Σελίδες

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Απομονωμένος ο Γ. Παπανδρέου - Περιμένουν την αντίδραση του στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.




«Στα πόδια του Γ.Α.Π.» είναι πλέον η μπάλα των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ μετά την …σύμπραξη Βενιζέλου – Λοβέρδου.
Τα πρώτα βιολιά της κούρσας για την διαδοχή σταμάτησαν προς στιγμήν να ακονίζουν τα μαχαίρια, ενόψει της συνεδρίασης της Κ.Ο του κόμματος την Πέμπτη, και αναμένουν την αντίδραση του Γ. Παπανδρέου στις ασφυκτικές πιέσεις που υφίσταται προκειμένου να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την αλλαγή προέδρου του κινήματος.

Το κλίμα αμφισβήτησης του προέδρου εντείνεται καθημερινά, ακόμη και από «προεδρικούς» βουλευτές και στελέχη. «Δεν θα βρίσκει άνθρωπο να τον υποστηρίξει» λένε «ακόμη και στα δύσκολα που μπορεί να έρθουν» και οι βουλευτές δεν εννοούν βέβαια μόνο τα κρίσιμα νομοσχέδια που θα έρθουν προς ψήφιση στην βουλή και θα πρέπει να ακούσουν και να πεισθούν από τον αρχηγό τους για να πουν το ναι.

Μιλούν για το ενδεχόμενο να στηθούν ειδικά δικαστήρια για τα «φουσκωμένα» δημοσιονομικά στοιχεία που μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση και... να βρεθεί ο ίδιος κατηγορούμενος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει σαφέστατη εικόνα για το κλίμα στην Κ.Ο , καθώς ενημερώθηκε αρμοδίως την περασμένη Παρασκευή, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κόστα Ρίκα.

Την ίδια ημέρα όμως είχε και μια άλλη σύσκεψη στο γραφείο του στη βουλή, η οποία μόνο τυχαία δεν θα μπορούσε να εκληφθεί. Ήταν με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, μια σύσκεψη από την οποία τα όσα συζητήθηκαν έμειναν επτασφράγιστο μυστικό.

Πάντως «το αυτί του δεν ιδρώνει», όπως λέει και ο λαός και ο Γιώργος Παπανδρέου ταξίδεψε για το Ισραήλ, παρά τις πιέσεις ακόμη και συνεργατών του να αναβάλει το ταξίδι.

Πολλοί βουλευτές ετοιμάζονται για την Κ.Ο και εάν δεν ευοδώθηκε το εγχείρημα συγκέντρωσης υπογραφών με βασικό αίτημα την εκλογή νέου προέδρου από την Κ.Ο η συνεδρίαση της δεν θα είναι ανέφελη.

Βουλευτές θα θέσουν το θέμα και θα συνταχθούν πίσω από την πρόταση Σκανδαλίδη, ενώ υπέρ της επίσπευσης των εσωκομματικών διαδικασιών τάχθηκε σήμερα και ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού εξέφρασε την αντίθεση του με την πρόταση εκλογής προέδρου από την Κ.Ο με βασικό επιχείρημα το καταστατικό του κόμματος ωστόσο υποστήριξε πως «πρέπει αυτή η εκλογή να γίνει το ταχύτερο δυνατόν, έτσι ώστε να δώσουμε χρόνο στο νέο πρόεδρο και να συντάξει ένα πρόγραμμα το οποίο θα έχει και το δικό του στίγμα και βεβαίως το χρόνο όλα αυτά να συζητηθούν μέσα από τη βάση του Κινήματος».

Αλλά και ο επίσης προεδρικός Χάρης Καστανίδης ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου « να ασκήσει τα καθήκοντα του» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: