Σελίδες

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Γιατί ξεχνάτε τους αγνοούμενους κύριε Χριστόφια;

Η είδηση ότι βρέθηκαν σε φυλακές της Τουρκίας 38 σκελετοί που δείχνουν ότι πυροβολήθηκαν στο κρανίο , παραπέμπει στο μεγάλο δράμα των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του 1974.
Καλούμε τη κυβέρνηση Χριστόφια , αντί να αναλώνεται σε τραπεζώματα με τους φονιάδες και κατακτητές της γης μας , να ανακαινίσει διεθνώς το θέμα των αγνοουμένων μας και να προβάλει όλα τα υπάρχοντα στοιχεία και μαρτυρίες που καταδεικνύουν τη τουρκική βαρβαρότητα και τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στη Κύπρο τόσο ο τουρκικός στρατός όσο και οι τουρκοκύπριοι που...
συνεργάσθηκαν με τον τουρκικό στρατό στην επίθεση κατά της κυπριακής δημοκρατίας και του κυπριακού ελληνισμού.
Δεν είναι δυνατό να συνεχίζονται οι συνομιλίες για δήθεν εξεύρεση λύσης όταν κάτω από το τραπέζι των συνομιλιών εκτίθενται οι σκελετοί των εκτελεσθέντων αδελφών μας.
Η τωρινή πολιτική ηγεσία της Κύπρου , της αντιπολιτεύσεως συμπεριλαμβανομένης , προσβάλει την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.
Να σταματήσουν άμεσα οι συνομιλίες με τον κατακτητή και να ζητηθεί η εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.
Και αν κάποτε πρέπει να γίνουν κάποιες συνομιλίες αυτές πρέπει να έχουν ως περιεχόμενο μόνο την επανένταξη των τουρκοκυπρίων στη κυπριακή δημοκρατία , εαν το επιθυμούν . Σε άλλη περίπτωση καμιά συνομιλία δεν πρέπει να διεξάγεται με τον κατακτητή παρά μόνο συνεχής και πολύμορφος αγώνας εναντίον του.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα καταγγέλλει την αδιαφορία της κυβέρνησης Χριστόφια για το θέμα των αγνοουμένων και για την συνέχιση των συνομιλιών με προσφορές προς τους κατακτητές και υποχωρήσεις από τα δίκαια μας.

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: