Σελίδες

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η «αυθόρμητη» αγανάκτηση


Δούρειος Ίππος των κινημάτων, που πολλά μπορεί να εκκινούν με καλές προθέσεις, αλλά γρήγορα «καπελώνονται», είναι διάφορες ΜΚΟ

Picture 0 for Η «αυθόρμητη» αγανάκτηση
Αλίμονο στον αναλυτή που αρκείται μόνο στην επιφανειακή εκδοχή της εξεταζόμενης κατάστασης προκειμένου να εξάγει συμπεράσματα. Θα πέσει πολλές φορές στην παγίδα, που έχουν στήσει αυτοί που θέλουν να αποπροσανατολίσουν τους λαούς. Αυτό κατά κόρον συνέβη με τις αναλύσεις γύρω από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Σερβία. Δυστυχώς, ενώ έπρεπε «να πονηρευτούν» πολλοί, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει ουσιωδώς.
Και αυτό φάνηκε, στον αρχικό ενθουσιασμό... με τον οποίο υποδέχθηκε ο «προοδευτικός» -αυτοαποκαλούμενος- κόσμος τις «εξεγέρσεις» των αραβικών λαών, τις οποίες θεώρησε αυθόρμητες. Πολύ γρήγορα βέβαια αποκαλύφθηκε ποιοι ήσαν οι εμπνευστές, αφού οι πράκτορες και οι μισθοφόροι τους δεν κρύφθηκαν ιδιαίτερα. Μάλιστα, μεταφέρονται από χώρας σε χώρα αποκαλύπτοντας την ιδιότητά τους.
 
Θα έλεγε κάποιος, ότι αυτά τα τεχνάσματα των δήθεν αυθορμήτως εξεγερμένων θα έχουν επιτυχία μόνον σε λαούς που δεν έχουν μεγάλη πρόσβαση σε πληροφορίες, ώστε να μη γνωρίζουν τι συνέβη προηγουμένως και σε άλλες χώρες όπου οι λαοί «εξεγείρονται», είτε με αιματηρό τρόπο είτε ακόμη και με συνήθεις διαδηλώσεις. Όμως, τα περιστατικά παραπλάνησης ακόμη και σε «πονηρεμένους» είναι άφθονα.
 
Μόλις προχθές αποκαλύφθηκε επίσημα ότι ο περίφημος χάκερ «Σαμπού» των «Ανώνυμων» είναι πράκτορας του FBI. Ακόμη και τη στιγμή που ωθούσε δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Twitter να εξεγερθούν χτυπώντας την κυβέρνηση και τις Αρχές, ο πλέον καταζητούμενος χάκερ στον κόσμο ήταν πράκτορας του FBI.
Ο 28χρονος Νεοϋορκέζος Χέκτορ Χαβιέ Μονσεγκούρ συνεργαζόταν με το FBI ως πληροφοριοδότης από τις 7 Ιουνίου του 2011, όταν συνελήφθη για παραχάραξη πιστωτικών καρτών και προκειμένου να αποφύγει βαριά καταδίκη, κατέδιδε τους συνεργάτες του.
 
Φυσικά, και δεν αναρωτήθηκαν ούτε οι Αμερικανοί «εξεγερμένοι» κατά της Γουόλ Στρητ, γιατί ο κ. Σόρος, με το Ινστιτούτο «Open Society» (που υποστηρίζει τη παγκοσμιοποίηση και χρηματοδοτεί πορτοκαλί επαναστάσεις για τη δημιουργία  σε όλο το κόσμο μη βιώσιμων προτεκτοράτων) χρηματοδοτεί την κίνησή τους.
 
Δούρειος Ίππος των κινημάτων, που πολλά μπορεί να εκκινούν με καλές προθέσεις, αλλά γρήγορα «καπελώνονται», είναι διάφορες ΜΚΟ, πάντα με τίτλους προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή του περιβάλλοντος για να δίνουν την εικόνα ευγενικής ενασχόλησης. Τα δε κίνητρα δεν είναι απαραίτητα πολιτικά, αλλά και οικονομικά. Ήμασταν μάρτυρες στην Ελλάδα κινητοποιήσεων, όπου υποχρεώθηκαν οι επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μεταφερθούν αλλού, προς όφελος των ανταγωνιστών τους.
 
Σε χώρες, όπου η «προοδευτικότητα» δεν έχει πέραση, καταγγέλλεται η παρουσία τους, όπως συνέβη αυτήν την εβδομάδα στην Ινδία. Η αστυνομία της απέλασε από τη χώρα τον πολίτη της Γερμανίας κ. Ζόντεγκ Χέρμαν, τον οποίον τα διωκτικά όργανα υποψιάζονται για χρηματοδότηση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας εναντίον της έναρξης της λειτουργίας του ΑΗΣ «Κουντανκουλάμ», που κατασκευάζεται με τη συμμετοχή της Ρωσίας.
 
Νωρίτερα οι ινδικές Αρχές είχαν ανακαλέσει τις άδειες δραστηριότητας μερικών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) με την υποψία για συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της κατασκευής του σταθμού. Οι εμπειρογνώμονες είναι πεπεισμένοι ότι το σκάνδαλο γύρω από τον Ατομικό Ηλεκτρικό Σταθμό «Κουντανκουλάμ» και η αναστολή της έναρξης λειτουργίας του, συμφέρει στους ανταγωνιστές της Ρωσίας.
 
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας κ. Μανμοχάν Σινγκχ θεωρεί ότι πίσω από τις διαμαρτυρίες γύρω από την κατασκευή του ΑΗΣ βρίσκονται ΜΚΟ, χρηματοδοτούμενες από το εξωτερικό, κυρίως, από τις ΗΠΑ, καθώς και από μερικές ευρωπαϊκές χώρες. Κυβερνητική έρευνα έδειξε ότι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις χρηματοδοτούν τις εκδηλώσεις των πολέμιων του ΑΗΣ, και ενώ η έναρξη της λειτουργίας του πρώτου αντιδραστήρα του ΑΗΣ προγραμματιζόταν για τα τέλη του 2011, όμως τώρα πια, εξαιτίας των διαμαρτυριών των κατοίκων της περιοχής, αναβλήθηκε επ’ αόριστον.
 
Για κατακλείδα, να προσθέσω αυτό που επαναλαμβάνω συχνά. Καλύτερα να θεωρηθώ καχύποπτος, παρά αφελής και να παίζω εν αγνοία μου το παιχνίδι των πονηρών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: