Σελίδες

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ο Σαμαράς ετοιμάζει εκπλήξεις


Από την Καλαμάτα στην οποία θα βρεθεί αύριο, και με ενδιάμεσο επόμενο σταθμό τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή, ο Αντώνης Σαμαράς κηρύττει ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
Μετά την ολοκλήρωση του PSI, το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου επί της ουσίας ολοκληρώθηκε, και η χώρα προετοιμάζεται για τις εκλογές που απαιτεί η κοινωνία εδώ και μήνες, για την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, ή το αργότερο για το ξεκίνημα του Μαϊου.
Με το πολιτικό σκηνικό να διακρίνεται από προχωρημένη ρευστότητα, και την κοινωνία να...
δείχνει διάθεση απαξίωσης και αποχής, ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι η δική του πρόταση εξουσίας, που συνοδεύεται από αναπτυξιακή προοπτική και άμβλυνση των επώδυνων συνεπειών από τα ολέθρια μέτρα του Μνημονίου, αποτελεί τη μοναδική προοπτική για τον τόπο.
Θα σηκώσει λοιπόν πάνω του το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας, με στόχο να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα «καθαρών λύσεων», πέρα από παραφωνίες και ανορθογραφίες. Όλες οι δημοσκοπήσεις άλλωστε δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί σήμερα τη μόνη εναπομείνασα πολιτική σταθερά στη χώρα. Επομένως, και τη μοναδική δύναμη εξουσίας.
Στην προεκλογική περίοδο πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει και μια σειρά από… εκπλήξεις για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ακυρώσει εκ των προτέρων την όποια δυναμική επιχειρήσει να αναπτύξει. Και θα καταδείξει ότι ο επόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που θα είναι σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αποτελεί φυσική και αυτονόητη συνέχεια του Γιώργου Παπανδρέου, στην οδό της υπεράσπισης ενός αντιαναπτυξιακού και υφεσιακού Μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: