Σελίδες

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ανένηψε ο Ιερώνυμος; Να πέταξε άραγε την κομματική του ταυτότητα;

Ιερώνυμος:« Η Εκκλησία δεν θα πρέπει να κλείνεται μέσα στους τοίχους»


Αλλή μία συνάντηση για το θεαθήναι ή ένα βήμα για μία εποικοδομοτική εργασία προς κοινή αντιμετώπιση κυρίως κοινωνικών προβλημάτων; Θα δείξει στο άμεσο μέλλον...

Η συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας σε τομείς όπου μπορεί να υπάρχει κοινή παρέμβαση για την αντιμετώπιση κοινωνικών φαινομένων, τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε σήμερα η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων με τη συμμετοχή ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η Εκκλησία δεν θα πρέπει να «κλείνεται μέσα στους τοίχους» γιατί έτσι θα γίνει μουσειακός...

χώρος.

Την ανάγκη συνεργασίας και συνένωσης δυνάμεων για το καλύτερο δυνατό αποτελέσματα σε μια εποχή κρίσης και κοινωνικών προβλημάτων, υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, εξαίροντας ταυτόχρονα τη στάση του Αρχιεπισκόπου που υποστηρίζει τη συνεργασία Πολιτείας -Εκκλησίας.

Στην ομιλία του ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σημείωσε ότι σήμερα την ώρα της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης, η Εκκλησία με το κοινωνικό της έργο διασώζει τον κοινωνικό ιστό και διατηρεί την κοινωνική συνοχή του έθνους, τονίζοντας πως ανέκαθεν η Ορθόδοξη Εκκλησία μας σε καιρούς χαλεπούς απετέλεσε την κιβωτό της διάσωσης του Ελληνισμού.

Την ανάγκη επέκτασης της αγαστής συνεργασίας Πολιτείας-Εκκλησίας, όχι μόνο σε κεντρικό, άλλα πρωτίστως σε τοπικό επίπεδο, μέσω των δικτύων σχολείων και Εκκλησίας, τόνισε με τη σειρά της η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με σκοπό την ενίσχυση των μαθητών και των οικογενειών τους. Στην προσπάθεια αυτή, υπογράμμισε η υφυπουργός, ο ρόλος του δασκάλου και του κληρικού, σε επίπεδο γειτονιάς και ενορίας είναι κομβικής σημασίας.« η Εκκλησία δεν θα πρέπει να «κλείνεται μέσα στους τοίχους».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: