Σελίδες

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η Προσωπική Ευθύνη, η Γυναίκα του Καίσαρα και τα Προσωπικά Δεδομένα


Γράφει: η Φιλαρέτη
Το μερίδιο της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα μας για το κάθετι που συμβαίνει ή δεν συμβαίνει στη Χώρα μας, είναι ανάλογο με την κατά κεφαλή μας καλλιέργεια. (Η πατρότητα του όρου ανήκει στον μοναχικό και μοναδικό διανοητή της εποχής μας,που έχει ολοκληρωμένη πρόταση (εθνική και ατομική αυτογνωσία) εξόδου από την κρίση:στον κ. Χρήστο Γιανναρά).
Σε σχέση με την πάγια θέση μου για την προσωπική ευθύνη του καθενός πολίτη  και τη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, θεωρώ ότι τα προσωπικά δεδομένα ασφαλώς και δεν αναφέρονται μόνο στους πολιτικούς και τους πολιτευτές μας. Στην παρούσα περίσταση, θεωρώ  αναγκαίο να προσθέσω ότι στα πλαίσια της...
προσωπικής ευθύνης του καθενός μας, και της προστασίας των προσωπικών εκάστου δεδομένων,εντάσσεται πολύ περισσότερο μάλιστα και η εντιμότης της γυναίκας του Καίσαρα.
Και είναι βεβαίως προστατευόμενο προσωπικό δεδομένο  της γυναίκας του Καίσαρα που ταυτίζεται όμως απολύτως με το προστατευόμενο προσωπικό δεδομένο  του Καίσαρα,  η ελεγχόμενη και αποδεικνυόμενη εντιμότητα και των δύο.
Η έλλειψη ελέγχου ή η απαγόρευση ελέγχου δεν εγγυάται την εντιμότητα του Καίσαρα.
Ο Καίσαρ ως ένα δημόσιο πρόσωπο πρέπει να γνωρίζει ότι ελέγχεται ακόμη και για ένα άστοχο μειδίαμα, όταν γίνεται σε στιγμή που δεν ταιριάζει/δεν πρέπει (όπως για παράδειγμα σε μια κηδεία, ή σε μια καταστροφή).
Και πάντως η εξαπείληση του ελέγχοντος (για την τόλμη του να αμφισβητήσει) δεν πορίζει στον Καίσαρα πόντους ….

Δεν υπάρχουν σχόλια: