Σελίδες

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ισλαμιστές ομολόγησαν ότι «σχεδίαζαν επίθεση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου»


Τέσσερις Βρετανοί, μέλη ισλαμιστικής οργάνωσης, παραδέχθηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου πως σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν βομβιστική επίθεση εναντίον του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Οι Μοχάμεντ Τσοουντάρι, Σαχ Ραχμάν, Γκουρουκάντ Ντεσάι και Αμπντούλ Μία δήλωσαν ένοχοι ότι «προετοίμαζαν τρομοκρατική ενέργεια». Οι τέσσερις, οι οποίοι κατοικούσαν στο Λονδίνο και το Κάρντιφ της Ουαλίας, είχαν συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2010.

Πέντε άλλοι δήλωσαν επίσης ένοχοι σε λιγότερο σοβαρές κατηγορίες, όπως ότι παρευρέθηκαν σε συγκεντρώσεις προετοιμασίας τρομοκρατικών ενεργειών.

Οι εννέα σχεδίαζαν να στείλουν βόμβες με το ταχυδρομείο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων του 2010 και είχαν συζητήσει για επιθέσεις «παρόμοιες με αυτές που είχαν γίνει στη Βομβάη». Πρόκειται να δικαστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ένα χειρόγραφο κατάλογο, που ανακαλύφθηκε στην κατοικία ενός από τους ισλαμιστές, αναφέρονταν ως πιθανοί στόχοι, με τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους, ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, δύο ραβίνοι, η αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο και η έδρα του χρηματιστηρίου.

Μολονότι δεν ήταν μέλη της αλ Κάιντα, οι ισλαμιστές εμπνέονταν, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, από το δίκτυο αυτό και ειδικότερα από τον Ανουάρ αλ Αουλάκι, έναν ριζοσπάστη ιμάμη που διηύθυνε τον κλάδο της αλ Κάιντα στην Υεμένη και σκοτώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε επιχείρηση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: