Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, θα ζητήσει από τον κ. Πεπόνη να συνεχίσει την έρευνά του. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πανελής θα ζητήσει από τον οικονομικό εισαγγελέα να λάβει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, όπως ο τελευταίος έχει ζητήσει εγγράφως.
Η διαβίβαση στην Βουλή της δικογραφίας για τα πολιτικά πρόσωπα δεν εμποδίζει να συνεχιστεί η εισαγγελική έρευνα ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, σημείωσαν χθες εισαγγελικοί κύκλοι.


    πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: