Σελίδες

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Έρχονται κατασχέσεις για όσους δεν πληρώσουν το τέλος ακινήτων. Πάλι τροπολογίες στο ποδι από ερασιτέχνες πολιτικούς!!!!


Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για όσους δεν πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων

Picture 0 for Έρχονται κατασχέσεις για όσους δεν πληρώσουν το τέλος ακινήτων
Μετά την πάροδο τεσσάρων μηνών από την λήξη προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης του ειδικού τέλους ακινήτων, το χρέος θα πηγαίνει στην Εφορία η οποία θα είναι αρμόδια για τη λήψη ακόμα και αναγκαστικών μέτρων είσπραξης όπως για παράδειγμα κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ορίζει ότι αν δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ ή οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης πληρωμής της πρώτης δόσης, διαγράφουν τους υπόχρεους καταναλωτές ως προς... το ειδικό τέλος ακινήτων και αποστέλλουν κατάσταση στη ΓΓΠΣ, βεβαιώνεται το οφειλόμενο τέλος και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ μεριμνούν για την είσπραξη του τέλους ακινήτων.
 
Με την τροπολογία ρυθμίζονται και θέματα διχογνωμίας εφόρου και φορολογουμένου, στο βαθμό που ο φορολογούμενος ζητεί εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων λόγω προβλημάτων υγείας ή οικονομικής κατάστασης και ο έφορος απορρίπτει το αίτημα.
 
Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι σε προθεσμία δύο μηνών από την κοινοποίηση της απόφασης του προϊσταμένου της Εφορίας, μπορούν να ασκήσουν ένσταση στο υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα σε ειδική τριμελή επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και δύο υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τροπολογία προβλέπεται ότι για τις περιπτώσεις που ζητείται η αναστολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ θα εκδίδει πράξη, θετική ή απορριπτική, η οποία κοινοποιείται στον αιτούντα και εφόσον η πράξη είναι θετική εισηγείται στο υπουργείο Οικονομικών την αναστολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Αν η εισήγηση του εφόρου είναι απορριπτική, κατά της απόφασης μπορεί να ασκηθεί ένσταση μέσα σε προθεσμία 2 μηνών, η οποία εξετάζεται από τριμελή επιτροπή που συστήνεται στο υπουργείο Οικονομικών.
 
Η τροπολογία προβλέπει επίσης την απαλλαγή από το ειδικό τέλος ακινήτων του 17% της συνολικής επιφάνειας των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων και επιπλωμένων διαμερισμάτων εφόσον εκμεταλλεύονται περισσότερα από 7 δωμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: